Annonce
Horsens Posten

Smittetal når sit hidtil højeste i Horsens Kommune: - Det er stærkt bekymrende

Statens Serum Instituts nyeste tal, der blev offentliggjort torsdag klokken 14, viser 20 nye smittede i Horsens Kommune siden seneste opgørelse. Torsdagens tal fra seruminstituttet dækker over, hvor mange af dem, der er testet tirsdag, som er positive. Forsinkelsen skyldes, at der går noget tid fra podning til analyse af testen og dermed svar på den. Arkivfoto: Morten Pape
Torsdagens 20 nye tilfælde af covid-19 er det hidtil højeste antal for et døgn i Horsens Kommune, og det sender smittetallet i vejret. Borgmester Peter Sørensen (S) kalder det stærkt bekymrende.
Annonce

Horsens: 20 nye konstaterede covid-19-tilfælde inden for det seneste døgn.

Det var den melding, borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S) fik torsdag formiddag, og det har sendt smittetallene for kommunen i vejret.

Samlet set viser torsdagens opdatering fra Statens Serum Institut, at der de seneste syv dage er konstateret 52 smittetilfælde i Horsens Kommune. Det giver et incidenstal på 57 smittede den seneste uge per 100.000 borgere.


Det her er så voldsom en stigning, at vi nu sidder og afventer flere oplysninger fra myndighederne for at vide, om der er særlige ting, vi skal gøre eller bidrage med.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


Det er langt over bekymringsgrænsen på 20, det er 28. højest blandt kommunerne i Danmark, og det er det hidtil højeste i Horsens Kommune.

Annonce

Krisestab holder møde

Samtidig er torsdagens 20 nye konstaterede smittetilfælde det højeste daglige antal, der er registreret i Horsens Kommune. Peter Sørensen kalder udviklingen stærkt bekymrende.

- Indtil vi får mere data om smittetallene, så vil jeg kalde det stærkt bekymrende. 20 nye tilfælde er måske ikke mange ud af 92.000 borgere, men det er stadig en stor stigning på én gang, og vi skal være ualmindeligt opmærksomme på, om der er ting, vi skal gøre anderledes, siger borgmesteren.

Ny anbefaling om mundbind

Region Midtjylland anbefaler, at man fra lørdag bruger mundbind, når man skal testes for covid-19 og står i kø ved testcentrene.

- Vi er meget optaget af, at det skal være så sikkert som muligt at blive testet for covid-19 i Region Midtjylland. Og her er mundbind og afstand to ting, som vi hver især ret let kan bidrage med. Det er derfor vores anbefaling fra lørdag, siger lægefaglig direktør i Præhospitalet Per Sabro Nielsen.

Reglen er, at man selv medbringer mundbind. Er det ikke muligt, kan man bede om at få udleveret et af personalet.

I Horsens åbner der snart et nyt testcenter ved Casa Arena, hvor alle - både med og uden symptomer samt syge - skal testes. Der vil det blive sådan, at de tider, man kan bestille, vil være forskellige, for eksempel ud fra om man har symptomer eller ej, har regionen tidligere oplyst.

Anbefalingen gælder ikke, hvis man under testen bliver siddende i sin bil. Undtaget er også børn under 12 år og personer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller personer med fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

Han er torsdag eftermiddag midt i et møde med kommunens krisestab, da avisen snakker med ham.

- Det her er så voldsom en stigning, at vi nu sidder og afventer flere oplysninger fra myndighederne for at vide, om der er særlige ting, vi skal gøre eller bidrage med, siger han.

Annonce

Mangler svar fra smitteopsporing

Det er blandt andet fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at der skal komme informationer, som kan føre til nye tiltag i Horsens Kommune.

Borgmester Peter Sørensen (S) synes personligt, at torsdagens smittetal er stærkt bekymrende, men han og kommunens krisestab afventer flere informationer, før han kan sige, om det betyder nye tiltag mod smittetrykket. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Borgmesteren forventer at vide mere i løbet af dagen eller aftenen, og det gælder for eksempel i forhold til, om de konstaterede smittetilfælde kommer fra samme fest eller selskab.

- Vi har selv nogle spørgsmål, som vi skal have svar på, og det er en af de ting, vi kigger på. Det er smitteopsporingen, der skal vise, om det er tilfældet, og resultatet af den kender vi ikke endnu, siger Peter Sørensen.

Han kan fortælle, at det primært er 8700 Horsens, de nye smittetilfælde har bopæl i, men der er også nogle fra Brædstrup- og Gedved-postnummeret. De fleste er i alderen 30 til 50 år.

Annonce

Nyt regionalt krav om mundbind

Mens kommunen afventer, om der kommer nye anbefalinger, har Region Midtjylland meldt ud, at man fra lørdag anbefaler brug af mundbind, når man skal testes for covid-19.

Torsdag aften oplyste Peter Sørensen via en pressemeddelelse, at kommunens opgave er "at være klar med tilbud om isolationspladser til de smittede borgere, der ikke selv har mulighed for isolere sig 100 procent fra deres omgivelser."

Avisen ville fredag morgen gerne have haft en uddybende kommentar fra Peter Sørensen om, hvorvidt der kommer nye tiltag fra kommunal side i forlængelse af torsdagens krisestabsmøde. Det var ikke muligt inden avisens deadline.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kulturdage i Gedved er tilbage

Annonce