Annonce
Horsens Posten

Sådan kan man også holde Horsens ren: De løber, samler skrald og slutter med morgenkaffe på byens hotel

Alle kan melde sig til at plogge om søndagen i Horsens. På en og samme gang får man motion og samler skrald. Foto: Jørgensens Hotel
Man skal kunne nyde Horsens uden synet af skrald. Derfor inviterer løbeinstruktør og personlig træner Nikolaj Haulik sammen med Jørgensens Hotel til plogging hver søndag.

Horsens: Der er et nyt ord, vi lige så godt kan vænne os til: Plogging. Det er svensk og er en sammentrækning af at samle skrald og jogge.

I Horsens har en række motionister været i gang hver søndag siden 10. april. I søndags blev der fjernet hele 22,4 kilo skrald fra byens gader og pladser.

Initiativet kommer fra løbeinstruktør og personlig træner Nikolaj Haulik, der sammen med Jørgensens Hotel hver søndag inviterer børn, unge og voksne til plogging.

Annonce

Byder på let morgenmad

Deltagerne mødes klokken 9.00 i Jørgensens Hotels lobby, hvorefter deltagerne fordeles på forskellige ruter rundt om i byen. Jørgensens Hotel udleverer poser, mens deltagerne skal selv medbringe handsker.

- Vi plogger i cirka en time, og så gælder det selvfølgelig om at få mest affald med hjem. Samtidig med, at vi bevæger os og får motion, er det rart at være med til at gøre en forskel, så alt det skrald og plastik, vi samler op, ikke havner i vores natur og vandmiljø, lyder det fra løbeinstruktør og personlig træner, Nikolaj Haulik, i en pressemeddelelse.

Deltagerne holder ikke alene naturen og sig selv i form med at samle cigaretskodder, plastic, pizzabakker og meget andet godt op. De får også en belønning i form af kaffe og let morgenmad på  Jørgensens Hotel.

Annonce

Foregår hver søndag - alle kan være med

Tanken er, at der skal plogges hver søndag hen over foråret og sommeren. Som Nikolaj Haulik siger, at det en sund og sjov aktivitet, som både børn og voksne kan deltage i.

- Det handler altså ikke nødvendigvis om at være hurtigst, men om at gå foran og gøre en forskel, siger han.

Det er nærliggende for Jørgensens Hotel at være med. Hotellet arbejder i det daglige med den grønne profil og har netop fået Det Økologiske Spisemærket i bronze.

- Vi vil gerne vise byen, hvordan vi driver vores forretning til gavn for naturen og for vores gæsters sundhed, siger hoteldirektør Kari Brandsgård, Jørgensens Hotel.

Hun og hotellet glæder sig over, at man på denne måde kan være med til at holde Horsens by og naturen ren.

Både hos Jørgensens Hotel og Nikolaj Haulik er der håb om, at endnu flere vil være med til at plogge for at gøre noget for lokalmiljøet og egen sundhed.


Samtidig med, at vi bevæger os og får motion, er det rart at være med til at gøre en forskel, så alt det skrald og plastik, vi samler op, ikke havner i vores natur og vandmiljø.

Nikolaj Haulik
Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nyt initiativ i Bytorv Horsens: Lær Ann-Britt, Johan og alle de andre ansigter at kende

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Horsens Posten

Hvad har smykker i guld og sølv samt et lille italiensk hotel til fælles med Kirsten Lind - det ene er et faktum, som hun trives godt i - det andet er et pure tænkt eksempel

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce