Annonce
Horsens Posten

Tirsdagens corona-update: Denne uge er startet med oktobers laveste smittetal i Horsens Kommune

Det går fremad med antallet af smittede i Horsens Kommune. Borgmester Peter Sørensen (S) forventer, at tallene vil gå op og ned resten af efteråret. Arkivfoto: Morten Pape
Set over ugens to første dage har Horsens Kommune det laveste antal nye covid-19-smittede i denne måned.
Annonce

Horsens: To dage i træk med tre nye konstaterede tilfælde af covid-19-smitte.

Sådan ser tallene ud for Horsens Kommune efter tirsdagens opdatering fra henholdsvis Statens Serum Institut og Horsens Kommune selv. Set over to dage er tallene de laveste i oktober indtil videre.

Torsdag i sidste uge besluttede kommunens byråd at lukke Sund By ned resten af måneden i forlængelse af de restriktioner på plejecentrene, som Styrelsen for Patientsikkerhed havde påbudt dagen før.

I samme ombæring fortalte borgmester Peter Sørensen (S), at byrådet ville afvente de kommende dage, inden det blev besluttet, om flere tiltag var nødvendige:

- Det er der ikke noget, der tyder på lige nu. Tallene går i den rigtige retning, lyder meldingen fra borgmesteren tirsdag eftermiddag i kølvandet på de to dage med tre tilfælde og en weekend, der bød på seks nye tilfælde om dagen.

Annonce

Vil gå op og ned

Borgmesteren fortæller, at man i sidste uge skrev ud til en række lokale organisationer og store dele af foreningslivet for at gøre opmærksom på, at det stigende smittetryk krævede en skærpende indsats.


Vi hører fra statens centrale aktører, at vi skal regne med et efterår, hvor tallene går op og ned, og lige nu er der ikke anledning til mere, fordi tallet går nedad.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


Derudover har der løbende været samtaler med Styrelsen for Patientsikkerhed med henblik på at vurdere, om der skulle være anledning til flere tiltag - og ikke mindst sørge for, at man så er forberedt. For eksempel, hvis en særlig aldersgruppe pludselig blev ramt.

Daglige smittetal i Horsens Kommune

Hver dag kommer der en ny melding for, hvor mange der testet positiv for covid-19 i Horsens Kommune inden for det seneste døgn - altså siden sidste måling.

Tallet dækker over, hvor mange af de analyserede tests, der er konstateret positive. Det betyder, at testen altså godt kan være foretaget tidligere.

Sådan ser de daglige tal ud i oktober:

Tirsdag 20. oktober: 3 nye tilfælde

Mandag 19. oktober: 3 nye tilfælde

Søndag 18. oktober: 6 nye tilfælde

Lørdag 17. oktober: 6 nye tilfælde

Fredag 16. oktober: 6 nye tilfælde

Torsdag 15. oktober: 8 nye tilfælde

Onsdag 14. oktober: 23 nye tilfælde

Tirsdag 13. oktober: 6 nye tilfælde

Mandag 12. oktober: 8 nye tilfælde

Søndag 11. oktober: 16 nye tilfælde

Lørdag 10. oktober: 20 nye tilfælde

Fredag 9. oktober: 43 nye tilfælde

Torsdag 8. oktober: 20 nye tilfælde

Onsdag 7. oktober: 5 nye tilfælde

Tirsdag 6. oktober: 5 nye tilfælde

Mandag 5. oktober: 3 nye tilfælde

Søndag 4. oktober: 8 nye tilfælde

Lørdag 3. oktober: 3 nye tilfælde

Fredag 2. oktober: 4 nye tilfælde

Torsdag 1. oktober: 5 nye tilfælde

Peter Sørensen forventer, at man netop skal være forberedt på, at smittetallene vil svinge.

- Vi hører fra statens centrale aktører, at vi skal regne med et efterår, hvor tallene går op og ned, og lige nu er der ikke anledning til mere, fordi tallet går nedad. Så snart det går i den forkerte retning, vil der igen komme lokale overvejelser om at lukke noget ned i nogle dage, siger han.

Annonce

Lokalt på kommunalt niveau

Det vil som udgangspunkt være restriktioner for hele kommunen og for eksempel ikke som i Jelling, hvor det lokale foreningsliv på opfordring lukkede ned i 14 dage, mens resten af Vejle Kommune fortsatte.

- Jeg har hørt, at den model har været brugt i mere eller mindre omfang i andre kommuner, men jeg har ikke set den i de anbefalinger, vi har fået. Det skyldes måske også, at vores to store smitteudbrud har haft en relativt stor spredning, og resten af tiden har vi ligget så lavt, at det ikke har givet mening, siger borgmesteren.

Tirsdagens tre smittede i Horsens Kommune betyder, der den seneste uge har været 57 konstaterede tilfælde. Det giver et incidenstal på 62,8 smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere, hvilket er et lille fald i forhold til mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kære læsere - tip os gerne

Annonce