Annonce
Horsens Posten

Svar på efterlysning: Oldefar formentlig medlem af en militærgruppe

En efterlysning af svar på oldefars engagement i modstandskampen gav flere svar. Formentlig har han og sønnen været med i en såkaldt ventegruppe.
Annonce

Horsens: Kasper Brunslev Pedersen har  i Horsens Posten efterlyst svar på, hvordan hans oldefar Hans Mikkelsen Brunslev og hans søn Evald Emanuel Skøt Brunslev var involveret i modstandskampen under anden verdenskrig.

Siden har han fået flere svar. Det mest sandsynlige er kommet fra forfatter og journalist Christian Rimestad, der har skrevet tre bøger om modstandskampen. Nemlig at de var medlem af ventegruppen på Horsens Gasværk, hvor oldefar og dennes søn arbejdede. Tæt på krigens afslutning blev der etableret militærgrupper, som fik en kort instruktion i brug af våben og derefter gik i venteposition.

Annonce

1200 mænd i ventegrupper

De skulle træde til, hvis det kom til åben kamp med tyskerne. Det skete som bekendt ikke. Horsens kunne stille med 7-800 mand, og hvis man talte oplandet med, var der omkring 1200 i ventegrupperne. Nogle fik i dagene efter befrielsen til opgave at bevogte depoter og strategiske bygninger, og derfor står gruppen opført i de papirer, der ligger til grund for Modstandsdatabasen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Musikalsk Europa-rejse

Annonce