Annonce
Horsens Posten

Sværere at få fyldt vagtplanen - restauratører mangler arbejdskraft

Restauratører af Mammas og Over Middel i Grønnegade, Morten Klitsgaard Knudsen og Jakob Lyreskov, mangler halvdelen af deres normale arbejdskraft. De erfarer, at det lige for tiden er yderst svært at få fat i løsarbejdere og må derfor løbe ekstra stærkt for at kunne følge med. Arkivfoto: Morten Pape
På Grand Bar, Møhr, Cafe Gran, Mammas og Over Middel oplever stedets indehavere, at det er langt sværere at få ansættelseskontrakter i hus. Stor efterspørgsel efter genåbning er årsagen, lyder det.

Horsens: Hos Restaurant Mammas og Over Middel i Grønnegade har man mere end rigeligt at se til.

I Grønnegade, hvor indehaverne Morten Klitsgaard Knudsen og Jakob Lyreskov har samlet begge deres madtilbud, har man de seneste mange måneder haft styrtende travlt med takeaway, mens stedets restaurant har måttet holde lukket.

Efter seneste genåbnings-mulighed med indendørsservering er makkerparret dog havnet i et dilemma; mangel på arbejdskraft og særligt løsarbejdere, herunder ungarbejdere.

Annonce

- Til en almindelig lørdag aften plejer vi at være 10 på arbejde. Lige nu mangler vi seks løsarbejdere, og de synes ret svære at få fat i på grund af den store efterspørgsel på arbejdskraft rundt omkring. Manglen på medarbejdere betyder, at vi må løbe virkelig stærkt, fortæller Morten Klitsgaard Knudsen.

Midlertidig løsning

Han og kompagnonen Jakob Lyreskov får lige for tiden en håndsrækning af venner, kærester og familiemedlemmer, der hjælper til med at bringe takeaway ud.

På den måde går vagtplanen op, forklarer Morten Klitsgaard Knudsen. Alligevel er han ikke rolig over situationen.

- De gør det ulønnet for vores skyld, og vi har et skidegodt netværk, som vi er taknemmelige for. Men sådan kan det jo ikke blive ved. I længden er det jo ikke holdbart, og det løser ikke vores problemer med fast at kunne få dækket vores vagter ind, siger Morten Klitsgaard Knudsen.

Annonce

Enig i årsag

Hos Grand Bar, Cafe Gran og restaurant Møhr melder medindehaver Eion Magill også om en del mere træghed med at få folk til at søge job på spise- og cafésteder.

Dog håber han inden længe at kunne få ansættelseskontrakten på plads med en kok og et par deltidsansatte.

Eion Magill, der er medejer af Grand Bar, Cafe Gran og restauranten Møhr, oplever også, at det lige for tiden er sværere at finde medarbejdere og mener, det skyldes den generelle større efterspørgsel på ansatte efter genåbning. Foto: Line Kyed

- Det er mildest talt ikke det nemmeste tidspunkt at finde de rette ansatte, for der er mange, der skal ansætte personale lige for tiden, lyder det også her fra Eion Magill

- Jeg har jobsamtaler i næste uge, og så håber jeg meget, det lykkes at få nye ansatte i hus, siger han.

Annonce

Ikke som tidligere

Manglen på ansatte kan hos restaurant Mammas og Over Middel komme til at betyde, at man kan blive nødt til at geare ned på stedets takeaway-del for at kunne følge med i den atter genåbne restaurant.

- Når vi tidligere har søgt efter ungarbejdere, modtog vi et hav af ansøgninger. Lige nu oven på måneder med nedlukning af branchen får vi ingen jobhenvendelser, selvom vi søger. Vi får sikkert meget travlt et stykke tid endnu. Men vi skal nok klare det, for vi vil klare det, siger Morten Klitsgaard Knudsen.

Da coronaen senest lukkede restaurantbranchen 16. december, blev ingen af de daværende ung-/løsarbejdere hos Morten Klitsgaard Knudsen og Jakob Lyreskov opsagt. Men, fortæller indehaverne, var der en del, der blandt andet skulle begynde at studere, hvorfor de sagde op.

- Det er ikke os, der opsagde dem. Der var bare en naturlig afslutning på deres ansættelse. De, der var tilbage, har vi kunnet bruge på vores takeaway-område, og det har været passende lige indtil nu, hvor alt hos os er åbnet igen, siger Morten Klitsgaard Knudsen.


Det er mildest talt ikke det nemmeste tidspunkt at finde de rette ansatte, for der er mange, der skal ansætte personale lige for tiden.

Eion Magill
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kor synger i Tobaksgården

Annonce