Annonce
Horsens Posten

Stadig tårnhøje smittetal - men der er to grunde til, at det ser knap så slemt ud i Horsens

Afleverer man en positiv test ved et af Falcks testcentre - som dette ved Ove Jensens Allé - bliver det ikke talt med i den daglige oversigt. Man bliver dog sendt videre til et pcr-testcenter for at få smitten bekræftet, og den test vil i så fald komme med i statistikkerne. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Der er stadig over 1000 smittede i Horsens Kommune den seneste uge, men et kig på resten af landet og på antallet af indlagte på Regionshospitalet Horsens viser positive tegn.

Horsens: 1199 borgere i Horsens Kommune har inden for den seneste uge fået et positivt svar på deres pcr-test og dermed blevet konstateret smittet med covid-19.

Det er nogenlunde samme høje antal, som det har været siden midten af december, og at det ikke er højere, kan man egentlig godt glæde sig en smule over.

På landsplan er smittetallene nemlig stukket af i en grad, hvor Horsens ikke har kunnet følge med. I midten af december var smitten i Horsens Kommune blandt de højeste i Jylland og i den høje ende blandt alle landets kommuner.

Annonce

Med de nuværende tal er Horsens blandt de kommuner med færrest smittede i landet - baseret på smittede pr. 100.000 indbyggere, det såkaldte incidenstal. Med andre ord er smitten stagneret i Horsens Kommune, mens den er steget i stort set hele resten af landet.

Tallene skal tages med et gran salt, da der i mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut mangler godt 60.000 prøvesvar, men man må formode, at de fordeler sig på tværs af kommunerne og dermed ikke ændrer meget i det samlede billede.

Få indlagte i Horsens

En anden grund til, at den høje smitte i Horsens Kommune ikke er så foruroligende, som det kan se ud, er indlæggelsestallene for regionshospitalet i Horsens, der kan give en indikation af, hvor alvorlig smitten er i lokalområdet.

De indlagte i Horsens kan godt bo i andre kommuner end Horsens, og borgere i Horsens Kommune kan også være indlagt på andre hospitaler, men om ikke andet er der i hvert fald få indlagte med covid-19 på Regionshospitalet Horsens.

Ifølge Region Midtjyllands opgørelse fra mandag er der tale om seks indlagte i Horsens, mens der er i alt 75 i hele regionen.

Af de 75 er 11 på intensivafdeling. Det fremgår ikke, hvor mange der er i Horsens.

På landsplan er der mandag 770 indlagte - en stigning på 64 siden søndag - mens der mandag er konstateret 8801 nye tilfælde af covid-19. Det må forventes, at tallet bliver markant højere tirsdag, hvor de 60.000 manglende prøvesvar tælles med.

Annonce
Horsens Posten

Vi mennesker næres af social kontakt med andre

Annonce
Horsens Posten

"Kom så Horsens, er I derude?" En aften på Gedved Bibliotek  om de største koncerter i Horsens

Annonce
Horsens Posten

Næsten 800 nye smittetilfælde: Nu har hver femte indbygger i Horsens Kommune haft covid-19

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kontormand blev massør: Hvorfor er vi hurtigere til at sende bilen til mekaniker end til at få masseret den ømme krop

Horsens Posten

Bytorvets logo er blevet meget større - og det kan skifte farver

Horsens Posten

En times ventetid og 100 mennesker i kø: Testcenter i Horsens er presset af covid-19-smitten

Horsens Posten

Fra en specialitet til en anden - ny butik åbner i det tidligere Bronuts

Horsens Posten

Svømmehal får livreddertårn indendørs - og alle badegæster kan få lov at prøve kræfter med det

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbaderklub

Horsens Posten

27-årig tog en kølig beslutning: Nu overtager han to Paradis-butikker

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbadeklub

Horsens Posten

Fitnesscentre i knæ: - Så slemt bliver 2022

Horsens Posten

Slaraffenland for genbrugshajer: Ny stor genbrugsbutik åbner i tidligere bilhus og bliver den tredje inden for 200 meter

Horsens Posten

20-årig tænkte: Det er et lortejob. Nu er arbejdet med ældre det fedeste, hun kan forestille sig

Horsens Posten

Ny chef om omfattende renovering af stort varehus: - Det har været nogle kaotiske uger

Annonce