Annonce
Horsens Posten

Tag et bid af foråret: Fem tip til hvad du kan lave

April er sæson for ramsløg. Gå på jagt efter bladene, som smager forrygende i en pesto. Arkivfoto: Signe Andersen
Foråret er over os, corona-restriktioner er lettet, og vi trænger til at forkæle os selv og være sammen med andre.

Horsens: Vi har kaldt ugens fokus for "forår og mennesker".  Horsens Postens journalister fik forårsfornemmelser og drog ud med kamera og blok for at møde mennesker, som fortæller om at nyde tiden lige nu. Vi har også samlet en håndfuld tips til dig.

Naturens spisekammer - lige nu er det ramsløg

du kan kende ramsløg på den stærke lugt - pas på med ikke at forveksle dem med andre planter. Arkivfoto: Signe Andersen

Lige nu er det sæson for ramsløg, der er kendetegnet ved en kraftige lugt, der kan beskrives som en blanding af hvidløg og purløg. Du finder dem i store mængder i mange skove.

Saml en bunke af de grønne ellipseformede blade og tag dem med hjem i køkkenet. De kan bruges til en forrygende ramsløgspesto. Du skal bruge pinjekerner, cashewnødder eller mandler, som du blender med parmesanost eller vesterhavsost, citronsaft, salt og peber. Derefter tilsætter du i langsom tempo ramsløgblade. Pesto på et stykke grillet brød smager fantastisk. Du kan også vende nykogte kartofer i pestoen eller smøre den på en lakseside, der bages i ovnen.

21 legepladser at besøge

Legemulighederne i Horsens er mange. Også på Søndergade og Torvet. Arkivfoto: Nicolai Skovgård

Besøg sammen med børnene de mange legepladser, som du finder i Horsens. Måske kan I besøge dem en efter en i dette forår og give dem karakterer. Et godt bud er den indhegnede legeplads i Caroline Amalie Lunden med en række aktiviteter og gode bakker at bestige, som nok skal give røde kinder og naturligt trætte børn. Bygholm Park Legeplads byder på aktiviteter for alle aldre - bøgelabyrint, petanquebane og bordtennisbord. Langelinie-anlægget frister med balanceline og beachvolleybane. Søndergade kan fornøje de mindste med minitrampoliner og balanceklodser. Søg på legepladser i Horsens - og find i alt 21 muligheder.

Snup en strøgtur - du kan handle til sent torsdag

Nyd foråret med en slentretur i gågaderne. Torsdag 29. april kan du besøge butikker indtil klokken 21. Derefter kan du tage hjem til de varme hveder. Eller du kan beslutte sig for at slutte dagen før bededagsferien med at gå på restaurant eller café. De står klar til at tage godt imod dig.

Det kræver en corona-test, der ikke er mere end 72 timer gammel. Sådan en kan du blandt andet få i den gamle apotekergård på Søndergade. Det er ikke kun en lyntest. Det går også lynhurtigt. I hvert fald var der ingen kø, da vi her på redaktionen var på besøg.

Tid til selvforkælelse

Forkæl dig selv med massage eller en kur. Det har både sindet og kroppen godt af . Arkivfoto: Mette Graugaard

Måske er det nu, du skal unde dig selv den skulder- og nakkemassage, der er balsam for musklerne efter en lang periode med hjemmearbejde. Eller måske skulle du snuppe en ansigtsbehandling hos en af byens kosmetologer. Eller lade en professionel om at gøre dine  ben klar til shorts og sommer med en omgang voks. Samtidig gør du også saloner og klinikker en tjeneste efter lang tids nedlukning med manglende indtjening.

Kom med museet på en Puch Maxi-tur

Puch Maxierne skal ud at køre. Industrimuseet kan i maj og juni tilbyde to ture rundt i Horsens. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Nu er dørene til det meste af kulturlivet slået op. Et af de mere utraditionelle tilbud kommer fra Industrimuseet, der 30. maj og 27. juni inviterer på en Puch Maxi-tur rundt i Horsens og omegn. Der er i forvejen lagt op til en stor Puch Maxi-udstilling på Gasvej 17.

Du kan 11. maj komme med på en byvandring om 300 års havneudvikling i Horsens. 18. maj handler det om møllehus og flagermus på en tur til Klostermølle. Museerne byder på masser af oplevelser, som er værd at dykke ned i - også når det ikke regner. 6. maj kan du igen komme i biografen. Fælles for det hele er, at du skal medbringe bevis på, at du er blevet corona-testet eller vaccineret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce