Annonce
Horsens Posten

Se videoen: Kids Coolshop har åbnet 1400 kvadratmeter legetøjsmekka i Bytorv Horsens - få de første glimt af den færdige butik her

Søren Nielsen har puttet sin fars historiske legetøjssamling ind i et museum i bunden af sin nyåbnede Kids Coolshop-butik i Bytorv Horsens. Museet er et tilbageblik, men selve butikken er en fremtidssikring.

Horsens: 1400 kvadratmeter spækket med legetøj og prisskilte - men også med plads til leg, oplevelser og lidt nostalgisk historiefortælling.

Det er grundelementerne i Kids Coolshop Horsens' nye butik og oplevelsesunivers på første sal i Bytorv Horsens.

Snoren blev officielt klippet fredag klokken 10, og de første kunder fik mulighed for at gå på opdagelse blandt et hav af varer, en syv meter lang mekanisk dinosaur, en to og en halv meter høj Hagrid-figur i Lego, et børnebibliotek og meget mere.

Annonce

I videoen øverst kan du se mere til den nye Kids Coolshop-forretning, der er blevet markedsført som Danmarks største legetøjs- og oplevelsesbutik.

Kort før åbningen talte vi med indehaver af Kids Coolshop-butikken i Horsens Søren Nielsen, der både viste rundt i den færdige butik, inden der kom købelystne kunder, og satte nogle ord på, hvorfor adressen efter 42 år skulle skiftes fra Hospitalsgade til Bytorv Horsens.

Vi kan sikre, at den her privatejede legetøjsbutik, som har været i Horsens siden 1979, også er her om 40 år.

Søren Nielsen, indehaver af Kids Coolshop Horsens

- Vi er bundet af lidt historie og havde en rigtig god butik i Hospitalsgade, hvor kunderne var glade for at komme - så det er en stor beslutning at flytte herind. Men lokalet er tre gange så stort, så her kan vi folde os ud og slå et slag for de næste 15-20 år - eller måske endda 40 år, siger han.

Drømmen blev til en idé

Søren Nielsen er med egne ord født ind i legetøjsuniverset. Og da der opstod en mulighed for at udvide butikken til tre gange så store lokaler, kunne han dele det enorme univers en smule op.

- Det hele startede med en drøm - og den drøm blev så til en idé, fordi vi fik en lokation i Horsens, som er tilpas stor til drømmene og ideerne. Og så er det bare om at gå i gang med at udvikle det, og nu står vi så i det her torv i Bytorv Horsens, hvor man kan bevæge sig ud i en masse universer, siger han med fødderne plantet midt i butikken, hvor blikket først rettes en Spiderman-figur i midten af det hele - og siden mod de mange indgange til forskellige temaområder i butikken.

Spiderman byder velkommen i det store torv i midten af butikken, som leder ud til forskellige legetøjsuniverser. Foto: Nicolai Svante Skovgaard.

Der er et pigeunivers med sminkeborde, hvor man kan pynte dukkehoveder; der er et eventyrunivers med den store dinosaur og en våbenvæg, hvor børnene kan prøve legetøjsgeværerne; og der er et univers med racerbiler og rumlegetøj. For at nævne nogle af dem.

Annonce

Glad far fik sit museum

I bunden af butikken kan man gennem to indgange finde Peters Legetøjsmuseum - opkaldt efter Søren Nielsens far, Peter Nielsen, der sammen med hustruen Karen startede det hele i 1979, da de åbnede forretningen på Hospitalsgade, som dengang hed Legeland.

- Da jeg sagde til min far, at "nu er vi i gang med en ny butik, og vi har fundet plads til dit museum", så blev han både glad og stolt over at kunne få lov til at vise tingene frem, siger Søren Nielsen, mens han står mellem dampmaskiner, gamle biler og tinsoldater placeret i udstillingsmontre i det lille museum.

- Min far har samlet, siden han begyndte i legetøjsbranchen i 1979 - og lige siden har han bygget en kæmpe samling op. Så nu har vi lavet Peters Legetøjsmuseum i butikken. Det er ganske specielt. Der er lidt mere ro derinde, og det er mere mørkt og hyggeligt, og forhåbentlig kan det trække nogle folk ind - ikke for at købe legetøj, men for at se legetøj fra gamle dage, som de måske selv kan huske at have leget med, siger Søren Nielsen.

Jeg er rigtig glad for museet, for det viser, at det hele ikke bare skal være varer og salg. Der må godt være plads til, at man ser noget og fordyber sig, og at man kommer ind i en butik for at få en oplevelse.

Søren Nielsen, indehaver af Kids Coolshop Horsens

Med Kids Coolshops nye placering i Bytorv Horsens er det planen, at lokalerne på Hospitalsgade skal rumme en butik med fokus på blandt andet modelbiler og -tog.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Vejarbejdet er slut på en af de mest trafikerede veje i Horsens: Fri bane på fire spor

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Loge i Horsens har fået ny ledelse

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Ved du ikke, hvad du skal lave med børnene i efterårsferien? Her er en kæmpe guide til, hvad der sker i Horsens

Horsens Posten

Masser af liv på banen og tilskuerpladserne: Her er vinderne af skolefodboldturneringen 2021

Horsens Posten

Små trekanter skal sprede glæde i gaden - men det trækker ud

Horsens Posten

Så er det nu, Horsens - hvem vil du indstille til Byens Bedste?

Horsens Posten

Hav indflydelse på Horsens' skulpturelle fremtid

Horsens Posten

Horsens mister to skobutikker: Den ene er lukket - den anden er på vej til det

Horsens Posten

Facebook-trold chikanerer Bytorv Horsens - stjæler profilbillede og indhold

Horsens Posten

Klumme: Bare rolig - der er stadig varer på hylden, men måske kan du ikke lige få den kjole, du havde udset dig

Horsens Posten

Så åbner vi for indstillinger til Byens Bedste - brug dette skema

Horsens Posten

Så går vi i luften: Indstil dine favoritter til Byens Bedste 2021

Horsens Posten

Se foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet

Horsens Posten

- Når jeg står her, hvor jeg er nu, fatter jeg ikke, hvor tiden er blevet af

Horsens Posten

Horsens' eneste vaccinationscenter er lukket: Nu kan du blive vaccineret blandt Blædel-krimier og kulturkanoner

Horsens Posten

En smadret hånd førte dem sammen: Lotte havde brug for hjælp til administration -  Tanja havde brug for et fleksjob

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Et besøg på og langs Horsens Fjord

Horsens Posten

Derfor er kommunalvalg vigtigt - læs om det i Horsens Posten

Horsens Posten

Han er selvstændig med to forretninger - nu åbner Abdul sin tredje og denne gang i Horsens-midtby

Horsens Posten

Nyt takeaway-sted på vej - der er ifølge indehaverne tale om juices, sandwiches og super service

Horsens Posten

Olivias far får fremtidens madtjans på Gasvej: Muligheder og en fed legeplads lokkede

Horsens Posten

- Min oplevelse var, at portvin var sådan noget, der lå i mormors skab - nu kan jeg finde på at købe en flaske til 1000 kroner

Horsens Posten

19-årige Clara og pigespejderne løb med stor pris

Annonce