Annonce
Horsens Posten

Testcentret i Horsens med klar opfordring mod kø-problemer: Bestil en tid - og mød op til tiden

Bilerne på Langmarksvej blev bedt om at køre videre og komme tilbage en halv time senere eller parkere ved Forum Horsens og tage coronatesten som gående. Man ønsker ikke kø på Langmarksvej, da det stopper trafikken. Flere af bilerne i køen her skulle ikke ind til testcentret, men kunne ikke køre udenom. Foto: Nicolai Skovgård
Hvis folk ikke har bestilt tid til coronatest, eller hvis de kommer længe før deres bestilte tid, er det med til at give kø ved testcentret i Horsens, og derfor har personalet en række klare anbefalinger.
Annonce

Horsens: Der var meldinger om massiv kø ved testcentret i Horsens mandag formiddag, men med hurtig ageren fra testpersonale, beredskab og politi var situationen hele tiden under kontrol, og trafikken på Langmarksvej blev kun i korte perioder ramt.

Det er ikke usædvanligt, at mange gerne vil testes mandag formiddag - og slet ikke efter efterårsferien - men der er særligt to ting, som testpersonalet oplever som en kilde til kø: At folk kommer længe før deres bestilte tid, eller at de slet ikke har bestilt tid.

Derfor er opfordringen klar:

- Det er vigtigt, at man husker at bestille en tid på www.coronaprover.dk først, og at man så kommer til tiden, fortæller Charlotte Hansen, der er funktionsleder i Testcenter Horsens.

Annonce

Skrider ind ved kø

Lægefaglig direktør for Præhospitalet i Region Midtjylland Per Sabro Nielsen havde mandag formiddag fået at vide, at køen til testcentret var på 2,5 kilometer.

Så lang var den ikke, da avisen var på stedet klokken 11 og en time frem, og testpersonalet samt beredskabet, der håndterer trafikken på stedet, oplyste, at der ikke havde været mere end 250 meter kø.

Når der ikke længere er plads til biler i køen langs med Casa Arena, bliver bilisterne bedt om at køre videre, så man ikke stopper trafikken på Langmarksvej. Foto: Nicolai Skovgård

Så snart den opstår, bliver bilisterne på Langmarksvej bedt om at køre videre og komme tilbage senere eller parkere ved Forum Horsens og tage coronatesten som gående. Og så forsøger testcentret at tilpasse sig situationen.

- Vi justerer kapaciteten, åbner flere testspor og bytter rundt på personalet alt efter, om der er mange gående eller kørende. Det handler om, at der hele tiden skal være et flow. Og det er ikke et nyt billede, at der en gang i mellem er noget kø, siger Charlotte Hansen og uddyber:

- Det kommer i skvulp. 20 minutter med mange, der skal testes, og så kan der være 20 minutter, hvor der er stille. Der har vi så koordineringsopgaven og skal justere efter, om der er mange ved de gående eller ved køresporene, siger hun.

Annonce

Respekt for politiet

Det er et klart ønske fra Sydøstjyllands Politi, at der ikke skal opstå kø på Langmarksvej på grund af testcentret, og derfor står de også til rådighed for at dirigere trafikken, hvis det skulle være nødvendigt.


Det er vigtigt, at man husker at bestille en tid på www.coronaprover.dk først, og at man så kommer til tiden.

Charlotte Hansen, funktionsleder i Testcenter Horsens.


Mandag formiddag var politiet forbi mindst to gange, men beredskabet på stedet havde situationen under kontrol, så der var tale om korte besøg. Det kan dog være nødvendigt med deres tilstedeværelse, fortæller Charlotte Hansen.

- Der er mere respekt, når politiet siger, man skal køre igen og komme tilbage om en halv time. Vi oplever, at folk ruller vinduet op og bliver holdene, siger hun.

Annonce

Ikke længere uden bestilling

At blive testet for covid-19 tager to-tre minutter, og når man bestiller tid via www.coronaprover.dk er der lagt tider ind efter netop det for, at man undgår kødannelser. Derfor er det problematisk, når folk kommer langt tid før eller ikke har bestilt tid

For knap en måned siden stoppede muligheden for at besøge de midlertidige telte ved Casa Arena og blive testet uden tidsbestilling, da netop den mulighed også gav massiv kø. Derfor skal folk også vænne sig til, at man skal bestille en tid nu.

Et par andre ting kan dog også skubbe lidt i tidsplanen og kræve, at testcentret øger eller justere på personalekapaciteten.

Annonce

Tålmodighed frem for fejl

Børn ned til to år kan blive testet på centret, og det tager lidt længere tid, da det dels kan være mere kompliceret ved de mindste, dels kræver det mere omsorg og tålmodighed for at gøre oplevelsen så tryg som muligt.

Kortet her er en vigtig hjælp i forhold til at finde rundt på testcentrets område. Væsentligt at bemærke er indkørslen til drive in-testen, hvor man skal køre langs Casa Arenas sydtribune hen til den store p-plads med de tre test-spor. For gående skal man lægge mærke til, at stien også er ensrettet. Grafik: Regionshospitalet Horsens

Desuden er testcentret nyt, og man er stadig i gang med at oplære personale og forbedre flowet.

- Og vi vil hellere, at man væbner sig med tålmodighed frem for, at der laves fejl, siger Charlotte Hansen.

Testcentret har åbent alle ugens dage fra klokken ni til 17 - og man kan som skrevet kun blive testet, hvis man har bestilt en tid på www.coronaprover.dk. I nogle tilfælde skal man på forhånd have en henvisning fra sin læge, hvilket fremgår på hjemmesiden.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Forfattere sender julehilsner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce