Annonce
Horsens Posten

Se videoen: Det har været hårdt at være musiker - men nu jubler lokale Horsens-bands over endelig at være "på græs igen"

Guitarerne blev pakket væk, og der måtte findes på andre gøremål for amatørmusikerne i Horsens, da coronavirussen lukkede landet ned. Nu er de i gang igen, og det er med brede smil hos både dem og publikum.

Horsens: - Vi har det som køer, der bliver lukket ud på på græsset igen efter en lang vinter.

Udtrykket er brugt før i forbindelse med de mange ting, der har måttet holde en ufrivillig coronapause, og som nu ser ud til at være godt i gang igen. Derfor var det også ordene, som Kasper Kragh, forsanger i Kragh Band, brugte, da han lørdag fortalte om, hvor fantastisk det er at spille musik for et live-publikum igen.

- Det har været hårdt for musikbranchen at være lukket ned. Vi har måttet støde til andre ting og bare vente på, at vi kunne komme ud igen. De musikere, der er her i dag, spiller musik, fordi de gerne vil spille for nogen og give folk en oplevelse. Hvis vi bare spillede musik for musikkens skyld, så sad vi i små grupper hver tirsdag og lyttede på hinanden, fortalte han.

Annonce

Kragh Band havde på det tidspunkt lige været på scenen på dyrskuepladsen i Horsens til den første udgave af Rock Festival Horsens. Her var det lokale amatørbands, der stod for musikken, og hos en af de andre - Bomles Venner - var det også en fornøjelse at spille igen:

Kragh Band var et af de lokale bands på scenen til første udgave af Rock Festival Horsens. Denne lørdag i en hyldest til Gnags, så publikum fik karruselkonger, vilde kaniner og lav sol over Aarhus for alle pengene. Foto: Michael Svenningsen

- Det har da været dejlig nok at gå hjemme, for så kunne man lære børnene at kende igen og få lavet noget alt for god mad - men jeg synes også, det er fantastisk at være ude at få luft under vingerne igen, og man kan se på publikum, at de elsker at kunne give den gas igen, lød det fra forsanger Thomas "Bomle" Engelund.

Glæde over glade smil

En, der kunne nyde ekstra godt af at spille live igen, var Nikolaj Lyngbye, der ikke bare er guitarist i Bomles Venner, men også har selvsamme rolle i Shubi.dk, der ligeledes spillede på Rock Festival Horsens, og som samme dag havde været på scenen to gange til Musik i Gaden i Brædstrup.

- Jeg kan huske, da det i 2020 første gang blev meddelt, at landet lukkede ned, og at nedlukningen ville vare til september - der tog jeg helt symbolsk et par af mine guitarer, pakkede dem ned i guitarkasserne og stillede dem væk. Jeg var virkelig, virkelig ked af det, fortalte guitaristen, der siden er kommet ovenpå igen.

- At der nu er åbnet op, at mulighederne for at spille musik er tilbage, at jobbene er tilbage, og at vi kan komme ud at spille til sådan nogle arrangementer - det er helt fantastisk. Så kommer man i tanke om, hvorfor man gør det her, sagde han, mens kollegaen i Shubi.dk, forsanger Tommy Juncher, satte lidt flere ord på glæden.

- Det er fantastisk at se, at folk er glade for at kunne opleve livemusik igen. At vi kan stå på scenen og se folk nyde at synge med, se de glade smil i ansigterne og se dem nyde det gode vejr. Der kommer så mange fantastiske lokale bands på scenen i dag, og man må bare sige til det, at Horsens har noget at byde på, fortalte han.

Weekendens Rock Festival Horsens havde udelukkende lokale bands på programmet, og dem mødte omkring 1300 op for at høre. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Den søde ventetid - og den trælse ventetid

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Organisationer om julehjælp: Rekordmange ansøgere i år - men lokalt er det langt fra så ensidig

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Fravalgte et arbejde som bygningskonstruktør og har i stedet kastet sig over kagebutik: - Jeg kæmper det bedste, jeg kan, for at holde gang i min lille forretning

Horsens Posten

Coronasmitten stiger stadig i Horsens: Tiltag på skolerne kommer til at fortsætte mindst en uge mere

Horsens Posten

Statistik kan give dig øjne i nakken

Horsens Posten

Pølsevogn skifter fra friture til feldsalat

Horsens Posten

Kom til Tyskland, min ven, så skal du se restriktioner

Horsens Posten

Coronaen vil ikke slippe os

Kultur

Rock i Lunden smider første navn på 2022-plakaten - og han kan 'måske overraske nogen'

Horsens Posten

Citychef ude med klar opfordring: "Sørg så for at få det stik"

Horsens Posten

Huset skulle renoveres og lejemålet blev opsagt - men hvor blev frisøren i Nørregade 6 af?

Horsens Posten

Lille hobby-virksomhed er blevet stor og professionel på blot fem år

Horsens Posten

Særtilbud til pensionister: Kør videre på dit gratis kort til busserne et år efter udløbsdatoen

Horsens Posten

Coronasmitten i Horsens krydser kritisk grænse: Nye tiltag træder i kraft

Horsens Posten

9728 seniorer har talt: Afgående venstrepolitiker blev den store stemmesluger ved valget til det nye seniorråd

Horsens Posten

Juta Ost-indehaver om rygte: Hvor kommer det fra - og hvorfor lige mig og min butik?

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Det er sundt at kede sig

Horsens Posten

Hun står med fostervand i skoene og moderkager i hænderne: Nu er hun valgt til byrådet, selv om hun stod nederst på listen

Horsens Posten

Hestedamsgade inviterer på skattejagt til black friday

Horsens Posten

Se billederne: Julemanden landede i Horsens med sang og julelys

Horsens Posten

Wall of Sound vender tilbage med nye datoer - og de første store navne på plakaten

Horsens Posten

Så åbner Bytorv Horsens en morgen kun for seniorer og sårbare sjæle

Horsens Posten

Kendt sengebutik flytter: Blev opsagt og har fundet nye og større lokaler

Annonce