Annonce
Horsens Posten

Test i Horsens: Kan indeklima i skolen forbedres via "nudging"?

Eleverne på Bankagerskolen skal være med til at definere, hvordan indeklimaet kan gøres bedre. Foto: Morten Pape
Gurli og Hans Engell Friis Fond vil i samarbejde med VIA University College og Bankagerskolen undersøge mulighederne for at skabe endnu bedre forudsætninger for god trivsel og større indlæring.
Annonce

Horsens: Med penge fra den lokale Gurli og Hans Engell Friis Fond vil Bankagerskolen se, om der kan skabes et bedre indeklima på skolen. Det sker i samarbejde med VIA University College.

Projektet skal med små midler og ændret adfærd optimere indeklimaet gennem ”nudging”, som er små påmindelser og venlige skub mod hensigtsmæssig adfærd.

- Hvis det falder positivt ud, vil man kunne bruge erfaringerne andre steder på kommunens skoler. Det vil være fantastisk, hvis elevernes og lærernes bevidsthed om indeklima kan skabe forbedringer for både indlæring og trivsel i hverdagen. Nudgingprojektet skal ikke ses som et alternativ, men som et supplement til en traditionel og ofte meget omkostningstung renovering, som i mange tilfælde kan have meget lange udsigter, siger formand for Engell Friis Fonden Lars Engell Friis i en pressemeddelelse.

Annonce

Inddrager elever

Andrea Mortensen fra Via University Colleges forsknings- og udviklingscenter for byggeri, energi, vand og klima er glad for håndsrækningen.

- Pengene giver os mulighed for at eftervise, om og hvordan nudging og inkludering af eleverne kan forbedre indeklimaet på en konkret folkeskole. Det nye er, at vi inddrager eleverne direkte i udviklingen af nudgingværktøjerne. Dette giver ejerskab, der sammen med undervisning vil skabe større bevidsthed om, hvordan ofte små adfærdsændringer kan forbedre indeklimaet, siger Andrea Mortensen.

Støtten fra Engell Friis Fonden er på 128.000 kroner. Den øvrige del af finansieringen kommer fra Via University College og Bankagerskolen.

Gurli og Hans Engell Friis Fond har sit udspring i møbelvirksomheden Friis Møbler fra Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Næste sæson er på plads: Seniorteatret præsenterer forbudte sange, velkendte kunstnere og et knald af en nytårskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce