Annonce
Horsens Posten

Studerende i Taiwan: - Det der sker i Danmark overrasker os ikke

Tobias Løvkvist Bidstrup (forrest) og Mikkel Graulund Jørgensen, begge studerende fra CBS, er pt. i Taiwan, hvor de læser kinesisk og nyder livet. De har været i Kina, men måtte rejse ud af landet på grund af corona. Nu ser de til, mens deres hjemland lukker ned af selv samme virus. Foto: Tobias Løvkvist Bidstrup
To danske studerende i Taiwan ser til, mens hjemlandet Danmark lukker ned. En mærkelig omvendt situation, lyder det fra de to unge fyre.
Annonce

Danmark: De to danske studerende på Copenhagen Business School, der 10. januar rejste til Kina for at studere, følger situationen i hjemlandet med respekt. De befinder sig i Taiwan, efter at måtte rejse ud af Kina på grund af corona.

At lukke alt ned er det eneste, der virker, erfarer de to unge fyrer, Tobias Løvkvist Bidstrup, der oprindeligt er fra Aarhus og Mikkel Graulund Jørgensen fra Juelsminde.

I Shanghai satte sig for at filme de pludselige mennesketomme gader i byen, der er hjemsted for over 24 millioner indbyggere - en spøgelsesby, forklarede de til avisen nogle dage efter ankomsten.

- Gaderne var simpelthen tomme og livet trukket tilbage for at forhindre en større spredning af den coronavirus, der nu desværre også huserer i Danmark. Det er lidt mærkeligt og ikke noget, vi for uger tilbage havde forestillet os kunne ramme Danmark, siger Mikkel Graulund Jørgensen.

Gaderne var simpelthen tomme og livet trukket tilbage for at forhindre en større spredning af den coronavirus, der nu desværre også huserer i Danmark. Det er lidt mærkeligt og ikke noget, vi for uger tilbage havde forestillet os kunne ramme Danmark.

Mikkel Graulund Jørgensen

Annonce

Bekymring er vendt

Begge fyrer har hele tiden været i løbende kontakt med deres familier i Aarhus og Juelsminde. Men fokus er pludselig vendt.

- Nu er det os, der spørger bekymret til dem. Vi kan jo atter gå frit omkring, nyde livet og tage i skole. At corona har nået Danmark er ret vildt, og det er da voldsomt det, der sker hjemme, siger Mikkel Graulund Jørgensen.

Tobias Løvkvist Bidstrup fortæller, at hans mor er caféejer i City Vest i Brabrand ved Aarhus, og at det bekymrer ham, hvordan hun som mindre erhvervsdrivende vil klare cafédriften fra nu af.

Ingen af de to danskere er dog ikke overrasket over udviklingen.

- Fra Kina har vi erfaret, hvor effektivt det er, når befolkningen går mere eller mindre i hi. Derfor er vi også glade for at høre, at store dele af Danmark lukker ned, fortæller de.

Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup tog til Kina for at lære sig kinesisk og modtager nu undervisning af en skole i Taipei i Taiwan. Om en måned slutter opholdet for dem begge.

- På søndag flytter vi efter planen ind hos en taiwansk familie, og om en måned slutter opholdet og studiet herude. Så må vi se, om vi kan vende hjem, eller hvad der i givet fald så skal ske, siger Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup.

Antallet af officielle smittede i Taiwan ligger i skrivende stund på 20, indbyggertallet på 20 millioner. 22. januar blev der meldt om de første smittede uden for Kina - i landene Thailand, Japan, Sydkorea, Macau, USA og Taiwan.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce