Annonce
Horsens Posten

Street Food fra det meste af verden: Her er Posthusets otte madboder

Der knokles på livet løs for at blive klar til åbningen 9. oktober, og man begynder at kunne skimte nogle madboder midt i byggerodet. Foto: Morten Pape
Posthuset Horsens, byens nye street food-marked, har de otte madboder på plads, og de byder på en tur rundt i det meste af verden.
Annonce

Horsens: Engang var det breve og pakker. Om lidt er det mad.

Det gamle posthus på Lichtenbergsgade 1 i Horsens har før taget imod diverse sager fra det store udland, og om få uger er det maden, der kommer langvejs fra - eller det gør inspirationen til maden i hvert fald.

Posthuset Horsens er navnet på byens nye street food-marked, og det slår dørene op 9. oktober. Det kulinariske udvalg får man fra otte forskellige boder, og dem har Posthuset nu på plads, og tirsdag blev de offentliggjort, da madstedet lancerede sin nye hjemmeside, posthusethorsens.dk.

Indisk hos InDish

For mere end 20 år siden forlod familien Anthony Sydindien til fordel for Danmark og med sig tog de kun sproget, minder og opskrifter.

Sidstnævnte vækker de nu til live i en af madboderne i Posthuset, hvor butter chicken og risretten biryani vil være en del af udvalget.

Arepita er ikke bare pita

Arepita House finder sin inspiration i Mellemamerika. Er det pita, madstedet skal servere? Næsten, lyder svaret i beskrivelsen fra Posthuset, der betegner arepita som et latinamerikansk madalternativ, som fungerer ligesom pita.

I korte træk er det et fladt brød lavet på majsmel og med forskellige muligheder for fyld, og det kendes også som en arepa. På menuen vil der desuden være friturestegte empanadas.

Kuller hos Haddock & Friends

Vi vil gerne verden rundt, fortæller Birgitte Nygaard om Posthusets madudvalg, og det betyder selvfølgelig også en tur i vandet.

Det kommer man hos Haddock & Friends, der serverer fish and chips med frisk kuller - på engelsk haddock - samt krabberisotto, en stor skaldyrsplatte og moules frites med muslinger fra Horsens.

Byens anden Dini's

Dini's Restaurant på Grønnegade serverer mad med rødder i Japan og Indonesien. Når den udvider med en bod i Posthuset, bliver det kun det indonesiske, der følger med.

Her serveres blandt andet nasi goreng, som i korte træk er stegte ris, og som Posthuset beskriver som en ret, der for indoneresere er, hvad biksemad er for danskere.

Saigon Kitchen er flyttet fra Aarhus

Parret bag Saigon Kitchen har drevet egen vietnamesisk restaurant i Aarhus i seks år, men snart er det slut, for de har solgt den til fordel for en plads i Horsens' nye street food-mekka.

Menuen består blandt andet af den vietnamesiske suppe Pho med risnudler og oksekød og af forårsruller med svinekød, grønstager og chilisovs.

Økologisk hos opfindsomme Gastro Dogs

Økologi og opfindsomhed er i højsædet hos folkene bag Gastro Dogs, og derfor kommer de til Horsens med et mål om at gentænke hotdoggen og samtidig få det økologiske spisemærke i bronze, der gives, hvis mellem 30 og 60 procent af de indkøbte råvarer er økologiske.

Den klassiske hotdog kan blandt andet fås i udgaver med pulled beef og trøffelmayo eller med urteremoulade og jordskokkechips.

Posthuset laver selv burgeren

Posthuset får selv to boder, og den ene vil lave byens bedste burger med udgangspunkt i den klassiske cheeseburger.

Greasy Burgers er navnet på madboden, der dog ikke kun vil kigge de klassiske veje, men som også vil lave burgere med andet end oksekød. En vegansk udgave vil blandt andet være på menuen.

Il Postina er pizza og pasta

Det italienske køkken kommer til at inspirere den anden af Posthusets to egne boder.

Og siger man italiensk køkken, siger man automatisk også pizza og pasta, hvilket vil være udgangspunkterne på menukortet. Der vil være tale om surdejspizzaer, og desuden vil retterne være med et twist, skriver Posthuset.

Café og bar er der også

Posthuset vil også selv stå bag en café og en bar, så maden kan skylles ned eller suppleres med en lille dessert eller en kop kaffe.

Cafeen vil have kager, wienerbrød og andre søde sager samt surdejsbrød. Desuden kan man købe kaffe, espresso og lignende.

Baren serverer øl, vin, vand, juice og cocktails.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kulturdage i Gedved er tilbage

Annonce