Annonce
Horsens Posten

Ugens boganbefaling: Tag med til romantiske Laholm

Simona Ahrnstedt skriver kærlighedshistorier med noget på hjerte. Foto: Gutkind
Simona Ahrnstedt er Sveriges mest succesfulde romanceforfatter. Hun er kåret til Nordens dronning af genren og har solgt imponerende 800.000 eksemplarer i hjemlandet. Nu er hun udkommet med "Bare lidt til".
Annonce

I mit barndomshjem lå der læge- og Harlequin-romaner. Min mor læste dem ivrigt og med stor fornøjelse. På tv'et kørte der gerne en god Danielle Steel-film, som man kunne sidde og småtude til lørdag aften.

Det er muligvis det, der har været med til at gøre mig til en håbløs romantiker? Her små 30 år efter elsker jeg stadig en rigtig god kærlighedsbog. I mange år læste jeg chick lit som "Bridget Jones" og "Shopaholic", der var oppe i tiden. Muligvis på grund af deres morsomme vinkel, blev der set ned på kærlighedsromaner. Noget der stadig eksisterer i dag. Derfor er det rigtig givtig for romancegenren, at der kommer forfattere som Simona Ahrnstedt. Hun har nemlig mere på hjerte end bare en overfladisk kærlighedshistorie.


Simona Ahrnstedt har nemlig mere på hjerte end bare en overfladisk kærlighedshistorie.


Annonce

Romantik på landet

I "Bare lidt til" placerer Simona Ahrnstedt romantikken på landet. Blandt geder, hunde og halmballer møder vi Stella, der er taget til Laholm for at sunde sig ovenpå et brud. Naboen Thor distraherer dog, selvom de to er vidt forskellige. Simona Ahrnstedt udfordrer læseren ved at placere handlingen på landet. For sker der egentligt noget der? Hun får imponerende meget ud af placeringen. Gennem smukke billedbeskrivelser får man lyst til at besøge den lille svenske by.

Stella og Thor forelsker sig, og store dele af handlingen omhandler dette. Simona Ahrnstedt er dog kendt i Sverige som feminist, og derfor kommer der en hel række andre emner ind over også som racisme, homoseksualitet og at være sig selv. Hun gør det nuanceret og uden at være belærende.

Annonce

Modsætninger mødes

"Bare lidt til" er andet bind i "Modsætninger mødes"-serien. Begge bøger har det til fælles, at de har et helt almindeligt dagligdags drama i højsæde. Det gør, at man ofte kan spejle sig i temaerne eller dilemmaerne. Måske endda i kærligheden?

"Alt eller intet" var første bind, og jeg må indrømme, at jeg bedre kunne lide den. I denne bog synes jeg, at hun tager for mange temaer op, som jeg skal tage stilling til. Det virker som om, at hun vil for meget, og handlingen kunne sagtens have båret færre temaer. Ligeså er denne fyldt med hede, kinderøde sexscener. Det går over min personlige blufærdighedsgrænse, men fans af romaner med erotik, vil være godt underholdt.

Jeg var dog godt underholdt på trods. "Bare lidt til" er en sød, sjov og velskrevet kærlighedshistorie. Simona Ahrnstedt skriver godt og vedkommende, og hun bringer tilpas drama ind i kærligheden, som mange vil kunne nikke genkendende til. Bogen har et par større dramatiske scener og en dejlig overraskende slutning med et twist. Simona Ahrnstedt vælger nemlig aldrig den sikre løsning.

Annonce

Seriøs romance

Kan man tage romantik seriøst? Er det ikke bare Barbara Cartland og sukkerhvinende sødt? Nej, det synes jeg bestemt ikke. Naturligvis findes de bøger, men Simona Ahrnstedt tager genren meget seriøst. "Bare lidt til" tilbyder en dejlig historie, hvor der også er masser af alvor og drama. Læseren bliver bedt om at tage stilling til både temaer, konflikter og dilemmaer, mens kærlighed og sex bruser ud over siderne. Jeg fik både sommerfugle i maven og tårer i øjnene, og jeg var godt underholdt.

Vil du forsøge dig med romance i en tid, hvor vi i den grad har brug for positiv energi, kunne du tage til Laholm, og lade dig forføre af en dejlig kærlighedsaffære.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Annonce