Annonce
Horsens Posten

Sommertip fra biblioteket: Tre forrygende læseoplevelser til de yngre læsere

Forfatter Maria Rørbæk har skrevet Bogstavstyven, som er den ene af tre bøger om mystiske væsner. Pressefoto: Kirsten Fich
Biblioteket gør det nemt for dig og anbefaler tre gode læseoplevelser til din sommerferie.

På jagt efter A. Bogstavtyven af Maria Rørbæk

Bogstavtyven er en fantastisk billedbog for børn fra 3 år og op starten af skolealderen.

Den handler om Anna, som vågner en morgen og ikke kan sige A. Hun er blevet stukket af det sjældne, myggelignende insekt, Bogstavtyven, som suger bogstaver ud af ørerne på børn.

Da de skal fange bogstavtyven for at få Annas A’er tilbage, er det lige ved at gå galt – jeg har set mange børn sidde med åbne munde og opspærrede øjne af nydelsesfuld spænding, når de har fået læst den bog højt.

Bogstavtyven er den ene ud af tre bøger i serien om mystiske væsner, som laver rod i sproget. Bøgerne er spændende og sjove og giver sproglig bevidsthed uden at det bliver belærende eller kedeligt, tvært imod giver de lyst til at lege og pjatte med sproget.

Anbefales af formidler Anna Mathilde Nielsen

Annonce

Kostskolemystik. ”Mit navn er Justice” af Elly Griffiths

Den engelske krimiforfatter Elly Griffiths er efterhånden et velrenommeret navn herhjemme. Hun står bag den populære krimiserie for voksne med arkæolog Ruth Galloway og er nu aktuel med en herlig krimi til yngre læsere.

”Mit navn er Justice” handler om den nysgerrige pige Justice, der indlogeres på en kostskole, hvor et mord har fundet sted. Flere af lærerne opfører sig mærkeligt og i det hele taget er alt på skolen omgærdet af en tung mystik. Da en snestorm rammer området og endnu et mord bliver begået spidser tingene til. Spænding og hygge er godt afstemt til målgruppen som er fra ca. 10 år og op i denne fint sammensatte mordgåde til yngre detektiver.

Anbefales af formidler Thomas Behrmann

Annonce

Om at slås og elske

Om at slås og elske – og om ham de kalder Døden. ”North Dakota – der starter vi forfra” af Jesper Nicolaj Christiansen

Jonas er 16 år og rasende. Hans far er død, han har en idiotisk stedfar og hans mor er blind som en dør. Til gengæld kan han slås, så det gør han. For de svage, for penge og for Sonja. Og altid efter princippet om, at vinderen er ”the last man standing”.


Det er dét, god litteratur kan. Den sætter os i andres sted.

Formidler Morten Walther Rasmussen


Bogen er særligt populær blandt drengene og en uforglemmelig tour de force af savn, sex, kærlighed og vold, som snart krøller den københavnske vestegn sammen til en lille hård kugle. Nogle anmeldere har nævnt, at bogen minder os om, at vi må kontrollere vrede. Det er en fin og rigtig pointe. Men det ekstra fine ved den her bog, det er, at man kan mærke Jonas’ vrede. Det er dét, god litteratur kan. Den sætter os i andres sted. Derfor vender man også den sidste side med en tåre i øjenkrogen og vildt bankende hjerte. Man føler sig ikke som nogen Last Man Standing. Man føler nærmest, at man er væltet en lille smule.

Anbefales af formidler Morten Walther Rasmussen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kor synger i Tobaksgården

Annonce