Annonce
Horsens Posten

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Kontakttallet for den britiske mutation af covid-19 er steget siden sidste uges opgørelse. Arkivfoto: Morten Pedersen
To nye tilfælde af covid-19 er det laveste daglige antal i Horsens Kommune siden før oktober, men det kommer oveni en dårlig melding om den britiske mutations udbredelse i Danmark.

Horsens: Antallet af nye covid-19-tilfælde og de generelle tal for virussens udbredelse i Horsens Kommune er tirsdag på det laveste under den nuværende nedlukning.

Der er konstateret to tilfælde af covid-19 i de 1369 prøver, der er blevet analyseret inden for det seneste døgn. Det viser tirsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut. Så lavt et antal er ikke set siden før 1. oktober.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Tal for Horsens Kommune tirsdag 26. januar:

  • To nye tilfælde af covid-19
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 15,7 nye smittede om dagen
  • De to smittede er fundet blandt 1369 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,15.

Tal for de seneste syv dage:

  • 44 konstaterede tilfælde af covid-19
  • Incidenstal på 48,5 tilfælde per 100.000 indbyggere
  • 9936 testede i Horsens Kommune
  • Positivprocent på 0,44

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Det lave Horsens-tal kommer på en dag, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke kan fortælle, at kontakttallet er opgjort til 0,8 - altså at 10 smittede personer i gennemsnit vil give covid-19 videre til otte personer.

Det betyder, at virussen overordnet er på tilbagetog, men gemt i tallet er den britiske mutation, og den alene har et kontakttal på 1,07. Den er dermed i vækst, og sundhedsmyndighederne vil for alt i verden undgå, at den spreder sig for meget blandt befolkningen.

Derfor taler det kontakttal mod en genåbning af samfundet. I opgørelsen af kontakttallene i sidste uge var det overordnede på 0,6, og for den britiske mutation var det 0,82.

Annonce

Lavere tal i Odder og Hedensted

Tirsdagens to konstaterede covid-19-tilfælde i Horsens Kommune får de forskellige smittetal til at falde yderligere.

Positivprocenten, der angiver antallet af positive prøver blandt de testede, er for den seneste uge på 0,44, og incidenstallet er på 48,5 tilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere.

Blandt nabokommunerne ligger Odder og Hedensted en anelse lavere end Horsens, når det både kommer til incidenstal og positivprocent. Skanderborg, Silkeborg og Ikast-Brande ligger en smule højere.

På landsplan er der tirsdag konstateret 652 nye smittede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nej tak til bearnaisesovs og brune kartofler - Winnie Rahbek kan ikke se sig selv andre steder end som ansat i Bog & idé

Annonce