Annonce
Horsens Posten

Slukkede smøger gav boost til både energi og økonomi

32-årige Maja Smedegaard Larsen (tv) fik hjælp til at kvitte smøgerne på et gratis rygestopkursus hos rygestoprådgiver Karen Yben Ullmann Hansen. Foto: Horsens Kommune
Maja droppede smøgerne på gratis rygestopkursus og fik mod på at leve sundere.
Annonce

Horsens: Er det nu, du skal gøre noget ved det og få lagt cigaretterne på hylden? Sådan tænkte 32-årige Maja Smedegaard Larsen i efteråret 2019. Hun tog mod til sig og meldte sig til et gratis rygestopkursus hos rygestoprådgiver Karen Yben Ullmann Hansen.

Da Maja startede på kurset, havde hun røget i 18 år. Hun røg 7-10 cigaretter om dagen, og det antal har tidligere været endnu højere. Nu er hun lykkelig for at være cigaretterne kvit.

Det fortæller Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Jeg kan mærke, at min lungekapacitet er blevet bedre. Jeg kan løbe længere, og det er rart ikke at være så afhængig. Stoppet var rigtig svært den første måned, men det hjalp at gå i gruppen, og efter halvanden måned tænkte jeg ikke så meget på at ryge. Som en sidegevinst havde jeg allerede dengang fået 600 kr. mere til mig selv, fortæller Maja Smedegaard Larsen.

Annonce

Gratis for alle

Alle, der bor i Horsens Kommune, kan få et gratis rygestopkursus hos rygestoprådgiver Karen Yben Ullmann Hansen. Kurset varer seks uger og foregår i en gruppe, hvor deltagerne kan hjælpe og støtte hinanden. Man behøver ikke at have bestemt sig for en stopdato inden kursus-start, oplyser kommunen.

- Den første gang taler vi om motivation. Hvad der motiverer os til at stoppe og, hvad der kan hjælpe os med at holde fast. Derefter sætter vi en fælles stopdato. Det er typisk allersværest på tredjedagen efter et rygestop, så denne dag mødes vi også, fortæller Karen Yben Ullmann Hansen.

Annonce

Bryd vanens magt

Rygning hænger tæt sammen med vaner, der er så indgroede, at de kan være svære at bryde. For eksempel kan morgenkaffen hænge sammen med en cigaret. På kurset fandt Maja ud af, hvad der kan give den samme følelse, som rygning gør i forskellige situationer.

- Kurset er den perfekte kombination af fakta og det sociale med de andre deltagere. Du bliver bevidst om, hvad du bruger røgen til. Vi var meget forskellige i gruppen, og det er forskelligt, hvad der virker på forskellige mennesker. Men det hjalp at give hinanden opbakning og støtte i de svære situationer, siger Maja Smedegaard Larsen.

Kurset foregår seks gange af to timer i en gruppe på 8-14 deltagere. Holdet mødes på Ceres Centret i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mini med maxi køreglæde

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anne Dorte Michelsen - solo

Horsens Posten

Biblioteket: Vild med kaniner

Annonce