Annonce
Horsens Posten

Tirsdagens coronatal i Horsens: Laveste antal nye smittede i over to måneder

Den britiske covid-mutation er i gang med at brede sig. Arkivfoto: Morten Pape
Antallet af smittede fortsætter med at falde i Horsens Kommune og på landsplan. Alligevel snakker statsministeren om forlængelse af restriktionerne.
Annonce

Horsens: Der er så mange positive tendenser i tirsdagens opdatering på corona-smitten, at det kan undre, at statsminister Mette Frederiksen (S) samtidig snakker om forlængelse af de nuværende restriktioner, der gælder frem til 7. februar.

Det skyldes stadig udviklingen med den britiske mutation af covid-19, og det vender vi tilbage til.

Først et kig på de opdaterede tal fra Statens Serum Institut, som er blevet offentliggjort tirsdag klokken 14.

Her fremgår det, at der det seneste døgn er registreret fem nye smittetilfælde i Horsens Kommune, hvilket ikke er set lavere siden 8. november.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Tal for Horsens Kommune tirsdag 19. januar:

  • Fem nye tilfælde af covid-19
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 20 nye smittede om dagen
  • De fem smittede er fundet blandt 1344 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,37

Tal for de seneste syv dage:

  • 72 konstaterede tilfælde af covid-19
  • Incidenstal på 79,4 tilfælde per 100.000 indbyggere
  • 7999 testede i Horsens Kommune
  • Positivprocent på 0,90

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Flere gange i denne måned har et lavt antal smittede været på baggrund af få testede, men sådan er det ikke denne gang. De fem tilfælde skulle ifølge data fra seruminstituttet være fundet blandt 1344 testede borgere.

Det giver også en lav positivprocent på 0,37 - altså har 0,37 procent af det seneste døgns analyserede coronaprøver været positive.

Annonce

Snakker om forlængelse

På landsplan er der konstateret 724 nye covid-19-tilfælde, og det er ikke set lavere siden 21. oktober. Positivprocenten er på 0,86.

Positivt er det også, at kontakttallet ifølge et Twitter-opslag fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er faldet til 0,6. Altså vil 10 smittede kun give smitten videre til seks nye. For en uge siden var tallet 0,9.

Midt i udviklingen kunne man fristes til at tro, at der snakkes om at lukke landet mere op, men det er langt fra tilfældet. De fleste restriktioner gælder i skrivende stund til og med 7. februar.

- Men situationen er så alvorlig, at vi meget vel kan se ind i, at der bliver behov for at forlænge en del af de restriktioner, vi kender, sagde statsminister Mette Frederiksen ifølge Ritzau til tirsdagens partilederdebat i Folketinget.

Annonce

Mutationen breder sig

Årsagen skal findes i den britiske covid-mutation, der også kendes som B117. Her er kontakttallet ifølge Statens Serum Instituts seneste opgørelse på 1,16, og dermed er den - som frygtet og forventet - i gang med at sprede sig på trods af den nuværende nedlukning.

Seruminstituttet undersøger pt. et udsnit af de positive prøver for B117-mutationen, og i uge to blev mutationen fundet i syv procent af de undersøgte prøver. Ugen før var den i 3,9 procent og to uger tilbage var den i 2,4 procent.

Med andre ord er andelen af covid-smittede, som rammes af den britiske variant, voldsomt stigende, og derfor snakkes der mere om yderligere restriktioner end om at lukke op for samfundet, selv om de nuværende smittetal måske taler for sidstnævnte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Horsens Posten

Butikker holder i, men der er dystre toner: Vores sunde forretning smuldrer. Denne nedlukning er hårdere. Det kan næsten ikke blive værre

Annonce