Annonce
Horsens Posten

Sygeplejerske skal fastholde gode corona-vaner

Hygiejnesygeplejerske Solveig Kær Rasmussen vil komme med råd og vejledning om god håndhygiejne og brug af værnemidler. Hun vil sikre, at viden om hygiejne er let tilgængelig for medarbejdere og borgere. Foto: Horsens Kommune
Annonce

Horsens: Vi må ikke glemme de gode vaner, som Covid-19 har lært os. At vaske hænder, spritte af og holde afstand kan nemlig forebygge en række sygdomme.

I Horsens er 48-årige Solveig Kær Rasmussen ansat til at være  frontløber på hygiejneområdet.

- Siden coronaen satte ind i marts, er antallet af urinvejsinfektioner, lungebetændelser og influenza-tilfælde faldet markant hos ældre og udsatte borgere i Horsens Kommune, udtaler Charlotte Gjørup, sundheds- og ældrechef i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

Hun fortsætter, at den nye hygiejnesygeplejerskes opgave først og fremmest bliver at fastholde og udbygge de gode vaner, og dermed mindske sygefravær, infektioner og smittespredning blandt borgere og medarbejdere.

Hygiejnesygeplejersken blev ansat i december. Solveig Kær Rasmussen kommer fra en stilling som afdelingssygeplejerske på lungemedicinsk afdeling på Skejby Sygehus og har en bred erfaring med kvalitetsarbejde, både i form af kvalitetssikring og kvalitetsforbedringer og netop hygiejneområdet er hendes kæphest.

Hun vil nu tage ud på besøg hos plejecentre, sygeplejen, bosteder og væresteder og se på, hvordan de gar indrettet sig og komme med råd og vejledning om god håndhygiejne, brug af værnemidler og andre infektionshygiejniske tiltag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Horsens Posten

Mette Frost og den nærmeste familie blev ramt af corona: Så sad jeg pludselig derhjemme med slægtsforskning og en bog

Annonce