Annonce
Horsens Posten

Skolegade-sag på vej mod sin afslutning: Nummer 14 rives ned til januar

Skolegade 14 bliver efter folkebladets oplysninger revet ned i januar. Dermed slutter den lange historie om Skolegade 14 og 16. Foto: Astrid Bigum Kristensen
I flere år har Skolegade 14 stået tom, og nedrivningstilladelsen blev givet allerede i 2014. Nu er der endelig lagt en plan for nedrivningen, der efter sigende skal begynde 3. januar.

Horsens: Føljetonen om Skolegade 14 og 16 er ved at være ved vejs ende. I november blev Skolegade 16 endelig revet ned, og til januar er turen kommet til Skolegade 14. Det oplyser Horsens Kommune.

- Vi har været i kontakt med ejeren, og han oplyser, at nedrivningen går i gang 3. januar, siger Randi Vuust Skall, der er konstitueret chef i plan, byg og erhverv ved Horsens Kommune.

Allerede i 2014 søgte Henning Baltzer Rasmussen, der ejer nummer 14, om tilladelse til at rive huset ned, men fordi nummer 16 lænede sig op ad huset, kunne det ikke lade sig gøre, fordi ejeren af nummer 16 ikke ville stive bygningen af.

Annonce

Siden kom der ny ejer af nummer 16, men parterne kunne ikke blive enige om at rive ned samtidig. Derefter blev rollerne byttet om. Da nummer 16 var klar til at rive ned, manglede nummer 14 at afstive bygningen.

- Vi gav jo et påbud til nummer 14 om at stive af, så nummer 16 kunne rive ned. Og ejeren har efterkommet påbuddet og dokumenteret, at huset er stivet af, så det udgør ikke længere en risiko, siger Randi Vuust Skall.

Når vi som myndighed kan gå ind i sagen, er det, fordi det kan være til fare. Men det er det ikke længere, nu er det en privatretlig sag. Det er nogle svære sager, når ejerne langt hen ad vejen misligholder deres ejendomme. Vi er ikke som myndighed rustet til eller har værktøjer at gøre brug af over for sådan noget.

Randi Vuust Skall, konstitueret chef i Plan, Byg og Erhverv, Horsens Kommune

Ude af kommunens hænder

Derfor kan kommunen nu kun vente og se, om huset bliver revet ned. Fordi huset ikke længere udgør en fare for forbipasserende borgere, har kommunen heller ikke længere mulighed for at stille krav eller give påbud.

- Det er i alles interesse, at huset bliver revet ned, men hvis ejer beslutter sig for ikke at rive ned alligevel, kan vi ikke gøre noget ved det. Han har lov til at beslutte sig for at renovere, siger Randi Vuust Skall og uddyber:

- Når vi som myndighed kan gå ind i sagen, er det, fordi det kan være til fare. Men det er det ikke længere, nu er det en privatretlig sag. Det er nogle svære sager, når ejerne langt hen ad vejen misligholder deres ejendomme. Vi er ikke som myndighed rustet til eller har værktøjer at gøre brug af over for sådan noget.

Folkebladet har forsøgt at få en kommentar fra Henning Baltzer Rasmussen, men han er ikke vendt tilbage på forespørgslen.

Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce