Annonce
Horsens Posten

Sundhedsplejerske går sine egne veje: Forældre skal selv kunne vælge

1. juni i år åbnede Marianne Højer Andersen firmaet Family Health, hvor hun som sundhedsplejerske og familievejleder stiller sig til rådighed for nybagte som mere drevne forældrepar. Foto: Line Kyed
Marianne Højer Andersen har mange års erfaring som sundhedsplejerske. Nu har hun åbnet firmaet Family Health, hvor hun tilbyder hjælp til familier med børn i alderen nul til 17 år.
Annonce

Horsens: Marianne Højer Andersen, 56, har netop etableret sig som privat sundhedsplejerske og familievejleder med firmaet Family Health. Meningen er at vejlede gravide og forældre med børn fra nul til 17 år.

Firmaet har kontor og konsultation i hjemmet på Spægbogade 10 i Stensballe. Her vil familier kunne komme til hende. Men mest af alt satser hun på at være udekørende i det omfang, der er brug for hende.

- Jeg har som kommunal sundhedsplejerske gennem 24 år erfaret, at langt flere forældre i dag end tidligere selv ønsker at kunne vælge, hvad de vil vejledes i som nybagte familie og som forældre til flere og ældre børn.

- Jeg føler, der er et behov for et firma som det her, ligesom der skyder flere private barselsklinikker op samt scanningsklinikker og dagplejer, siger Marianne Højer Andersen.

Annonce

Corona blev begyndelsen

Ikke udelukkede er Marianne Højer Andersen sundhedsplejerske, men også coach-uddannet i spise- og adfærdspsykologi og har en professionsbachelor i pædagogik fra VIA University College - Campus Horsens.

Hun blev uddannet sygeplejerske i 1988 og har i mange år, inden hun blev kommunal sundhedsplejerske i 1996, arbejdet på sygehuse - på svangre-barselsafsnit og på børneafdelinger.

Under corona besluttede hun sig definitivt for at blive selvstændig sundhedsplejerske.

- Da corona brød ud, og vi blev bedt om at holde afstand, spritte af, følte jeg som fagperson et kæmpe behov for at byde ind med råd og vejledning. Det handler om at være ekstra opmærksom på, om nogle børn og unge udvikler berøringsangst. Men også på, om børn udvikler det yderligere, hvis nogle allerede har udfordringer i den retning, forklarer Marianne Højer Andersen, der er ved at skrive en bog, "At blive rørt", om vigtigheden af berøring mellem mennesker.

På sin hjemmeside tilbyder hun blandt andet individuelle forløb og intensive mødregruppeforløb.

- Jeg sammensætter gerne små mødregrupper lokalt. Der er også mulighed for at tage fædre eller andre søskende med i grupper alt efter behov, siger hun.

- Jeg er netop blevet selvstændig sundhedsplejerske, fordi jeg savnede at kunne brænde helt igennem, når jeg stod med familier, der havde brug for mere eller andet, end jeg kommunalt kunne tilbyde. Nu vil jeg kunne tilrettelægge og oplyse efter det, der er ønsket, og faktisk på den måde supplere det kommunale tilbud, siger hun.

Annonce

Mor til otte

Marianne Højer Andersen er desuden uddannet i IAIM-babymassage og arbejder med massagen i forhold til velvære, bedre søvn, vægtstigning og stimulering i forhold til den psykiske og fysiske udvikling.

- Jeg arbejder også med sanserne. Derfor er bilen ofte fyldt med måtter og bolde, når jeg drager ud til mødregrupper, siger den nystartede Marianne Højer Andersen.

Hun tilbyder en hotline til forældre, der her kan få råd med på vejen over telefonen, hvis de pludselig står med et spørgsmål eller udfordring som familie.

Et af sundhedsplejerske Marianne Højer Andersens fokusområder er babymassage. Foto: Line Kyed

Og der er spørgsmål, fortæller hun - blandt andet, hvordan man opnår balance og ro i familien, når hverdagen suser afsted.

Her trækker Marianne Højer Andersen på sine i alt 32-års erfaring inden for sundhedssektoren, forklarer hun. Og så trækker hun også på personlige erfaringer som mor til i alt otte børn i alderen 13-31 år.

- Jeg ved, hvad det vil sige at skulle tage sig af og være omkring og værne om sine børn. Det er ekstremt vigtigt med nærvær - det er livsgivende og altafgørende for børns velvære, siger hun, der har seks drenge og to piger.

Annonce

Håber på kommunalt samarbejde

Hun har arbejdet med elever på Egebjerg Skole og været tilknyttet en børnehave i Stensballe, hvor fokus har været børn og stress. Der har været tale om forløb, hvor stimulans med aktivitet og afslapning indgik for at skabe mest muligt balance og ro for børnene.

Nu håber Marianne Højer Andersen med tiden at kunne få et samarbejde med de kommunale sundhedsplejersker. For hun ser ikke sig selv som en konkurrent til det kommunale tilbud, snarere som et supplement.

I de her uger er hun i gang med kurser inden for sundhed og kost for at kunne være parat til at folde sit firma endnu mere ud, hvis det går som ønsket, og hun kan slå sig ned som selvstændig på fuld tid.

Indtil da er planen, fortæller Marianne Højer Andersen, at hun fortsætter sit arbejde som deltidsansat ansvarshavende sygeplejerske i Vejle.

Sundhedsplejerske Marianne Højer Andersen har som supplement til at være udekørende sundhedsplejerske indrettet sig på et kontor ved sin privatadresse i Spægbogade 10 i Stensballe. Foto: Line Kyed


Jeg er netop blevet selvstændig sundhedsplejerske, fordi jeg savnede at kunne brænde helt igennem, når jeg stod med familier, der havde brug for mere, end jeg kunne tilbyde. Jeg vil også gerne kunne række forældre med flere børn en hånd.

Marianne Højer Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Horsens-borgmester glæder sig over lempelser - men havde håbet og troet på mere

Horsens Posten

Jublende citychef: Det bliver som at lukke køerne ud på græs

Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Annonce