Annonce
Horsens

Slut med blomster og chokolade til patienter og personale

Blomster er smukke, men fra i dag hører de ikke længere hjemme på sygehuset i Horsens og de øvrige hospitaler i Region Midtjylland. Arkivfoto: Katrine Damkjær
Risikoen for at sprede smitte med virus sætter en stopper for velmenende støtte til sygehusets personale og patienter gennem chokolade og blomster.
Annonce

Horsens: Det er slut med at sige det med blomster og chokolade, når man vil sende varme hilsner og opmuntring til patienter og personale på sygehuset i Horsens og de øvrige hospitaler i Region Midtjylland.

- Det handler om hygiejne og tid, forklarer Lisbeth Holsteen Jessen, direktør på Regionshospitalet Horsens.

Både chokolade og blomster har været gennem manges hænder og udgør derfor en risiko for smitte, og det dur ikke i denne tid.

- Vi sætter umådelig stor pris på opbakningen fra både private og fra lokale virksomheder og er kede af, at vi desværre ikke længere kan modtage den slags opbakning, siger hospitalsdirektøren, som tilføjer, at også støtte, som de oplever mange steder på Facebook, luner.

Annonce

Mens husk mobiltelefonen

Patienter er stadig velkomne til at medbringe chokolade og slik til eget forbrug – eller købe det i kiosken i forhallen.

- De må også stadig have mobiltelefon med. Den kan være rigtig vigtig i en tid, hvor man ikke må have pårørende med på hospitalet, siger Lisbeth Holsteen Jessen.

Men lige nu er den allerstørste gave, man kan give sundhedsvæsenet, helt gratis.

- Det er at overholde reglerne om at holde afstand og følge retningslinjerne for håndvask og afspritning, siger hospitalsdirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce