Annonce
Horsens Posten

Sofie er både pædagog og selvstændig - idé blev til  tøjbyttehandel med eget firma

Tøjbyttehandlen har eksisteret i syv måneder og oplever støt fremgang, fortæller indehaveren. Foto: Line Kyed
25-årig Sofie Timmermann Findalen er netop uddannet pædagog og har fået job på en skole. Ved siden af driver hun firmaet Tøjbyttehandlen, som hun etablerede sidste sensommer.
Annonce

Horsens: Hun har fået det lige præcist som hun ønskede det. Faktisk er det næsten for godt til at være sandt.

Det mener hun i hvert fald selv, Sofie Timmermann Findalen.

I august sidste år etablerede hun sig rent formelt som iværksætter med eget firma, Tøjbyttehandlen, fra to lokaler hos café og iværksætterstedet Grus i Kongensgade.

I februar i år, op til corona, blev det til et aktivt firma med en åben butiksdør.

Egentligt læste hun til pædagog og var ved at lægge sidste hånd på sin uddannelse, da hun ændrede mening om sit kommende arbejdsliv.

I dag har Sofie Timmermann Findalen derfor to arbejdspladser i stedet for et - dels et pædagogjob på deltid ved Rudolf Steiner Skole i Skanderborg dels som selvstændig i eget firma, Tøjbyttehandlen.

Annonce

Interesse for genbrug

Sofie Timmermann Findalen forklarer, at det var hendes genbrugshjerte, der fik hende til at etablere sit firma og justere på karriereplanerne.

- Jeg havde fået idéen til Tøjbyttehandlen og mærkede med det samme, at der var interesse for at bytte tøj med hinanden her i Horsens.

Under mit studie har jeg siden sommeren 2019 holdt flere tøjbytte-arrangementer ved Grus. Og her var virkelig god opbakning hver eneste gang, fortæller hun.

25-årige iværksætter Sofie Timmermann Findalen har åbnet firmaet Tøjbyttehandlen i lokaler ved café Grus i Kongensgade. Ved siden af livet som selvtændig arbejder hun som pædagog på en skole i Skanderborg. Foto: Line Kyed

Selv går hun udelukkende i brugt tøj.

- Der findes meget smart derude i garderoberne, og så giver det også så god mening for miljøet, siger hun, der også glædes, hver gang hun oplever, at hendes eget tøj finder en ny adresse.


Jeg havde lige hængt en af mine kjoler på bøjle i butikken, da den fandt vej til en pige, der manglede sådan en i forbindelse med et bryllup. Det er ganske skønt at se, at andre bliver glad for det, jeg selv er blevet lidt træt af at have i min garderobe.

Sofie Timmermann Findalen


- Jeg havde lige hængt en af mine kjoler på bøjle i butikken, da den fandt vej til en pige, der manglede sådan en i forbindelse med et bryllup. Det er ganske skønt at se, at andre bliver glad for det, jeg selv er blevet lidt træt af at have i min garderobe, siger Sofie Timmermann Findalen.

Hun forklarer, at hun længe har haft et ønske om at skabe noget, der kan være med til at nedsætte tøjforbruget - netop ved at lade allerede eksisterende tøj cirkulere mellem mennesker.

Det tøj, Sofie Timmermann Findalen ikke får solgt, syer hun om til tasker, som hun sælger i sin butik. Foto: Line Kyed
De farvede klemmer indikerer alle en værdi, og ud fra det tøj, kunderne indleveer modtager de point, som de  kan handle for. Foto: Line Kyed
Annonce

Syer selv

Det tøj, som Sofie Timmermann Findalen ikke får afsat i sin butik, syer hun om til tasker og scruchies. Kreativiteten forklarer hun, kommer fra både hendes mormor og mor.

I dag har hun udviklet yderligere på sit firma. Her kan man nu mod et månedligt gebyr indlevere og bytte sit tøj til noget andet så ofte man har lyst. Tøjet bliver kategoriseret med forskellige farvede tøjklemmer.

- Folk indleverer deres tøj i butikken. Herefter modtager de point og kan "købe" sig til nyt, brugt tøj. De farvede klemmer indikerer alle en værdi, og så ved man, hvad man kan tage med sig hjem, fortæller Sofie Timmermann Findalen, der har fundet et økonomisk fundament netop via de månedlige medlemsgebyrer.

Butikken er indrettet med et lille prøverum, og så er der gratis indkøbsposer stillet til rådighed til det erhvervede tøj.

- Folk er så positive, når de kommer her, og jeg elsker simpelthen at åbne butiksdøren, siger Sofie Timmermann Findalen, der holder åbent tirsdage og torsdage klokken 14-18 og lørdage klokken 10-13.

Sofie Timmermann Findalen syer også scrunchies af brugt tøj. Hun fortæller, at lysten til at være kreativ kommer fra hendes mormor og mor. Foto: Line Kyed
Gavekorts-æsker, som Sofie Timmermann Findalen laver. Horsens. Foto: Line Kyed
Brugte poser er stillet til rådighed til kunderne, når de har handlet i forretningen. Foto: Line Kyed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Annonce