Annonce
Horsens Posten

Tidligere var der udstyr til badeværelset: Vinbutik rykker i nye lokaler på Høegh Guldbergs Gade

Vinmanden Karsten Nielsen glæder sig til at byde indenfor i den nye adresse for Dio Vino. Tidligere havde Brødrene Dahl butikslokale her, men nu bliver det vinsalg fra begyndelsen af oktober. Foto: Marianne Husted
Vinforretning flytter to kilometer nærmere byen og er klar til at åbne i begyndelsen af oktober i de tidligere Brødrene Dahl-lokaler
Annonce

Horsens: Malerne har travlt på adressen Høegh Guldbergs Gade 3, hvor Brødrene Dahl tidligere havde butik med vvs-udstyr. Endnu bliver det ikke skiltet med, hvem der rykker ind.

Men det er Dio Vino, der har lejet det 300 kvadratmeter store og lyse lokale. I begyndelsen af oktober flytter vinforretningen fra Bjerrevej 146 og to kilometer nærmere bymidten.


Vi vil gerne være vinforretning for hele byen.

Karsten Nielsen


- Vi vil gerne være vinforretning for hele byen, siger indehaver Karsten Nielsen, som indtil nu især har betjent kunder fra den sydlige del af byen.

Det 300 kvadratmeter store højloftede lokale bliver malet hvidt, og derefter begynder indretningen af Dio Vino. Foto: Marianne Husted

Siden den tidligere Sonofon-mand for ti år siden gjorde sin interesse til sin levevej, har han fået etableret samarbejde med 35 vingårde, som han importerer direkte fra.  Flere er økologiske. Vingårdene ligger i Italien, Frankrig, Spanien, Østrig, Tyskland og en enkelt i Sydafrika. Den direkte import er med til at holde priserne nede, fortæller han.

Annonce

Hjælp fra italiensk vinprofessor

- Jeg er så heldig, at jeg har fået et par italienske venner og vinkendere, som altid er parat til at hjælpe med at finde frem til de gode vine, siger han.

Karsten Nielsen gjorde for ti år siden sin interesse til sin levevej. Han importerer vin fra 35 vingårde rundt om i Europa og Sydafrika. Foto: Marianne Husted

Den ene er vinprofessor i Milano, Attilio Scienza, hædret som den fremmeste inden for sit område af Vinitaly International Academy. Den anden er professorens søn. Og det er med deres hjælp, han blandt andet kan importere vinmærket Tasca fra Sicilien, som er blevet kåret som årets vingård i Europa.

- Det er selvfølgelig ikke billige vine. De starter ved 100 kroner, men de er rigtig gode, siger Karsten Nielsen, som sammen med sønnen Tobias står for Dio Vino.

Karsten Nielsen har også overtaget samarbejdet med HJ Hansen fra den nu lukkede Vinspecialisten i Horsens.

Annonce

Ny egedisk

Der bliver en del at flytte i den kommende tid. Omkring 50.000 flasker, vurderer Karsten Nielsen.

Snart bliver lokalet fyldt med vin, øl og spiritus. Og en ny egetræsdisk. Foto: Marianne Husted

Det er ikke kun flasker, der flyttes. Inventar som vinreoler følger også med. Men disken bliver  ny.

- Vi får en fem meter lang disk i massiv eg, siger Karsten Nielsen, der slet ikke kan skjule sin glæde over nyanskaffelsen, lige som han ser frem til at være vinhandler i det store lyse og højloftede lokale, hvor der også bliver indrettet et lager. Med tiden har han også tænkt sig, at der skal skal være en delikatesseafdeling.

Beliggenheden kan ikke være meget bedre, mener han, der bliver genbo til Bilka. Nem adgang og gratis parkering kan han også byde på.

Vinhandleren og grossisten skal nu i gang med at få lejet butikslokalet på Bjerrevej ud. Han ejer ejendommen. Hvem der rykker ind, ved han ikke. Flere har allerede vist interesse, men ét er sikkert: Det bliver ikke en vinhandler, siger han med et glimt i øjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Annonce