Annonce
Horsens Posten

Se videoen: Det har været hårdt at være musiker - men nu jubler lokale Horsens-bands over endelig at være "på græs igen"

Guitarerne blev pakket væk, og der måtte findes på andre gøremål for amatørmusikerne i Horsens, da coronavirussen lukkede landet ned. Nu er de i gang igen, og det er med brede smil hos både dem og publikum.

Horsens: - Vi har det som køer, der bliver lukket ud på på græsset igen efter en lang vinter.

Udtrykket er brugt før i forbindelse med de mange ting, der har måttet holde en ufrivillig coronapause, og som nu ser ud til at være godt i gang igen. Derfor var det også ordene, som Kasper Kragh, forsanger i Kragh Band, brugte, da han lørdag fortalte om, hvor fantastisk det er at spille musik for et live-publikum igen.

- Det har været hårdt for musikbranchen at være lukket ned. Vi har måttet støde til andre ting og bare vente på, at vi kunne komme ud igen. De musikere, der er her i dag, spiller musik, fordi de gerne vil spille for nogen og give folk en oplevelse. Hvis vi bare spillede musik for musikkens skyld, så sad vi i små grupper hver tirsdag og lyttede på hinanden, fortalte han.

Annonce

Kragh Band havde på det tidspunkt lige været på scenen på dyrskuepladsen i Horsens til den første udgave af Rock Festival Horsens. Her var det lokale amatørbands, der stod for musikken, og hos en af de andre - Bomles Venner - var det også en fornøjelse at spille igen:

Kragh Band var et af de lokale bands på scenen til første udgave af Rock Festival Horsens. Denne lørdag i en hyldest til Gnags, så publikum fik karruselkonger, vilde kaniner og lav sol over Aarhus for alle pengene. Foto: Michael Svenningsen

- Det har da været dejlig nok at gå hjemme, for så kunne man lære børnene at kende igen og få lavet noget alt for god mad - men jeg synes også, det er fantastisk at være ude at få luft under vingerne igen, og man kan se på publikum, at de elsker at kunne give den gas igen, lød det fra forsanger Thomas "Bomle" Engelund.

Glæde over glade smil

En, der kunne nyde ekstra godt af at spille live igen, var Nikolaj Lyngbye, der ikke bare er guitarist i Bomles Venner, men også har selvsamme rolle i Shubi.dk, der ligeledes spillede på Rock Festival Horsens, og som samme dag havde været på scenen to gange til Musik i Gaden i Brædstrup.

- Jeg kan huske, da det i 2020 første gang blev meddelt, at landet lukkede ned, og at nedlukningen ville vare til september - der tog jeg helt symbolsk et par af mine guitarer, pakkede dem ned i guitarkasserne og stillede dem væk. Jeg var virkelig, virkelig ked af det, fortalte guitaristen, der siden er kommet ovenpå igen.

- At der nu er åbnet op, at mulighederne for at spille musik er tilbage, at jobbene er tilbage, og at vi kan komme ud at spille til sådan nogle arrangementer - det er helt fantastisk. Så kommer man i tanke om, hvorfor man gør det her, sagde han, mens kollegaen i Shubi.dk, forsanger Tommy Juncher, satte lidt flere ord på glæden.

- Det er fantastisk at se, at folk er glade for at kunne opleve livemusik igen. At vi kan stå på scenen og se folk nyde at synge med, se de glade smil i ansigterne og se dem nyde det gode vejr. Der kommer så mange fantastiske lokale bands på scenen i dag, og man må bare sige til det, at Horsens har noget at byde på, fortalte han.

Weekendens Rock Festival Horsens havde udelukkende lokale bands på programmet, og dem mødte omkring 1300 op for at høre. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Hund – ellers tak: Men hvorfor bor Viggo så hos os?

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Horsens Posten

Få et indblik i livet som introvert

Horsens Posten

Centerdirektør betænkte sig ikke længe: Selvfølgelig skal vi bakke op om Byens Bedste

Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Horsens Posten

Horsens Bibliotek hylder Agnes Henningsen

Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Horsens Posten

Litteratursalon på Brædstrup Bibliotek: 2. verdenskrig

Horsens Posten

Horsens vil være den vildeste - altså når det gælder blomster og summende insekter

Horsens Posten

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Horsens Posten

Ny varehuschef hos Føtex: Glæder sig til at gøre en forskel i butikken og i det lokale liv

Horsens Posten

Corona-smitten falder markant på skolerne i Horsens: Fremover er det slut med hjemsendelser - selv hvis smitten stiger

Horsens Posten

Stort esport-center i midtbyen åbner ikke som planlagt, men på halvt blus - 100 spilcomputere bliver ikke til noget lige med det samme

Horsens Posten

Ny forpagter af kendt frisørsalon: Saksen har hele tiden været med - også på boreplatformen

Horsens Posten

Skolegades 'Kinder-æg' er klækket - nu skal byens børn og forældre til at lege med indholdet

Horsens Posten

En uge hvor ordblinde ikke føler sig udenfor: Det får selvtilliden til at vokse

Horsens Posten

Foredrag om Herman Bang

Horsens Posten

Få så de fingre fra mobiltelefonen, når du kører bil

Horsens Posten

Det tog lang tid for Tanja at erkende sin sygdom: - Første gang jeg kom ind på klinikken, tænkte jeg ’fuck hvor er I  ynkelige’

Horsens Posten

Restauranter i Horsens danner fælles front for at få flere horsensianere til at spise ude

Horsens Posten

Koncert med Skrallebang

Horsens Posten

Helbredet begyndte at drille: Men så lavede Sonja en plan, så hun kunne blive i sit fag

Annonce