Annonce
Horsens Posten

Skolegades 'Kinder-æg' er klækket - nu skal byens børn og forældre til at lege med indholdet

Med gen-indvielsen af Kulturstationen blev det også markeret, at stedet knytter stærkere på til den nærliggende folkeskole i Kildegade. Kommunen satser på at give skolen er stærk kultur-profil, fortalte borgmester Peter Sørensen. Foto: Mads Dalegaard
Kulturstationen blev officielt genindviet som midtbyens børnekulturhus. I version 2.0 er der både teater, musik, dans og billedkunst. Og så sender stedet en stor invitation til byens borgere.

Horsens: ”Jamen, det er jo hele tre ting på én gang”, lyder det i en gammel tv-reklame, hvor et sødt lille barn åbner et Kinderæg og i smilende jubel frydes ved det indhold, alufolien gemmer.

Samme reaktion var der optræk til i Skolegade 7-9 i Horsens torsdag eftermiddag.

100-150 af byens børn råbte dog i stedet højt "hurra", da Kulturstationen - hvor både Horsens Musik- og Balletskole, teaterskolen Komediehuset og Billedskolen Horsens udgør indmaden - blev gen-indviet som samlet børnekulturhus.

Annonce

Jeg tror, det er noget, Horsens trænger til, og jeg tror også på, at tilbuddet vil få en god modtagelse, for når vi inviterer folk ind, og de opdager, at de kan få medindflydelse på det, der sker, kan tingene lykkes.

Cecilie Thorborg

Stedet har i det seneste år været igennem en omfattede ombygning og forskønnelse, der dels betyder, at de tre kommunale kulturskoler nu skal arbejde tættere sammen, dels at borgerne kvit og frit kan komme og bruge en række tilbud i weekenderne.

Mere forgyldt og større

I stedet for "Kinderæg" kaldte formanden for Horsens Kommunes kulturudvalg, Jakob Bille (LA), Kulturstationen for et ”guldæg”, da han sammen med borgmester Peter Sørensen (S) leverede de officielle taler ved åbningsfesten.

Komediehusets leder Thomas Nielsen agerede (kultur)-stationsforstander i den dramatiserede del af af åbningsceremonien. Foto: Mads Dalegaard

- Det, vi har hernede, er fuldstændig unikt: vi har Komediehuset, vi har musikskolen og vi har billedskolen. Det er rigtig fedt, så jeg har (tidligere, red.) valgt at døbe det, ”det lille kulturelle guldæg”. Det vil jeg gerne køre videre med, for nu er det her guldæg blevet mere forgyldt, og det er blevet større, sagde Jakob Bille, som også fremhævede, at genåbningen af Kulturstationen var den anden åbning af et kommunalt fusions-projekt på blot en uge.

I sidste uge blev byens ny ungekulturhus Platform K åbnet på Madevej.

Annonce

Et bud på fremtidens kulturskole

Midt i det hele stod en af hovedarkitekterne bag det centralt beliggende børnekulturhus, musikskoleleder Jørn Steffensen, og lignede en glad mand.

- Jeg tænker, at det her er en fantastisk hjælp til at skabe fremtidens musik- og kulturskoler. Skolerne har fungeret rigtig meget på samme måde i 25-30 år. Så hvad skal der ske fremadrettet? Det leder man på landsplan efter et svar på, og med den ny Kulturstationen har vi fået en hjælp i den søgen, sagde Jørn Steffensen.

Går man op ad den store trappe i skolegården, havner man i det helt nye rum på Kulturstationen, der er blevet døbt "Hjertet". Her forventer musikskoleleder Jørn Steffensen, at der vil ske mange møder mellem børn, voksne og forskellige kunstarter i fremtiden. Foto: Mads Dalegaard

Han nævnte som eksempel det nyskabte rum ”Hjertet”, der er et centralt lokale, som stedets brugere entrer via en ny lang trappe fra skolegården op til første sal.

I ”Hjertet” samles mange af de aktiviteter, som kulturskolerne skal til at arbejde mere sammen om på tværs.

- Det vil sige, at vi får lukket op for kunstarterne skolerne imellem, så både børn og forældre kommer til at mødes helt naturligt i det rum, forklarede Jørn Steffensen om en af nyskabelserne.

Annonce

Tre gode grunde til at kigge forbi

En anden er, at Kulturstationen fremover vil være åben for alle hver weekend, fortalte stedets nyansatte projektkoordinator Cecilie Thorborg.

Hun har fået rollen som det, man kan kalde husets kultur-tjener, der binder en del af skolernes aktiviteter sammen og serverer dem som en buffet af weekendtilbud for horsensianerne.

Den fakkel, som de tre kulturskoler i Skolegade i forvejen bar rundt på, bæres vídere i det ny børnekulturhus. Foto: Mads Dalegaard

- Det er gratis, der er ingen tilmelding, og så er det for alle, lød hendes tre hurtige argumenter for, hvorfor både børn og voksne bør finde vej til Skolegade 7-9 i weekenderne. På samme naturlige måde, som mange vælger at tage i svømmehallen, med den forskel, at man i Skolegade bader i kultur.

- Jeg tror, det er noget, Horsens trænger til, og jeg tror også på, at tilbuddet vil få en god modtagelse, for når vi inviterer folk ind, og de opdager, at de kan få medindflydelse på det, der sker, kan tingene lykkes. Også fordi det er hver lørdag, og det er hver søndag, hvor man bare kan komme og være med - også uden at det behøver kræve ret meget af dig selv, sagde Cecilie Thorborg.

Horsensianerne kan deltage i den første tryktest af weekend-tilbuddet på lørdag og søndag.

31-årige Cecilie Thorborg er med til at binde det program sammen, som hver weekend skal vise horsensianerne, at det er lige så naturligt at bade i kulturoplevelser, som det er at tage en tur i svømmehallen. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Hund – ellers tak: Men hvorfor bor Viggo så hos os?

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Horsens Posten

Få et indblik i livet som introvert

Horsens Posten

Centerdirektør betænkte sig ikke længe: Selvfølgelig skal vi bakke op om Byens Bedste

Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Horsens Posten

Horsens Bibliotek hylder Agnes Henningsen

Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Horsens Posten

Litteratursalon på Brædstrup Bibliotek: 2. verdenskrig

Horsens Posten

Horsens vil være den vildeste - altså når det gælder blomster og summende insekter

Horsens Posten

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Horsens Posten

Ny varehuschef hos Føtex: Glæder sig til at gøre en forskel i butikken og i det lokale liv

Horsens Posten

Corona-smitten falder markant på skolerne i Horsens: Fremover er det slut med hjemsendelser - selv hvis smitten stiger

Horsens Posten

Stort esport-center i midtbyen åbner ikke som planlagt, men på halvt blus - 100 spilcomputere bliver ikke til noget lige med det samme

Horsens Posten

Ny forpagter af kendt frisørsalon: Saksen har hele tiden været med - også på boreplatformen

Horsens Posten

Skolegades 'Kinder-æg' er klækket - nu skal byens børn og forældre til at lege med indholdet

Horsens Posten

En uge hvor ordblinde ikke føler sig udenfor: Det får selvtilliden til at vokse

Horsens Posten

Foredrag om Herman Bang

Horsens Posten

Få så de fingre fra mobiltelefonen, når du kører bil

Horsens Posten

Det tog lang tid for Tanja at erkende sin sygdom: - Første gang jeg kom ind på klinikken, tænkte jeg ’fuck hvor er I  ynkelige’

Horsens Posten

Restauranter i Horsens danner fælles front for at få flere horsensianere til at spise ude

Horsens Posten

Koncert med Skrallebang

Horsens Posten

Helbredet begyndte at drille: Men så lavede Sonja en plan, så hun kunne blive i sit fag

Annonce