Annonce
Horsens Posten

Se gaven - nu får eleverne Theodor og Ella lov at fejre H.M. Dronningen

Theodor og Ella glæder sig begge rigtig meget, til at de tirsdag 16. juni skal en tur til København for at besøge H.M. Dronningen på Christianborg Slot.
16. juni skal lokale elever fejre dronningen. Horsens er her blandt de fem kommuner, der er repræsenteret ved selve fejringen, der i først omgang blev udsat på grund af corona-situationen.
Annonce

Horsens: 16. juni bliver en stor dag for Ella og Theodor og deres klasse, 3.b på Horsens Byskole, afdeling Kildegade.

Horsens er nemlig blevet udvalgt som en ud af fem kommuner i landet, der skal deltage i en forsinket fødselsdags-ceremoni, hvor landets regent står parat til at modtage sin gave.

Maleriet til dronningen i anledning af regentens 80-års fødselsdag 16. april. Bag står 3.b-elever fra Byskolen Horsens afdeling Kildegade.

Fødselsdags-ceremonien kaldet "Børn fra Danmarks kommuner fejrer H.M. Dronningen" bliver holdt på Christiansborg Slot, og det er to spændte lokale Horsens-elever, der har gjort klar til dagen, lyder det i en pressemeddelelse fra byskolen.

- Det er fedt. Det er der jo ikke ret mange, der får lov til, siger Theodor på 10 år fra skolens 3.b, der skal være med ved den officielle overrækkelse. Klassekammerat Ella er enig:

- Jeg er virkelig, virkelig glad, og jeg glæder mig meget. Men jeg er faktisk også lidt nervøs for, hvordan det kommer til at gå, siger hun.

Annonce

Corona stoppede planer

Tilbage i februar var klassen i fuld gang med at male en fødselsdagsgave til Hendes Majestæt sammen med Billedskolen Horsens i anledning af regenten rundede 80 år 16. april.

Meningen var, at gaven skulle overrækkes dagen før den officielle fødselsdag. Maleriet blev færdig til tiden, men corona forpurrede planerne, og ceremonien blev udsat.

Nu er der så fastsat en ny dato på fejringen, der kommer til at foregå 16. juni, hvor Horsens altså er udvalgt som en ud af fem kommuner, der skal med, når H.M. Dronningen får vist alle malerier fra landets 98 kommunerne.

Landets kommuner er gået sammen om at give en fælles gave i form af et maleri lavet af elever i 3. klasse.

I Horsens har klassens lærere samt lederen af Billedskolen Horsens, Jannik Broz, hjulpet  Horsens-eleverne. Her har udgangspunktet og reglen været, at maleriet skulle være en fortolkning af dronningen og indeholde noget af Horsens' byvåben.

- Jeg blev faktisk lidt ked af det, da vi fik at vide, at det var aflyst, så jeg er rigtig glad for, det bliver til noget alligevel, siger Theodor.

Da man måtte udsætte ceremonien, lød meldingen fra Kongehuset:

- Det ligger dronningen på sinde, at de mange børn, der har arbejdet med dette, ikke skuffes. Derfor er planen at gennemføre den fine begivenhed på et senere tidspunkt.

Det er første gang landets kommuner har valgt at gå sammen om én fælles gave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce