Annonce
Horsens Posten

Sæsonstart fik pulsen ned - det seneste stykke tid har ellers været lidt af en gyser for den lokale løbeklub

Formand for Løbeklubben Atlética i Vestbyen, 53-årig Morten Bundsgaard, kan ånde lettet op efter klubbens nedlukninger. Mens løbebobler blev dannet, og flere og flere selv begyndte at løbe under coronas nedlukninger, bekymrede han sig om klubbens eksistensberettigelse - bekymringer, der dog skulle vise sig ikke at blive en realitet. Foto: Line Kyed
Formand for Løbeklubben Atlética har holdt vejret under de seneste nedlukninger. Nu kan han slappe langt mere af. Men fremover skal der arbejdes på at skaffe flere og nye medlemmer, fortæller han.

Horsens: Det seneste år har været lidt af en gyser for Løbeklubben Atlética, der har klubhus over for Fængslet på Fussingsvej 65.

Det er dog ikke den gamle fængselsbygning, der skræmmer, men derimod klubbens fremtid.

Det fortæller formand for Atlética, Morten Bundgaard.

Annonce

Under de snart to års nedlukninger har han kunnet konstatere, hvordan flere og flere horsensianere selv er begyndt på løbeture rundt i Horsens og omegn for at få sig rørt.

- Jeg har flere gange tænkt, om det her kan være begyndelsen på klubbens fald. Ville vores eksistensberettigelse ryge sig en tur i takt med, at folk skaber deres eget løbebehov uden hinanden og uden os. Mister medlemmerne lysten til at komme i klubben, siger han.

Af den grund var det med en god portion sommerfugle i maven, at formanden forleden låste klubdøren op til den officielle sæsonstart i Atlética.

Lettet

Men bekymringerne skulle vise sig at være spildte kræfter. For 80 medlemmer mødte frem - klar til løb og efterfølgende snak og socialt samvær i klubhuset.

- Jeg er både lettet og glad for, at der nu er ved at være prikket hul på løbeboblerne, sagde Morten Bundgaard, som avisens udsendte talte med efterfølgende.

Klubben har i alt 217 medlemmer mod 200 inden corona-nedlukningerne.

- De er jo nærmest kommet ud af det blå, mens vi har haft lukket. Det er meget tilfredsstillende - og ganske uventet, lød det fra Morten Bundgaard.

Annonce

Ny retning - nye tiltag

Han tolker interessen for klubben som et skulderklap og vurderer, at det må være de sociale tilbud kombineret med klubbens mangfoldige tilgang til medlemmernes kunnen, der er årsagen.

Måske, siger Morten Bundgaard. For klubben kender ikke den konkrete årsag til medlemsfremgangen, erkender han.

- Vi har det dog godt i klubben og er kendt for at være et hyggeligt sted. Vores udfordring er, at de fleste medlemmer er sidst i 40'erne og opefter. Men blandt de nye medlemmer befinder der sig faktisk også yngre personer. Det er lige præcist dem, der er vigtige for Atléticas fremtid, siger Morten Bundgaard.

Langt om længe kunne Morten Bundgaard, der er formand for Løbeklubben Atlética låse døren til klublokalet og stedets badefaciliteter op igen. Det sker efter knap to års nedlukning og en del bekymringer for klubbens fremtid. Foto: Line Kyed

Han forklarer, at han derfor fortsat kan være bekymret for klubbens eksistensberettigelse, selvom man har "overlevet" nedlukningerne.

- Vi skal forny os og være mere proaktive for at få flere yngre med - også selvom vi synes, her er hyggeligt i dag, fastslår han.

Klubben er kendt for at have hold til næsten hvert et behov - hurtigløbere, nybegyndere, socialløbere og walk. Men nu begynder man som noget nyt at definere holdene ud fra, hvor hurtigt man løber en kilometer.

Derudover fastholder man fortsat ikke at tilbyde et hold for 10 kilometer-løbere.

- Vi vil ikke spænde ben for nybegyndere og for dem, der bare gerne vil ud at røre sig lidt. Vi er en mere social end en stringent og professionel løbeklub. Vores motto er også - og det siger nok det hele "Lige meget, hvor langsomt du løber, er du stadig hurtigere end dem, der ligger på sofaen", fortæller Morten Bundsgaard.

Annonce

Trods stigning kæmper med et fald

Klubben har tidligere haft lokale ved Dyrskuepladsen, men måtte i 2017 flytte, da kommunen havde andre planer med pladsen. På det tidspunkt var medlemstallet omkring 270.

Herfra mistede klubben godt 70 medlemmer, forklarer Morten Bundgaard. Så derfor har bestyrelsen bag klubben nu besluttet sig for, at man skal begynde at "larme" noget mere, så flere og som sagt yngre får øje på klubben i den vestlige del af byen.

- Vi genererer økonomi og kan deraf have et lavt kontingent, gratis kaffe og tilbyder arrangementer som blandt andet foredrag og grill med fællesspisning og måske en enkelt kold til halsen bagefter. Netop de elementer og vores samarbejder med Juelsminde Runners og i HLLH i Hedensted fortsætter vi meget gerne. Det styrker og er med til at gøre opmærksom på den type løbeklub, vi netop er, siger Morten Bundgaard.

- Måske har vi alle brug for ikke altid at gøre alting op i konkurrencer - men også at gå op i det sociale miljø, vi færdes i, og i de smil, vi sender til hinanden.

- Det håber jeg med tiden kan blive et endnu større parameter, når man tilmelder sig fritidsaktiviteter. Sker det, falder bekymringerne for Atléticas fremtid - så er vi helt fremtidssikret, siger Morten Bundgaard.

Måske har vi alle brug for ikke altid at gøre alting op i konkurrencer - men også at gå op i det sociale miljø, vi færdes i, og i de smil, vi sender til hinanden.

Morten Bundgaard
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Hund – ellers tak: Men hvorfor bor Viggo så hos os?

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Horsens Posten

Få et indblik i livet som introvert

Horsens Posten

Centerdirektør betænkte sig ikke længe: Selvfølgelig skal vi bakke op om Byens Bedste

Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Horsens Posten

Horsens Bibliotek hylder Agnes Henningsen

Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Horsens Posten

Litteratursalon på Brædstrup Bibliotek: 2. verdenskrig

Horsens Posten

Horsens vil være den vildeste - altså når det gælder blomster og summende insekter

Horsens Posten

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Horsens Posten

Ny varehuschef hos Føtex: Glæder sig til at gøre en forskel i butikken og i det lokale liv

Horsens Posten

Corona-smitten falder markant på skolerne i Horsens: Fremover er det slut med hjemsendelser - selv hvis smitten stiger

Horsens Posten

Stort esport-center i midtbyen åbner ikke som planlagt, men på halvt blus - 100 spilcomputere bliver ikke til noget lige med det samme

Horsens Posten

Ny forpagter af kendt frisørsalon: Saksen har hele tiden været med - også på boreplatformen

Horsens Posten

Skolegades 'Kinder-æg' er klækket - nu skal byens børn og forældre til at lege med indholdet

Horsens Posten

En uge hvor ordblinde ikke føler sig udenfor: Det får selvtilliden til at vokse

Horsens Posten

Foredrag om Herman Bang

Horsens Posten

Få så de fingre fra mobiltelefonen, når du kører bil

Horsens Posten

Det tog lang tid for Tanja at erkende sin sygdom: - Første gang jeg kom ind på klinikken, tænkte jeg ’fuck hvor er I  ynkelige’

Horsens Posten

Restauranter i Horsens danner fælles front for at få flere horsensianere til at spise ude

Horsens Posten

Koncert med Skrallebang

Horsens Posten

Helbredet begyndte at drille: Men så lavede Sonja en plan, så hun kunne blive i sit fag

Annonce