Annonce
Horsens

Stort smil hos ejeren af Dansk Studenterkørsel: Det er en ekstrem stor lettelse

Indtil onsdag var det uvist, om Dansk Studenterkørsels 25 biler igen i år skulle køre rundt med glade studenter som på billedet. Men med grønt lys fra regeringen kan virksomhedens ejer Christian Lykke ånde lettet op. Arkivfoto: Palle Herløv
I flere måneder har det været uvist for indehaveren af Dansk Studenterkørsel i Østbirk, om hans 25 biler kom på vejene denne sommer. Men onsdag kom der grønt lys for årets kørsel.
Annonce

Østbirk: Lettelse! Sådan beskriver Christian Lykke, indehaver af dansk Studenterkørsel i Østbirk, den følelse, han sad med, da det onsdag blev offentliggjort, at årets studenter trods corona, forsamlingsforbud og restriktioner alligevel får lov til at køre de traditionsrige studenterkørsler rundt i landet.

- Det var en ekstrem stor lettelse, både på vegne af alle de bekymrede studenter, der har ringet i flere måneder og spurgt, om vi kørte. Men også på vegne af mine chauffører, som ikke har vidst, om de skulle holde fri fra deres almindelige job for at køre. Og for vores eget vedkommende, hvor vi ikke har vidst, om vi skulle tage hul på forberedelserne, lyder det fra Christian Lykke.

Siden 2009 har Østbirk-virksomhedens 25 lastbiler hver sommer kørt glade studenter rundt til fest hos hinanden i hele Jylland og på Fyn. Og en virksomhed med netop den type sæsonarbejde ville have haft svært ved at klare en sommer uden arbejde.

- Vi laver ikke andet. Vi har et vindue på mellem otte og 10 dage til at lave hele vores omsætning, så det har stor betydning for os, lyder det fra Christian Lykke.

Derfor har indehaveren også taget en stor chance og er gået i gang mad forberedelserne til årets kørsel, inden han vidste, om det ville blive spildte kræfter. For det er ikke gjort med at plukke bøgegrene og stemme båthornet.

- Vi har trukket den så langt, vi kunne, i håbet om, at der kom en afklaring, men til sidst var vi tvunget til at gå i gang. Der var ikke noget valg, for vi ville ikke risikere at stå i en situation med grønt lys, og så er vi ikke klar, siger han og uddyber:

- I alt er det 25 lastbiler, der skal gøres klar til syn, alle vores chauffører skal bookes ind og holdes på standby, vi skal have aktiveret vores forsikringer og booket overnatning, så chaufførerne kan overholde køre/ hviletidsbestemmelserne - og det er bare nogle af forberedelserne, forklarer han.

Vi laver ikke andet. Vi har et vindue på mellem otte og 10 dage til at lave hele vores omsætning, så det har stor betydning for os.

Christian Lykke, indehaver

Annonce

Fuldt booket

Om små tre uger går det hele så i gang. Og selvom det grønne lys kom sent, er Christian Lykke klar og fuldt booket.

- Vi fik den sidste bestilling i hus for et år siden, så fra sidst i juni er der fuld smæk på i en uge, og så står vores lastbiler og griner af os i et år, siger Christian Lykke og understreger, at med kørselstilladelsen er virksomhedens overlevelse sikret.

- Vi kommer i gang og er still going strong. Og det skulle gerne betyde, at vi kan køre sæsonen som normalt og få leveret kørsel til de unge mennesker, som vi har en kæmpe forpligtelse over for, og det er det vigtigste, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Musikalsk Europa-rejse

Annonce