Annonce
Horsens Posten

Testbilen i Horsens tager en uge mere - og kan blive forlænget yderligere

Testbilen ved Casa Arena bliver løbende forlænget, og indtil videre er det til og med fredag 11. september. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

Horsens: Hvis man ønsker at blive testet for Covid-19 og opfylder de simple krav, at man ikke har symptomer på sygdommen, og man er over 11 år gammel, kan man stadig slå et smut forbi testbilen ved Casa Arena i Horsens.

Aftalen om, at bilen skal holde netop der, bliver løbende forlænget, og den seneste melding er til og med fredag 11. september - den holder der også i weekenden. På Region Midtjyllands hjemmeside kan holde øje med, om den bliver yderligere forlænget.

Testning foregår mellem klokken 9 og 16 med undtagelse af en halv times frokostpause for pode-personalet. Den holder de fra klokken 12 til 12.30.

Har man symptomer på Covid-19, eller har man børn, der er yngre end 12 år, skal man have en henvisning fra lægen og derefter bestille tid til testning på www.coronaprover.dk. Sådanne tests foretages på sygehuset eller i de hvide test-telte, der er placeret ved sygehusene.

Svar på prøverne kan forventes inden for 72 timer og kan ses på www.sundhed.dk eller ved at kontakte sin læge.

Lyn-guide til at blive testet

Med fare for at forvirre endnu mere kommer her en lille oversigt over, hvad man skal gøre, hvis man vil testes for covid-19:

Har man symptomer: Ring til lægen, få en henvisning, bestil en tid på www.coronaprover.dk. Man må ikke bare møde op, hvis man har symptomer som ondt i halsen, muskelsmerter, åndenød, usædvanlig træthed eller feber.

Har man ikke symptomer: Bestil en tid på www.coronaprover.dk eller mød op ved en af de gule testbiler. Der holder en ved Casa Arena i Horsens frem til fredag 11. september (kan blive forlænget yderligere). Den er åben klokken 9.00-12.00 og 12.30-16.00. Medbring helst det gule sundhedskort, ellers billede-ID.

Hvis man er under ni år: Ring til lægen og få en henvisning - uanset, om barnet har symptomer eller ej. Derefter bestilles tid på www.coronaprover.dk. Regionshospitalet i Horsens arbejder løbende på at kunne modtage børn under ni år, men ellers vil man blive henvist til andre hospitaler i regionen, umiddelbart det i Skejby.

Hvis man er ni til 11 år: Ring til lægen og få en henvisning - uanset, om barnet har symptomer eller ej. Derefter bestilles tid på www.coronaprover.dk. Testen kan foretages i Horsens ved regionshospitalet - ikke ved de gule testbiler.

Hvis man er 12-17 år: Samme regler som for de voksne. 12-14-årige kan møde op uden en tid ved de gule testbiler, eller man kan bestille tid på www.coronaprover.dk med forældrenes nemID. 15-17-årige skal bruge eget nemID, men kan selvfølgelig også møde op uden tidsbestilling ved de gule testbiler. Ved symptomer på covid-19 skal lægen kontaktes telefonisk først.

Mere info fås på Region Midtjyllands hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Annonce