Annonce
Horsens Posten

Stor renovering af Bytorv Horsens

Det er blandt andet belysningen og en ny gangbro, som bliver sat i værk i Bytorv Horsens. Foto: Scandinavian Shopping Center Partners
Scandinavian Shopping Center Partners sætter gang i en 100 millioner kroner stor renovering af centret. Især førstesalen får en overhaling
Annonce

Horsens: Scandinavian Shopping Center Partners overtog Bytorv Horsens 15. august sidste år, og her fortalte Claus Tüchsen om at kigge på førstesalen og tænke i større lejemål deroppe. Sport24 er blevet langt større, og H&M også snart klar med sin udvidelse. Nu tilføjes en gangbro over det åbne torv og planer om et fitnesscenter til listen over kommende initiativer.

- Første del for os er at løse udfordringerne med førstesalen og så kigge på designudtrykket i hele bytorvet. Jeg tror, vi kan få det op at køre, for centret ligger fantastisk centralt i en stor by i vækst. Og det er en kæmpe styrke, at handelslivet er så koncentreret om bymidten, har Claus Tüchsen, direktør og partner i Scandinavian Shopping Center Partners, udtalt til Horsens Folkeblad.

Ny belysning omkring det åbne torv skal sende mere lys i retning af førstesalen. Butikkerne rykkes tættere på kanten, så de kan ses fra stueetagen, og Søndergade-indgangen ved H&M gøres mere åben, så man kan få et kig op, når man træder ind i centret.

Annonce

Ny facade

Bytorv Horsens skal også have nyt udseende. Logoet ændres og forstørres. Der kommer trægulve på de åbne områder, og de mange søjler males med en særlig marmorlignende effekt. Og så skal facaden laves om ud mod Løvenørnsgade og Søndergade.

Tanken er at skabe et ensartet indtryk hele vejen rundt. Indgangen fra bagsiden skal ikke længere være en bagside-indgang, men en indgang på lige fod med de to på Søndergade.

Sådan vil Bytorv Horsens tage sig ud med ny facade i aftenbelysningen. Foto: Scandinavian Shopping Center Partners

Frem til 25. juni er det nye lokalplanforslag, der omfatter Bytorv Horsens, i høring. Derefter skal byrådet tage stilling til projektet, der også omfatter en beklædning af facaden med såkaldte tegl-baguettes.

Prisen for at forny Bytorv Horsens er i omegnen af 100 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Musikalsk Europa-rejse

Annonce