Annonce
Horsens Posten

Så kunne stor midtby-café endelig åbne: Det har taget rundt regnet ti årstider

Omsider kunne bestyrer Natacha Næsby trække i arbejdstøjet i Horsens. Allerede i 2020 fik hun jobbet, men så kom corona og andre udfordringer i vejen. Her ses hun omgivet af souschef Djinie Nielsen, manager Ferhat Yesil og indehaver Chibo Deliktas. Foto: Marianne Husted
De første gæster dukkede op kl. 10 samtidig med, at det sidste udstyr ankom. Men da var cafeen ikke klar til at åbne. I stedet fik de luftet kreditkortet i byens forretninger.

Horsens: Charlotte Thagaard har ventet siden 2020 på, at Café Vivaldi skulle åbne. Derfor stod hun og en veninde allerede klar til cafébesøg klokken 10 torsdag formiddag. Der skulle dog bruges et par timer mere, før det sidste var på plads i den store midtby-restaurant.

Men de var de første til at blive lukket ind klokken 12 til det store tag-selv kagebord og champagne. Ventetiden havde de brugt på at forny forårsgarderoben med tøj og sko.

- Jeg er en stor fan af Café Vivaldi. Jeg kender den både fra Vejle og Sjælland, og jeg kan rigtig godt li' deres mad, sagde Charlotte Thagaard, som efter kagebordet fik serveret stedets signaturburger.

Annonce
Charlotte Thagaard var sammen med en veninde den første gæst hos Vivaldi i Horsens. De glædede sig så meget til at komme på café, at de dukkede op to timer, før den åbnede. Foto: Marianne Husted

Fik jobbet allerede i 2020

For den nye bestyrer Natacha Næsby var det også en glædens dag. Hun fik allerede i 2020 tilbudt jobbet som bestyrer, men så kom både corona-nedlukninger og udfordringer med alt fra at skaffe byggematerialer til at skulle bruge ekstra kræfter på at etablere en ny café i København.

- Det har været hele ventetiden værd. Vi har fået den største bar af alle 20 Vivaldi-cafeer, og vi byder eksempelvis på mange flere øltyper end de fleste andre steder, siger hun, der er meget tilfreds med indretningen både inden- og udenfor.

Hun kommer fra et job som bestyrer af Vivaldi i Vejle. Souschef Djinie Nielsen kommer også med erfaringer fra Vivaldi i Vejle. De skal nu til at arbejde sammen med et helt nyt personale, der så sent som onsdag blev sat ind i arbejdets indhold.

Annonce

Datoen 5. maj holdt

Smilet var også stort hos manden bag Vivaldi-cafeerne, Chibo Deliktas. Det har taget i omegnen af ti årstider, inden cafeen med komponist-navnet Vivaldi kunne åbne.  Allerede i 2019 lejede han lokalerne. Men den seneste vedtagne åbningsdato, 5. maj, kom til at holde, selv om der lige til det sidste var tvivl om, hvorvidt det kunne nås. Tilfreds var også teknisk chef Niels Sørensen.

- Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi håndværkerne gav den en ekstra skalle her til sidst.

Efter flere måneder i Horsens vender han nu tilbage til Slagelse, hvor hovedkontoret ligger.  Men fremtiden kommer til at byde på nogle ture til Horsens.

- Når man åbner en ny café, er der altid et eller andet, der efterfølgende skal ordnes, lyder det fra ham, der har koordineret arbejdet med at etablere i alt 19 af kædens 20 cafeer.

Vivaldi-kæden

  • Café Vivaldi i Horsens er den 20. af slagsen under Vivaldi-kæden.
  • Ejeren er den tyrkiskfødte Chibo Deliktas.
  • Navnet kommer fra en blomsterbutik i Slagelse. Den købte Chibo Deliktas i sin tid. Butikken blev lavet til café, men han beholdt navnet Vivaldi.
  • Vivaldi-kæden overtog allerede i 2019 lejemålet på Søndergade. Det var i første omgang meningen at åbne i 2020, siden 2021, og nu blev det i maj 2022.
  • Den daglige bestyrer bliver Natacha Næsby, som kommer fra en tilsvarende stilling hos Café Vivaldi i Vejle.
Annonce
Horsens Posten

Flere end 600 til folkefest i Østerhåb: Nu er bydelens nye biodiverse legeplads indviet

Annonce
Horsens Posten

Byrådsmedlemmer har fået én med penslen - så farverige har du næppe set dem før

Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pølsevogn holdt stand mod hotdog i 64 år, men med Stinne skete der en lille revolution og måske venter en ny

Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Horsens Posten

Indehaver af to midtbybutikker åbner nu midlertidig forretning i Hospitalsgade - der er tre grunde til netop det valg

Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Studerende gæster poolbar i Rædersgade - besøget indgår i deres eksamensopgave

Horsens Posten

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Horsens Posten

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Annonce