Annonce
Horsens Posten

Søndagsåben udløste længere debat på nettet

Ikke mindre end 71 borgere lod en Facebook-kommentar falde til avisens spørgsmål "Hvad synes I om idéen om søndagsåben i sommerferien? Blandt svarene er der både opbakning og undren til initiativet, der er født af city manager for City Horsens, Michael Kongsmark.
Annonce

Horsens: Et forslag om søndagsåbent for butikkerne i midtbyen har skabt debat på nettet. I en artikel bragt af Horsens Posten 3. juni, fremlægger city manager Michael Kongsmark ønsker om, at midtbyens butikker holder åben om søndagen i skolernes sommerferie.

Da avisen spurgte, hvad læserne synes om den idé, affødte det umiddelbart derefter en større debat, der er endt i 71 Facebook-kommentarer.

Meningerne er delte om den syvende dag i ugen. Blandt tilhængerne af en syvende shoppingdag er blandt andet Laura Jakobsen, der skriver følgende:

- Det er da en fremragende idé at holde åbent, når kunderne har fri.

Den begejstring deler hun med en hel af de øvrige 70 personer, der har givet deres mening til kende.

- Super god ide. Tror det vil skabe noget mere liv i gaderne. Det trænger byen til, skriver Susanne Elisabeth Nielsen, mens Helle Holm slår fast:

- Vil man have turister, så ja. Og da næsten alle holder sommer hjemme i Danmark i år, så er det nok en god idé for lidt mere salg. De gør det jo i mange andre lande om sommeren.

Annonce

Også skeptisk

Men der er også nogle, der ser en del mere skeptisk på initiativet. For kan det løbe rundt for butikkerne at holde åben den syvende dag i ugen, lyder det fra blandt andet Mai Britt Søndergaard:

- Jeg tror desværre ikke, det kan løbe rundt for butikkerne. Lønnen er højere om søndagen, og jeg tvivler på, at der bliver så meget mere salg. Det vil blot blive spredt ud på en dag mere. Men jeg synes, butikkerne kan få valget.

- Michelle Kumke Rosendal Nielsen mener: ...Hvis man har små børn, har man ikke meget glæde af at holde fri i to hverdage. Jeg har arbejdet i butik i mange år, og i de små butikker er det næsten altid de faste, der skal dække ind...

Fra artiklen 3. juni understreger city manageren, at der er respekt for, hvis butikker melder fra. Her lyder det:

Butikkerne i Horsens har forskellige forudsætninger. For nogen giver det nærmest sig selv at holder søndagsåbent. For andre er det en stor personalemæssig udfordring. På samme måde er kundegrundlaget forskelligt fra butik til butik, og derfor vil søndagsåbent give mere mening for nogen end for andre. Det har jeg respekt for, siger Michael Kongsmark.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Musikalsk Europa-rejse

Annonce