Annonce
Horsens Posten

Så blev der åbnet for det liv, vi nødigt vil undvære

Nu er det slut med tomme stole og cafeer. Foråret og livet er stærkt på vej tilbage. Foto: Marianne Husted

I sidste uge gik et par unge bag mig op gennem Jessensgade. Den ene spurgte den anden: "Hvad har du lavet i weekenden?". "Egentlig ikke noget særligt", lød svaret. Men søndag havde han da hjulpet en kammerat med at flytte.

"I det vejr?", lød det med forbløffelse i stemmen. Det var den søndag, hvor vinteren for en kort bemærkning vendte tilbage med sne, slud og voldsomme vindstød. "Jo, men så skete der da noget den weekend", svarede den midlertidige flyttemand.

Da tænkte jeg, at nu er det på tide at få åbnet for noget af det liv, som ikke mindst hører ungdommen til. Ja, som unge nærmest har krav på. Det gælder alt fra at kunne mødes i idrætsklubber til cafeer og restauranter. Det gælder i særdeleshed, at vi må forsamles mere end fem. Undersøgelser har vist, at de i øvrigt nødvendige corona-restriktioner har omkostninger for den psykiske sundhed - ikke mindst blandt børn og unge, som i månedsvis har været i hjemmeskole og savnet deres jævnaldrende kammerater.

Så jeg kvitterede med et lille indvendigt hurra fredag morgen, da jeg læste aftaleteksten fra nærmest et døgns forhandlinger på Christiansborg. Når du sidder med denne avis i hænderne, kan du som bekendt igen nyde en kop kaffe eller en øl på en café, følges med kammeraterne til fodboldkamp på stadion, komme på biblioteket eller smutte en tur på Industrimuseet. Du kan også i langt højere grad sætte dig rent fysisk til rette i klasselokalet.

På den anden side var der også lige et kortvarigt "øv". Her på avisen havde vi nemlig forberedt et tema om de mange restaurationer, som ikke kunne åbne 21. april, men måtte vente til 6. maj. Vi havde også dykket ned i frustrationen hos mange beværtninger over, at de skulle forlange coronapas ved udendørs servering.

Men for en gangs skyld kunne vi godt smile af "spildt mælk". Glæden over, at samfundet er ved at komme sig og i vidt omfang er genåbnet, overskyggede det faktum, at vi var blevet overhalet indenom af den politiske aftale. 


Heldigvis blev der givet køb på kravet om et synligt bevis på en corona-test eller vaccination ved udendørs servering.


Heldigvis blev der givet køb på kravet om et synligt bevis på en corona-test eller vaccination ved udendørs servering. Som flere har sagt til os: Det kræves jo ikke i butikker eller indkøbscentre - eller på gaden for den sags skyld. Hvorfor skulle folk så have denne dokumentation klar, når de sidder udendørs i pæn afstand og nyder den kop kaffe, sandwich eller glas vin, de har bestilt? Det nærmede sig et uforståeligt overformynderi. Og har ikke meget med det gode begreb - frihed under ansvar - at gøre.

Vi skal stadigvæk sørge for at have en højst 72 timer gammel dokumentation for coronatest - eller et coronapas med, når vi går indenfor på en bar eller restaurant. Det lyder mere rimeligt, da det handler om det lukkede indendørsliv, hvor risikoen for smitte er højere.

Corona-virus er lumsk som vejret i april. Men lad os krydse både fingre og tæer for, at smittetallene har toppet og er for nedadgående, så også dette krav kan blive droppet - og ikke mindst at vi hurtigt kan slippe for at booke bord på cafeen eller stamværtshuset en halv time, før vi dukker op. Mit gæt er, at der vil være en hel del stamgæster, som nu bestiller bord fast hver eneste dag kl. 11 eller hvornår de nu har for vane at dukke op.

Vi går på flere måder mod lysere tiden. Vi har årstiden med os, de ældre og sårbare er ved at være færdigvaccineret. Vi andre står for tur. Og vi kan igen begynde på det sociale liv, som er flødeskummet i det ene liv, vi er givet.

Det kan kun blive godt igen!

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Introduktion til Facebook

Annonce