Annonce
Horsens Posten

Tak til hverdagens helte: Armbånd i stedet for det håndtryk, vi ikke må give

Takkearmbånd med tak til hverdagens helte på dansk, tysk og engelsk. Foto: Morten Pape
Smykkehuset Nordahl Andersen i Horsens har sat takkearmbånd i produktion. De skal bruges til at sige tak til alle dem, der gjorde en ekstra indsats under corona-krisen. Overskud går til udsatte børn.

Horsens: Michael Nordahl Andersen fik tid til mange spadsereture i Horsens og omegn, da samfundet lukkede ned i marts, og ordrebogen fra den ene dag til den anden nærmest blev tom.

Indehaveren af  et af de helt store danske smykkehuse fik også tid at følge med i, hvor hårdt coronaen ramte i Danmark og alle andre steder i verden.

Og selv om den forretningsmæssige udvikling og virksomheden på Færøvej fyldte, var det især sundhedspersonalet og alle de andre, der lettede danskernes hverdag, som var i hans tanker.

- I starten var der jo ikke engang nok værnemidler til dem, minder han om.

Hverdagens helte

Det affødte ideen til et armbånd med påskriften "Tak til hverdagens helte".

- Armbåndet kan ses som det håndtryk, vi ikke bruger lige for tiden, siger han, der har mødt stor interesse for smykket, som han har udviklet sammen med husets designer Louise Dahl Friis.

Det er tænkt som en mulighed for at sige tak til for eksempel sygeplejersken, som stod i frontlinjen på sygehuset, sosu-assistenten, der passede de ældre på plejehjemmet, eller kassedamen, der har sørget for, at vi hele tiden har kunnet få varer, selv om der i starten ikke var plexiglas til rådighed. Samtidig giver det mulighed for at støtte nogen, som er eller har været særligt udsatte. 20 kroner af de 199 kroner, armbåndet koster, går her i landet til Caritas Danmark. I Tyskland, England og Østrig til tilsvarende organisationer.

Annonce

Plejehjem på Bornholm

På Bornholm blev en indehaver af en guldsmedebutik så begejstret for tanken, at hun forærede en række armbånd til ansatte på et lokalt plejehjem, hvor coronaen havde ramt. Michael Nordahl Andersen havde gerne noget tilsvarende på et plejehjem i Hjørring, men reglerne for gaver til offentligt ansatte gjorde, at der blev takket nej.

I Tyskland har flere plejehjem og et par sygehuse sagt ja tak til en donation af den tyske udgave af takkearmbåndet.

Designer Louise Dahl Friis var ikke i tvivl. Medarbejderen hos Nordahl Andersen forærede et takkearmbånd til en medarbejder hos Rema 1000 på Bjerrevej. Foto: Morten Pape

Og så har alle medarbejdere fået mulighed for at donere armbånd til en, de gerne ville sige tak til.  Her har virksomhedens designer Louise Dahl Friis eksempelvis foræret et armbånd til en medarbejder hos Rema på Bjerrevej, hvor hun er fast kunde og altid glæder sig over at blive betjent.

Nordahl Andersen

Dansk, familieejet smykkevirksomhed med hovedkontor siden 2010 på Færøvej i Horsens.

Grundlagt i 1984 af Niels Ove Andersen, Odense.

Erhvervet i 2007 af næste generation, Michael og Lisbeth Nordahl Andersen, Horsens, som i starten drev firmaet hjemme fra kælderen.

Smykkehuset har været gennem en rivende udvikling. Repræsenterer i dag 14 brands, bl.a. Joanli Nor, Nordahl Jewellery, Siersbøl, H.C. Andersen Home.

 Årets Innovatør i 2015 i guldsmedebranchen. Årets leverandør i 2018.

Virksomheden har lige nu 25 ansatte.

Nordahl Andersen sælger i Danmark smykker og gaveartikler til primært de danske guldsmede. Smykkerne sælges også i øvrige skandinaviske lande samt Tyskland, Østrig, England, Holland og Belgien..

Annonce

Velgørenhed og vandledning

Velgørenhed og den sociale dimension på livet er ikke nyt for ham eller firmaet. Han bruger gerne midler på at lette livet for dem, der har det sværest.

For ham og hans kone, som er medejer af virksomheden, begyndte det med, at de fik indsigt i det liv, som familiens aupair-piger fra Filippinerne kom fra.


Vi er så privilegerede. Vi bor i et godt land. Vi kan sagtens gøre en forskel for dem, som har tæt på ingenting.

Michael Nordahl Andersen


- Vi er så privilegerede. Vi bor i et godt land. Vi kan sagtens gøre en forskel for dem, som har tæt på ingenting.

De har fået et nært forhold til de piger, som har været hos dem gennem tiden. For eksempel hjulpet dem ud af gæld, finansieret vandforsyning til en landsby og trådt til, da en af deres au pair piger blot 19 år gammel kom til at stå alene med forsørgerpligten og ansvaret for sine yngre søskende efter morens død.

Annonce

Burkina Faso

Donationerne fra de solgte takkearmbånd er da også øremærket til et land, hvor børn har det slemt. De går til udsatte børn i Burkina Faso, som i forvejen er hårdt ramt af konflikter og usikkerhed. Det sker via Caritas Danmark, der har fokus på at hjælpe børnene så godt som muligt igennem corona-krisen.

Men de mange hverdagshelte i Danmark og i Europa har også brug for et skulderklap, mener han.

- Jeg synes, coronakrisen især ramte lavindkomstgrupperne, som ikke får meget anerkendelse for deres arbejdsindsat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce