Annonce
Horsens Posten

Sanger, stylist og nu kontorassistent i Horsens: Det hele er vildt spændende

Dorthe K. Rasmussen har ikke fulgt den lige vej efter gymnasiet. Hun har prøvet meget i sit 38 år lange liv og samlet en række kompetencer, som hun bruger i dag i sit job hos arkitektfirmaet RUM.   Foto: Marianne Husted
6. A fra Dagnæsskolen fik besøg af Dorthe K. Rasmussen fra arkitektfirmaet RUM. Det besøg glemmer de ikke lige med det første.

Horsens: Dorthe K. Rasmussen har bestyret modebutikker, været makeup-stylist og sunget sig til en fjerdeplads i TV3-reality-showet "Idols".

Nu er hun kontorassistent hos arkitektfirmaet RUM i Horsens.

Umiddelbart lød det ikke så sejt, tænkte Freisa, Adelina og alle de øvrige elever fra 6. A på Dagnæsskolen, men de fik et anderledes syn på sagen efter et 45 minutter langt og livligt oplæg fra Dorthe K. Rasmussen. I sidste uge skulle hun fortælle eleverne om den snørklede vej til det job, som hun i dag trives i. Her har hun ansvar for alt fra rengøring til HR-opgaver. Hun udarbejder præsentationsmapper for arkitekterne, passer omstilling, bogholderi og bestiller varer.

Annonce
6. A  sugede til sig, da de forleden have en noget anderledes skoledag på Dagnæsskolen. De fik besøg af Dorthe K. Rasmussen, der fortalte om sit spændende liv og job. Foto: Marianne Husted

Der var så stille i klasseværelset, at man ville have kunnet høre en knappenål falde til gulvet, mens gæsteunderviseren havde ordet. Eleverne sugede til sig og afbrød først, da de ville have mere at vide om hendes deltagelse som sanger i tv-programmet "Idols".

Det var Jobtaskforcen under Horsens Alliancen, der havde formidlet besøget. Meningen er at fortælle unge, at der kan være mange veje til uddannelse og drømmejob.

Første student i familien

Som den første i sin familie tog pigen fra Juelsminde-kanten en studentereksamen. Hun indrømmer, at hun havde mere travlt med at være social end med skolearbejdet, men fik dog en hæderlig studentereksamen fra Horsens Statsgymnasium.

Annonce

Sanger eller skuespiller

Drømmen var at blive sanger og skuespiller.

- Og jeg fik også mine 15 minutter "of fame", fortalte hun.

Hun meldte sig nemlig til et af de første realityshows, Idols, som blev sendt på TV3. Her var Thomas Blachmann dommer, og frisøren Dennis Knudsen stylist. Dennis Knudsen fik senere afgørende indflydelse på hendes liv.

Optræden i tv gav hende blod på tanden til at forfølge drømmen. Hun var den kvindelige deltager, der kom længst i programmet.

I første omgang havde hun lovet sin far at læse videre på Erhvervsakademiet, men da hun ikke viste sig så ofte, endte hun med at miste sin SU. Hendes far, der er iværksætter, indvilgede derefter i at betale hendes husleje i Aarhus i et halvt år, mens hun kastede sig over sin drøm om at synge. Derefter måtte hun klare sig selv.

Eleverne blev stillet nogle udfordringer. De skulle komme med forslag til en teambuilding-dag i arkitektfirmaet RUM. Foto: Marianne Husted

- Jeg sang en masse, men det betalte ikke min husleje.

Annonce

Bestyrer af modebutikker

Da det halve år var gået, blev hun nødt til at finde sig et job. Hun bankede på hos en modebutik og begyndte i jobbet dagen efter. Det viste sig, at hun var god til at klæde giner på og at arrangere tøjet, så det tog sig indbydende ud. Samtidig fortsatte hun med at dyrke sin interesse for at synge og skrive sange.

- Som 21-årig blev jeg butikschef, og efterhånden fik jeg tre butikker under mig, fortæller hun, der også tog med på indkøbsrejser og modemesser, fordi hun havde sans for at finde det tøj, unge gerne ville have.

Annonce

Finanskrise og fyring

I 2008 kom finanskrisen. Det ramte også hendes branche, og en dag var der ikke længere et job til hende.

- Jeg blev meget deprimeret, men så mødte jeg helt tilfældigt Dennis Knudsen, som sagde til mig, at jeg da skulle søge ind på hans makeup-artist-skole.

Han havde lagt mærke til, at hun som deltager i "Idols" havde en særlig stil.

Dorthe K. Rasmussen afviste det i første omgang. I stedet pakkede hun sin rygsæk og tog på jordomrejse. Hjemme igen tænkte hun: "Jeg skal prøve at være stylist", og så begyndte hun på skolen.

Dorthe K. Rasmussens indstilling er, at der altid er en vej uden om den mur, man en gang imellem møder i livet.

- Jeg gjorde noget. Jeg hoppede ikke i havnen.

På et tidspunkt mødte hun en sød fyr, som i dag er hendes mand og far til parrets børn på fire og syv år. De besluttede sig for at flytte tilbage til Horsens, hvor hun blev afdelingsleder hi en møbelforretning.

Annonce

Meget få ansøgninger

Dorthe K. Rasmussen har ikke sendt mange ansøgninger, men hun sendte en til RUM med henblik på et 9-16-job som kontorassistent. Arbejdstiderne i butik harmonerede nemlig dårligt med familielivet.

- De valgte mig og beholdt mig, da jeg var færdiguddannet, smiler hun.

Af Dennis Knudsen lærte hun, at man aldrig skal lukke en dør bag sig. Hun har taget ansvar og været flittig. Og så har hun den holdning, at hun altid kan lære noget nyt.

Freise Cramer Foss og Adelina Høst Johnsen har allerede gjort sig tanker om, hvad de gerne vil være, når de bliver voksne. Foto: Marianne Husted

- Du skal tage nogle chancer. Og ikke gøre, hvad andre forventer, men gøre det, der gør dig glad, lød et af hendes mange råd til eleverne i 6. A.

Annonce

Hjælp fra eleverne

Eleverne fik også at vide, at hun har haft brug af det, hun har lært i skolen. Og at hun derudover har samlet en række kompetencer sammen på sin nørklede vej, som hun og arbejdspladsen i dag får fuld udbytte af.

Eleverne fik ikke lov til at sidde stille hele timen. De blev sat til at hjælpe hende med at udvikle en dag med teambuilding, som hun skal stå for i sit firma, der netop har fusioneret med et københavnsk arkitektfirma. Så måske kan medarbejderne  se frem til paintball, en tur i Djurs Sommerland, fest og fodboldkamp, som var blandt de mange forslag fra eleverne i 6. A.

Og projektkoordinator Annika Tornvig Linnet, Jobtaskforcen, kunne gå glad derfra i forvisning om, at det giver inspiration og tanker for fremtiden, når unge og repræsentanter fra erhvervslivet mødes.


Du skal tage nogle chancer. Og ikke gøre, hvad andre forventer, men gøre det, der gør dig glad.

Dorthe K. Rasmussen
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Kager, ost, pølser, oliven og fudge - det internationale marked er tilbage

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Nu skal EM-festen i gang i Horsens: Streetfoodmarked viser Danmark-Wales på storskærm

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anna fra Butik Petit var der for sin morfar til det sidste - og lidt mere til

Horsens Posten

Kunstmuseet holder sommerudstilling

Horsens Posten

Visens skib er atter på rette kurs - gæster blandt andet Endelave og Snaptun

Horsens Posten

Teenagere til kamp mod menstruations-tabu: Nu holder vi det ikke hemmeligt mere

Horsens Posten

5000 kvadratmeter blomstereng med summende insekter er på vej i sydbyen

Horsens Posten

Christian er idémageren bag nyt software: - Jeg vil gøre livet lettere for detailhandlen

Horsens Posten

Pia var ved at falde for dagpengegrænsen, så lavede Per et værtshus til hende

Horsens Posten

Ægtepar har set næsten hele Danmark: Øerne giver en særlig ro

Horsens Posten

Campingplads-ejer på tredje sæson - går en travl sommer i møde

Horsens Posten

Neye bruger fortsat mundbind og visir: Nogle kunder handler, selvom de er testet positiv

Horsens Posten

Derfor sænkes forsyningstryk i den sydlige del af kommunen

Horsens Posten

Sandfri sommerferie for børn på biblioteket

Horsens Posten

Ægtemandens knæskade endte med et hus på Endelave

Horsens Posten

Årets Aktiv Ø-program netop færdigt - flere aktiviteter og store forventninger til fremmøde

Horsens Posten

Torsdagens coronatal: En fjerdedel af horsensianerne er færdige med vaccinationen

Horsens Posten

Årets Ø har givet endnu flere gåture

Hedensted/Juelsminde Avis

2020 var øernes år: M/F Hjarnø sejlede med flere end nogensinde før

Horsens Posten

Måske er det modellerne der trækker kunder til? Nu åbner Liselotte Bøgelund en fysisk butik

Horsens Posten

HNT åbner for klassisk koncert for de mindste med vind og fuglefløjt som udgangspunkt

Horsens Posten

Underholdning i børnehøjde: Ramasjang figurer gæster teatret

Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce