Annonce
Horsens Posten

Scooter-shop: Det er værkstedet, det handler om

FORSIDEMere plads til scooterneKasper Kristiansen drev i otte år Scooter Specialisten i trange lokaler i Havneallé. Nu har han endelig fået mere plads i den tidligere cykelbutik i Blumersgade.Foto: Jørgen Hasseriis
Scooter Specialisten er flyttet ind med værksted og butik i Blumersgade - og efterspørgslen på el-scootere og reparationer er stigende.
Annonce

Horsens: For otte år siden stod værkstedsleder Kasper Kristiansen på værkstedet i Scooter Shoppen på Høegh Guldbergs Gade. Uden noget at lave.

Hans arbejdsgiver havde drejet nøglen om og lukket butikken ned. Forretningen var gået konkurs.

Den dengang 27-årige Kasper Kristiansen havde dog en masse kunder i porteføljen, og de havde brug for reparation af deres scooter, knallert eller cykel.

Så han vendte lige skråen en gang i munden og tænkte:

- Jeg starter da bare selv!

Der kommer flere og flere kabinescootere i bybilledet, og det er selvforstærkende, for flere får øjnene op for, at det er et godt køretøj. For eksempel hvis man har mistet sit kørekort eller ikke har kunnet generhverve det, men gerne vil transportere sig i tørvejr.

Kasper Kristiansen, indehaver Scooter Specialisten

Annonce

Havde ikke meget dengang

Det er den korte version af Torsted-drengens vej mod at blive selvstændig. Den lidt længere er, at det hele startede med en uddannelse som maskinarbejder, som han foldede ud hos først APV på Ternevej, siden det tidligere Kirk på Ane Stauningsvej.

Begge firmaer rykkede dog aktiviteterne til Kina, og så fik han i stedet arbejde hos Scooter Shoppen i Horsens, der også havde en butik i Juelsminde.

Men da han så i 2011 stod med tomme hænder på scooterværkstedet, blev det starten på et nyt forløb i karrieren.

Han tog en beslutning om at starte selv og rykkede ind i meget små lokaler på Havneallé 35.

- I starten reparerede jeg cykler og scootere - og solgte også scootere. Men jeg havde egentlig ikke en skid i butikken, når jeg tænker tilbage. Der var så lidt plads, husker Kasper Kristiansen om de første år i Havneallé.

Siden er der trillet mange scootere igennem butikken og værkstedet, og der er også kommet en masse tilbehør. Hjelme, handsker, låse, smøremidler og meget andet.

På køretøjsfronten er der også sket en del. Scootere har været det primære, men cykler har han også - og så selvfølgelig el-løbehjul.

Forholdende var trange i starten. Han udvidede undervejs med nabolokalet, men så var der heller ikke mere plads at inddrage.

Derfor har han i et par år været på udkig efter større lokaler, og det lykkedes ham at finde dem i Blumersgade 10.

Her rykkede han ind for en måned siden og har med sine nu 250 kvadratmeter fået over dobbelt så meget plads.

Annonce

Åbent værksted

Her er der god plads i butikken til at vise scooterne frem, men det er faktisk reparationer, der er alfa og omega. Køretøjerne har det med at punktere, løbe tør for strøm, blive slidt, melde fejl og så videre, og så er det bare forbi mekanikeren.

- Folk skal jo have repareret deres køretøjer. I dag er der desværre ikke mange penge i at sælge scootere, så værkstedet er faktisk det vigtigste for mig, forklarer Kasper Kristiansen om "motorrummet", som ligger i åben forbindelse med butikken.

Og det er vigtigt med forbindelse mellem værksted og butik, påpeger han:

- Jeg kan godt lide, når der er adgang mellem butikken og værkstedet. Det bemærker mine kunder også, at de siger tit, at det er hyggeligt, når det er sådan, siger han.

- Det skal være hyggeligt. Og når der er åbent ind til værkstedet, signalerer det også troværdighed. At man kan se, hvad vi går og laver, forklarer scooter-specialisten, der på værkstedet får hjælp af flexjobberen Brian Nielsen.

Lille eller stor knallert

Hvem må køre en knallert/scooter? Og hvor må man køre henne?

Ja, det kommer helt an på, hvad knallerten er godkendt til. Her er et lille overblik.

Hvem må køre knallert-30?

Hvis du er fyldt 16 og har knallertkørekort, må du køre eller "lille knallert" eller knallert-30, da den er konstrueret til at kunne køre 30 km/t.

Er du fyldt 18 år før 19. januar 2013, behøver du ikke kørekort, men fylder du 18 år efter denne dato, skal du samtidig have kørekort til bil eller motorcykel.

Ellers skal du bestå en teoriprøve arrangeret af politiet for at få kørekort til knallert-30.

Hvem må køre knallert-45?

En knallert-45 kaldes også “stor knallert” eller “EU-knallert”.

Er du fyldt 18 år og har et kørekort til bil eller motorcykel, må du ifølge loven køre “stor knallert” (knallert-45).

Hvor må man køre knallert-30 og -45?

Hvis du kører knallert-30, gælder samme regler som for cyklister. Derfor må du både køre på vej og cykelsti.

Knallert-45 er ikke omfattet af færdselsloven for cyklister. Derfor er det kun knallert-30, som må færdes på cykelstier – ikke knallert-45.

kilde: koerekort-guiden.dk

Annonce

Populære elscootere

Kasper Kristiansen har et samarbejde med den nye klub i Horsens, "Os med El-Scooter i Horsens", og det skyldes ikke mindst, at interessen og markedet for elscootere er stigende.

En interesse, der også påvirker produkterne i butikken, hvor det ikke længere bare er de klassiske, tohjulede scootere, der står fremme, men nu også en del tre- og firehjulede elscootere, som han enten sælger eller udlejer.

Særligt populære er kabinescooterne, som der er stor efterspørgsel på i dag.

De er også en af årsagerne til, at han var nødt til at flytte. De kunne nemlig ikke køres ud og ind ad butikken på den gamle adresse.

Kasper Kristiansen åbnede Scooter Specialisten for otte år siden og har nu fået mere end dobbelt så meget plads. Foto: Jørgen Hasseriis
Reparationer af scootere, elscootere og cykler er en vigtig del af forretningen hos Scooter Specialisten. Foto: Jørgen Hasseriis
Brian Nielsen hjælper til på værkstedet. Foto: Jørgen Hasseriis
Kasper Kristiansen er uddannet maskinarbejder, og det er scooterne, der foreløbig er blevet hans livs maskiner. Foto: Jørgen Hasseriis
Man kan både leje og købe scootere hos Scooter Specialisten - og få dem repareret. Foto: Jørgen Hasseriis
En midlertidig rampe bruges ind til værkstedet, men snart kommer en støbt rampe i hele døråbningens bredde, så adgangsforholdene bliver nemmere. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Fem fra politirapporten

Horsens Posten

Loppemarked i Pipkvarteret

Horsens Posten

Fire komikere i ét show

Horsens Posten

Nabokrigen raser i ny bog

Annonce