Annonce
Horsens Posten

Se vinderne af HP Weekends pris Årets bøger

Velkommen til 2019 og et nyt bogår. I december søsatte vi et nyt tiltag: Læserne skulle vælge årets bedste bøger og forfatter. Mange deltog, og her præsenterer vi vinderne.

Annonce

Årets krimi: Blodspor

Julie Hastrups krimier om Rebekka Holm har fået en solid fanskare og hendes syvende i serien, "Blodspor", vandt titlen som årets krimi.

Bogen, hvor drabsefterforsker Rebekka Holm skal opklare mordet på familien Friis, er en stærk og barsk krimi, der sætter fokus på et samfundskritisk emne.

Oveni fortælles en spændende parallelhandling om Rebekkas privatliv, der griber læseren.

Annonce

Årets biografi: Kim Larsen - Mine unge år

Biografien af Jens Andersen nåede kun lige i handlen, inden nomineringerne blev lavet. Alligevel stemte læserne bogen til årets biografi.

Bogen har fået stor opmærksomhed i pressen, da Kim Larsens død satte en stopper for den oprindelige idé om at lave en fuld biografi over hele hans liv.

Projektet nåede desværre kun de unge år, men til gengæld præsenteres de på smukkeste vis af Jens Andersens fantastiske evne til at formidle en historie.

Annonce

Årets roman: Den, der lever stille

Leonora Christina Skov er nok årets mest travle forfatter. Romanen, der udkom i januar, fik hurtigt flotte anmeldelser med sin barske fortælling om forfatterindens barn- og ungdom.

Læsernes reaktioner var rørende, og hurtigt blev hun efterspurgt til diverse arrangementer. Det har betydet et hektisk år, og Leonora Christina Skov er derfor netop nu på tiltrængt ferie. Bogens handling om forældre, der ikke vil acceptere deres datters seksualitet, ramte altså også vores læsere.

Annonce

Årets børnebog: Sigurd fortæller H.C. Andersens eventyr

Sigurd Barrett er mester til at formidle historier til børn. Denne gang har han kastet sig over den danske eventyrfortæller H.C. Andersen.

Det svære sprog har Sigurd Barrett formået at omskrive, så selv de mindste kan være med og blive beriget af de mange smukke eventyr.

Med bøgerne er også en kode til at kunne downloade eventyrerne, hvis mor og far ikke altid har lyst til at læse op. Den flotte gaveæske vandt titlen hos vores læsere med overbevisning.

Annonce

Årets non-fiction: Dage med mildhed, modgang og mirakler

Hella Joof er i sine sene år begyndt at skrive bøger. Uanset om det er kærlighed, lykke eller Halfdan Rasmussen hun giver sig i kast med, kan hun noget med betragtninger.

Nu har hun skrevet en almanak, hvor du hver dag kan slå op og få dagens vise ord. Alt sammen i sædvanlig Hella Joofsk-stil.

Det sætter vores læsere tydeligvis også pris på og stemte derfor bogen ind som årets non-fiction.

Annonce

Årets young adult: grænsen til Trafallas - Skyggen fra nord

Young adult er blevet et stort marked, og det kunne bestemt ses på læsernes stemmesedler. Julie M. Day vandt overlegent med sin fortælling om eventyrverdenen Trafallas.

I den helt rette mængde krig, magi og kærlighed får læseren en fortælling, om at finde sin rette identitet og om at turde at ofre sig for at redde dem, man elsker. Bogen er anden del i serien om Grace.

Annonce

Årets udenlandske udgivelse: Som jeg husker det

Har man fulgt den svenske skuespiller, Mikael Persbrandt, i sladderpresssen er man ikke i tvivl om, at han har levet en liv på kanten og over til tider. Vil man have den rigtige historie, er det dog en god idé at læse denne biografi, han har skrevet i samarbejde med forfatter Carl-Johan Vallgren. Det har flere af vores læsere gjort, og derfor vandt han titlen. Mikael Persbrandt og Carl-Johan Vallgren gæstede iøvrigt Danmark i forbindelse med udgivelsen til et meget nærværende og sjovt interview.

Årets forfatter: Julie Hastrup

Det var en tydeligt overrasket og rørt Julie Hastrup, jeg mødte kort før jul, hvor jeg kunne bringe hende den gode nyhed om, at hun ikke bare havde vundet "årets krimi", men også titlen som "årets forfatter". Forfatterinden, der er uddannet journalist, kan i maj fejre sit 10 års jubilæum som forfatter. Hendes serie handler om drabsefterforskeren Rebekka Holm. Julie Hastrup har i sommer været i Skotland på researchtur, og er derfor i researchstadiet med sit ottende bind.

Vindere

I forbindelse med kåringen af HP Weekend Årets bøger har vi udtrukket tre vindere, der alle kan hente deres gevinst på vores kontor på Søndergade 47. Vinderne er kontaktet direkte.

1. præmie: Jeanett Geer, Horsens

2. præmie: Lea Klausen, Barrit

3. præmie: Tine Færch, Tranbjerg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce