Annonce
Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Tidlig onsdag klokken 6.15 ankom en kæmpe T-rex til Bytorv Horsens. Her skulle den fragtes gennem centret, op på første sal og ind i den ny, kommende Kids Coolshop-forretning.

Horsens: Tidligt onsdag morgen var der stor aktivitet i Bytorv Horsens.

Stor i den forstand, at der ankom en 600 kilo tung dinosaurus til den kommende Kids Cool Shop. Forretningen, der kommer til at udfylde 1400 center-kvadratmeter, skal åbne fredag 1. oktober som en oplevelses-og legetøjsbutik på førstesal i bytorvet.

Inden da er der megen opbygning, der skal færdiggøres, forklarer centerdirektør i Bytorv Horsens Anette Vestergaard og indehaver af Kids Coolshop Søren Nielsen. Herunder skal man opbygge adskillige legetøjsuniverser inde i butikken og flytte 30.000 varer fra den hidtidige butik i Hospitalsgade til det nye forretningslokale.

Annonce

Og så er der den store tyrannosaurus rex, der onsdag klokken 6.15 ankom ved centrets indgang som en af de nye og store effekter til forretningen. Meningen er, siger Søren Nielsen, at den skal bibringe et ekstra sus og give et puf til oplevelserne, når kunderne gør entré i forretningen.

Spekuleret en del

Dinosaurusen måler syv en halv meter i længden, er to en halv meter høj og en meter bred. Det omfang har op til onsdag givet centerdirektøren lidt hovedbrud, fortæller hun:

- Jeg må indrømme, at jeg de seneste dage har spekuleret ret meget på, hvordan det ville komme til at gå med at få så stort et monster ind i centret og op på førstesal. Vi overvejede en overgang at tage nogle af de største frontvinduer ud for at få den ind den vej.

Kids Coolshop åbner efter planen 1. oktober i Bytorv Horsens i en 1400 kvadratmeter stor butik, der onsdag 15. september fik sin første faste "beboer", da en 7,5 meter lang og 600 kilo tung dinosaur blev fragtet fra en lastbil på Søndergade og ind i butikken. Foto: Nicolai Skovgård

Men man slap for at afmontere vinduer. Til gengæld opstod der en forhindring, få meter før den store T-rex var på plads.

Annonce

Måtte flytte på stativer

- Det hele var gået smertefrit med at få dyret bukseret ned ad gangen og hejst op på plads. Men den kunne ikke komme ind gennem den portal, altså det område, den skal stå i, forklarer Anette Vestergaard.

Løsningen blev, fortæller hun, at man ved at skille stativer med hylder ad fik lavet en passende passage bag om portalindgangen, hvorefter man kunne rulle dyret helt på plads.

Centerdirektør i Bytorv Horsens, Anette Vestergaard har kendt til den store effekt, der skulle installeres, siden indehaver af Kids Coolshop, Søren Nielsen, for fire måneder siden kom på idéen.

Om påfundet forklarer han:

- Hvis man skal finde et eller andet, der lige nu er meget populært, og som rammer plet i forhold til vores målgruppe, er en dinosaurus helt perfekt. T-rexen er desuden den mest populære dino, og vi ville finde den fedeste og vildeste, så det har været rigtigt sjovt. Jeg synes faktisk, det er lykkedes godt.

 For at kunne få den store dinosaurus helt på plads, måtte man skille nogle stativer med hylder ad og få dyret bukseret ind i det adventureområde, hvor kunderne på nært hold kommer til at kunne opleve det interaktive dyr. Foto: Nicolai Skovgård

Han håber, at alt falder på plads og bliver færdig til 1. oktober, men lægger ikke skjul på, at der skal arbejdes igennem for at nå i mål til deadline.

- Håndværkerne knokler, og vi gør alt for at nå det, siger Søren Nielsen.

Det nye centermedlem, T-rexen, er interaktiv med sensorer, der går i gang, når man nærmer sig den. Det store dyr vil blive flankeret af actionman-figurer, soldater med videre i et adventureområde, der er ét univers ud af adskillige i den kommende butik.

Hvis man skal finde et eller andet, der lige nu er meget populært, og som rammer plet i forhold til vores målgruppe, er en dinosaurus helt perfekt.

Søren Nielsen
Annonce
Annonce
Horsens Posten

I weekenden kan du gøre et 'bygge-kup', når der er loppemarked med byggematerialer på genbrugspladsen

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Mistanke om skadedyr: En lille mus holder Netto lukket på ubestemt tid

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

HH Elite samler penge ind - men det er ikke til dem selv: Når vi går ind i noget som dette, gør vi det 100 procent

Horsens Posten

Smil til fotografen: I denne uge kører en ret genkendelig bil rundt i Horsens

Horsens Posten

Horsens har Jyllands højeste smittetal og laveste andel vaccinerede: Få overblikket over corona-udviklingen i dit sogn her

Horsens Posten

Mere gang i Hestedamsgade: Det skal ikke være en ærindegade, men en væregade - gerne som i Sydeuropa

Horsens Posten

Beder borgerne om hjælp til bedre biodiversitet - men kommunens vilde ambitioner bliver klippet i stykker på Bollerstien

Horsens Posten

Drop-in dåb i Vor Frelsers Kirke

Horsens Posten

Hund – ellers tak: Men hvorfor bor Viggo så hos os?

Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Horsens Posten

Iskageforretning om svigtende sommergæster: - Folk går ikke op i Graven, men heldigvis har vi købt en ko

Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Horsens Posten

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Horsens Posten

Få et indblik i livet som introvert

Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Horsens Posten

Centerdirektør betænkte sig ikke længe: Selvfølgelig skal vi bakke op om Byens Bedste

Horsens Posten

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Horsens Posten

Horsens Bibliotek hylder Agnes Henningsen

Horsens Posten

Ny varehuschef hos Føtex: Glæder sig til at gøre en forskel i butikken og i det lokale liv

Horsens Posten

Litteratursalon på Brædstrup Bibliotek: 2. verdenskrig

Horsens Posten

Horsens vil være den vildeste - altså når det gælder blomster og summende insekter

Horsens Posten

Stort esport-center i midtbyen åbner ikke som planlagt, men på halvt blus - 100 spilcomputere bliver ikke til noget lige med det samme

Annonce