Annonce
Horsens Posten

Sengestudiet: Vi fik et halvt år - nu fylder vi 25 år

Der var måske ikke så mange, der troede, der var en fremtid i en 75 kvadratmeter stor møbelbutik i januar 1996. Men nu kan Sengestudiet fejre 25 års jubilæum med en medarbejderstab på 10. Her er det indehaver Michael Jakobsen med chauffør og altmuligmand Benjamin Laursen og lagerchef Ronny Raoul Anton. Foto: Marianne Husted
Michael og Annette Jakobsen begyndte i det små med en 75 kvadratmeter stor møbelbutik i Amaliegade. I dag har de 10 ansatte, butik på Høegh Guldbergs Gade og i Hedensted.
Annonce

Horsens: "Skal vi give dem et halvt år", hørte Michael Jakobsen en kunde sige til en anden, da han og Annette Jacobsen åbnede Mina Møbler i et blot 75 kvadratmeter stort lokale på Amaliegade i 1996.

Annette og Michael Jakobsen har altid været på "gulvet" og taget del i Sengestudiets mange opgaver. Foto: Marianne Husted

2. januar har forretningen eksisteret i 25 år. I dag er navnet Sengestudiet, der er 10 ansatte, og adressen gennem de seneste 18 år har heddet Høegh Guldbergs Gade 9, og endnu en butik er kommet til i Hedensted. Det er faktisk gået så godt, at Sengestudiet i 2020 har haft sin største omsætning nogensinde.

Dunlopillo har været blandt de senge, som  Michael og Annette Jakobsen altid har forhandlet. Arkivfoto
Annonce

De samlede møbler om aftenen

Det var en drengedrøm, der kom til udfoldelse i den lille butik i Amaliegade. Annette Jacobsen var blevet indviet i Michael Jakobsens plan om egen forretning, da de i sommeren 1996 blev gift. Advokatsekretæren fra København var også indforstået med, at hun i begyndelsen måtte stå for betjeningen i forretningen, mens Michael Jakobsen sørgede for en indtægt fra sit job som bestyrer af Biva i Vejle.

Siden starten har service været et nøgleord for ægteparret Jakobsen. Et andet har været, at det skulle være et godt sted at arbejde. Og så har der aldrig hersket tvivl om, at familien er det vigtigste.

De husker, hvordan deres aftener gik med at samle de fyrretræsmøbler, som kunderne havde købt om dagen. Ægteparret ville ikke levere usamlede møbler. Sådan er det også i dag. Sengen er samlet, når den bliver leveret i soveværelset hos kunden.

- Det er lige før, vi også lægger lagner på, som en af forretningens 10 ansatte bemærker med et smil.

Annonce

Job som handicapmedhjælper

Det stod hurtigt klart, at den nye butik krævede så mange kræfter, at Michael Jakobsen måtte sige jobbet i Vejle op. Dog var der stadigvæk brug for en ekstra indtægt. Derfor tog den unge møbelmand i de første år to gange 24 timers ugentlige vagter som handicapmedhjælper.

Butikken voksede hurtigt ud af de 75 kvadratmeter. Der blev lejet ekstra lagerfaciliteter, indtil det blev muligt at få tre lejemål på Torvet 26 og Kattesund 16 og 18. Mina Møbler blev til Designer Komfort, og de begyndte blandt andet at forhandle Wegner og andre møbler af gode danske producenter.

Annonce

Købte madrasser til sig selv

På en møbelmesse i Bellacentret fik de øje på nogle tempur-madrasser, som de købte til sig selv. Det førte til, at de også begyndte sælge senge.

- Vi fandt ud af, at der ikke var andre specialforretninger med senge i Horsens, mens det med byens mange møbelforretninger var svært at få adgang til designermøbler, husker Annette Jakobsen.

Det førte til en særskilt senge-afdeling med mærker som Wonderland, Dunlopillo, Tempur og Getama i Kattesund, mens adressen på Torvet blev brugt til møbler.


Vi løb fra den ene butik til den anden, når dørklokken lød. På den måde holdt vi os pænt slanke.

Michael Jakobsen


- Vi løb fra den ene butik til den anden, når dørklokken lød. På den måde holdt vi os pænt slanke, smiler Michael Jakobsen, der fortæller, at de i 1998 havde fået skabt gennemgang mellem adresserne.

Det tager tid at vælge den rigtige seng. Sådan er holdningen hos Sengestudiet, hvor nøgleordet altid har været service. Foto: Marianne Husted

Mens der var gang i møbel- og sengeforretningen, lod ønskebørnene vente på sig. Men med fertilitetsbehandling lykkedes det. Familien består i dag af Andreas på 18 år og tvillingerne Rebekka og Emma på 14 år.

Andreas var baby, da Sengestudiet, som butikken kom til at hedde, rykkede ind i det 508 kvadratmeter store lejemål i Høegh Guldbergs Gade.

- Vi sov i butikken sammen med Andreas de første nætter, fordi vi endnu ikke havde fået alarm, fortæller Annette Jakobsen.

Annonce

Familien først

For Annette og Michael Jakobsen har familien altid haft førsteprioritet. Derfor har de malet dette citat på væggen i deres entré: "Ingen succes i livet kan erstatte fiasko i hjemmet".

Det er ikke kun Sengestudiet, der kan fejre sølvbryllup. Det kunne Michael og Annette Jakobsen også denne sommer. Her med børnene Andreas, Emma og Rebekka. Privatfoto
Ingen tvivl om værdierne. Privatfoto

Annette Jacobsen har kunnet tage tidligt hjem til børnene, da de var mindre, og nu er de efterhånden store børn en del af butikken.

Andreas, der går i 3. g., har fritidsjob og kører blandt andet som chauffør for Sengestudiet, mens tvillingerne hver lørdag morgen tager ind til fælles morgenmad, hvorefter de går i gang med forskellige opgaver i butik og lager.

- Vi har aldrig holdt åbent om søndagen, og vi har altid prioriteret lange familieferier, eksempelvis i USA, fortæller Michael Jakobsen.

Annonce

2020 er det bedste år - økonomisk set

De 25 år har budt på op- og nedture. Den største nedtur var, da de i 2007 åbnede en afdeling i Aarhus, renoverede butikken for 250.000 kroner, og derefter løb ind i finanskrisen, der betød, at boligsalget gik i stå og dermed også lysten til at investere i senge.

Til gengæld har de i 2020 virkelig mærket, at mange har valgt at opgradere deres boliger eller flytte i nyt, når folk nu ikke har kunnet komme ud at rejse.

Annonce

Afdeling i Hedensted

For to år siden åbnede parret en afdeling i Hedensted. De havde brug for lagerkapacitet, og derfor lejede de den nedlagte Aldi-bygning.

Det viste sig, at der var efterspørgsel efter en sengeforretning i Hedensted, så de åbnede butik med fuld sortiment i vestbyen. Bestyreren er lokal og i øvrigt udlært hos Sengestudiet i Horsens.

Annonce

Godt team

Michael og Annette Jakobsen betegner sig som et godt team. Han får ideerne. Hun beholder jordforbindelsen.

- Jeg har måttet lære at have is i maven, siger Annette Jakobsen, som godt kan blive lidt nervøs, som da Michael Jakobsen under corona-krisen hjalp en kollega af med flere paller sengetøj, som skulle være solgt til hoteller og bed & breakfast. Men sengetøjet er nærmest revet væk.

Desuden er de enige om aldrig at bruge over evne.

Familien er vigtig - og lille Andreas var selvfølgelig også en naturlig del af virksomhedens annoncering. Privatfoto

Og så betyder medarbejderne meget for dem - og omvendt, fortæller et par ansatte avisen. Hver dag sætter alle sig om frokostbordet og får talt om stort og småt.

Socialt ansvar

På væggen i butikken hænger en række diplomer, der viser, at Sengestudiet tager socialt ansvar. En medarbejder har "holdt os ud i 22 år", som Michael Jakobsen udtrykker det. Han er udlånt af "Ekstern Beskæftigelse", som Horsens Kommune står for - og en uundværlig del af holdet. Også andre, som har været udfordret på arbejdsmarkedet, betragtes som værdifulde medarbejdere af ægteparret Jakobsen.

En virksomhed, som tager socialt ansvar. Det er disse mange diplomer et fornemt bevis på. Privatfoto

Sengestudiet er desuden den største leverandør af madrasser til Kirkens Korshær.

- Vi har egentlig aldrig haft fokus på, hvor meget vi tjener, funderer Michael Jakobsen, der tilføjer, at det at skabe en god arbejdsplads og forretning har været det væsentligste.

Og sådan har parret på 55 og 51 år tænkt sig, det skal blive ved med at være i mange år.

Familien Jakobsen venter med at fejre jubilæet, indtil der er kommet mere styr på corona. De håber at kunne markere det i marts.

Medarbejderne har også altid været som familie. Her fra flytningen til Høegh Guldbergs Gade. Privatfoto
Fra Torvet blev der solgt møbler. Privatfoto
Da butikken var blevet udvidet med sengeafdeling i Kattesund. Privatfoto

Familien Jakobsens 25 år

2. januar 1996: Michael og Michael Jakobsen åbner møbelforretning - Min Møbler - i Amaliegade

Få år senere - udvidede med butik i Kattesund 14 og 16 og derefter med Torvet 26. Skiftede navn til Designer Comfort og siden Sengestudiet.

2003: Sengestudiet rykkede i lokalerne på Høegh Guldbergs Gade - 500 kvadratmeter og egen p-plads.

2019: Sengestudiet etablerer butik i HedenstedAnnonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Horsens Posten

Mette Frost og den nærmeste familie blev ramt af corona: Så sad jeg pludselig derhjemme med slægtsforskning og en bog

Annonce