Annonce
Horsens Posten

Se det opdaterede kort: Sogn i Horsens opfylder to af kriterierne for nedlukning

Jo mørkere blå, jo højere incidenstal. Der skal dog flere kriterier til, før nedlukning kommer på tale. I artiklen er det muligt at se nærmere på kortet, der er afbilledet her. Grafik: Datawrapper/Nicolai Skovgård
Flere sogne i Horsens Kommune opfylder mindst et af de tre kriterier for lokal nedlukning, efter der mandag er registreret relativt mange nye smittetilfælde i kommunen.

Horsens: Mandag er der registreret 25 nye tilfælde af covid-19 i Horsens Kommune. Det viser seneste opdatering fra Statens Serum Institut.

Det sender en række af de tal, man måler coronasmitten på, i vejret, og for nogle sogne er der ikke langt til en mulig lokal nedlukning.

Værst ser det ud i Sønderbro Sogn, der tæller 7341 indbyggere. En lokal nedlukning kræver, at tre kriterier er opfyldt, og sognet opfylder i skrivende stund to af dem, mens der ikke er langt op til grænsen for den sidste.

Annonce

Grænsen for smittede den seneste uge lyder på 20, og der har været 28 i Sønderbro Sogn. Derudover må positivprocenten ikke være over 2,5, og den ligger på 2,7. Endelig er grænsen for incidenstal 500, og her hedder den p.t. 381 i det horsensianske sogn.

I Klostersogn har der været 29 smittetilfælde den seneste uge, men her er hverken positivprocent eller incidenstal for højt. Uth Sogn har før høj positivprocent med 2,7, men sognet opfylder ikke de andre kriterier for nedlukning.

Langt fra kommunenedlukning

Overordnet set har der den seneste uge været 122 konstaterede smittetilfælde i Horsens Kommune ifølge Statens Serum Instituts statistikker, hvilket giver kommunen et incidenstal på 134,5. Det er 14. højest blandt landets kommuner, men ikke noget, der umiddelbart lugter af kommunal nedlukning.

Her bruger man nemlig et såkaldt testjusteret incidenstal, der tager højde for mængden af testede, og her lyder Horsens' på 98. Tallet skal over 250, før nedlukning kommer på tale.

En lille smule længere nede på listen kommer Hedensted Kommune med et testjusteret incidenstal på 78, mens Odder Kommune med 36 ligger i den nederste tredjedel.

Ingen af kommunerne har nedlukkede sogne, efter Hvirring Sogn genåbnede lørdag, og der er heller ikke sogne, som er tæt på. Med andre ord er smittetilfældene i de to kommuner så spredt, at det ikke påvirker et lille sogneområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce