Annonce
Horsens Posten

Rift om slagteri-job: Så mange ansøgninger har Danish Crown fået på 11 dage

Den stigende efterspørgsel af dansk svinekød kommer i høj grad fra Kina, men det er også efterspørgsel fra Japan, Korea, Australien og landene i Sydøstasien, som nu skaber flere job på slagteriet i Horsens. Arkivfoto: Morten Pape
Der skal bruges 375 nye slagterimedarbejdere på tre svineslagterier, og der er foreløbig kommet 800 ansøgninger. 150 skal ansættes på slagteriet i Horsens.
Annonce

Horsens: For mindre end to uger siden meldte Danish Crown ud, at der er behov for i alt 375 nye slagterimedarbejdere på tre danske slagterier, heraf cirka 150 på svineslagteriet i Horsens.

Det var tilsyneladende en populær melding, for 11 dage senere har 800 sendt en ansøgning. Søgningen er jævnt fordelt i forhold til de job, der er på de tre slagterier, oplyser Danish Crown.

- Vi er overvældet over, at vi har modtaget så mange ansøgninger på så kort tid, siger Søren F. Eriksen, administrerende direktør for Danish Crown Pork, i en pressemeddelelse.

- Det bekræfter os i, at vi er en attraktiv arbejdsplads, og at der er mange, der gerne vil være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid for fødevarer, tilføjer han.

Annonce

Glædeligt i en coronatid

Efterspørgslen på dansk grisekød er steget markant, og da Tyskland samtidig er ramt af afrikansk svinepest, er der nu pres på de danske slagterier. Det ventes ikke at blive mindre i den kommende tid og er baggrunden for, at Danish Crown nu mander massivt op.

Ikke siden Horsens-slagteriet flyttede fra midtbyen til det moderne storslagteri nord for Egebjerg, har Danish Crown søgt så mange medarbejdere på én gang, og ledelsen glæder sig over at kunne bidrage til flere arbejdspladser i en tid med covid-19, hvor flere danskere har mistet deres job.

- Det er selvfølgelig ekstra glædeligt, at vi kan ansætte flere hundrede nye medarbejdere på én gang, når der lige nu er andre, som må sige farvel til gode folk, siger produktionsdirektør Per Laursen.

Annonce

Ikke krav om uddannelse eller erfaring

Modsat mange andre virksomheder stiller slagterierne ikke krav om uddannelse eller erfaring, påpeger produktionsdirektøren.


Så længe folk kommer med en passion for håndværk og kvalitet, skal vi nok lære dem de færdigheder, de har brug for.

Per Laursen, produktionsdirektør


- For os er det motivationen og lysten til at arbejde på et slagteri, der er helt central, fastslår han.

Det er forventningen, at mange af de nye medarbejdere kommer uden slagtererfaring, men det afskrækker ikke produktionsdirektør Per Laursen.

- Det er rigtig mange slagterimedarbejdere, vi søger nu. Det betyder, at vi forventer at skulle lære mange af de nye op, og det er vi klar til. Så længe folk kommer med en passion for håndværk og kvalitet, skal vi nok lære dem de færdigheder, de har brug for, siger han.

Produktionsdirektøren glæder sig over, at der i snit er mere end to ansøgere til hvert job - men det skal ikke holde andre interesserede tilbage, siger han.

Oplæring af nye slagterimedarbejde sker hurtigst muligt, så slagterierne er gearet, ikke mindst til den travlhed der forventes op til jul, fortæller Per Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Aftensang i Vor Frelsers Kirke

Annonce