Annonce
Horsens Posten

Tirsdagens coronatal: Laveste smittetal i Horsens Kommune i over en måned

Horsensianerne har smøget ærmerne op og presset smittetallene nedad. Dog kan lokale udsving stadig betyde nedlukning, som man i denne uge kan se med Brædstrup Skole, der er lukket. Arkivfoto: Morten Pape
Incidenstallet og positivprocenten for den seneste uge i Horsens Kommune er tirsdag på de laveste niveauer i over en måned.

Horsens: Det går den rigtige vej med smittetallene i Horsens Kommune. Det må være den umiddelbare konklusion, når man ser på den seneste opdatering fra Statens Serum Institut, som blev offentliggjort tirsdag klokken 14.

Inden for det seneste døgn er der konstateret fem nye covid-19-tilfælde i PCR-tests, og dermed fortsætter det daglige antal med at være i den lave ende.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune onsdag 7. april:

  • 10 nye tilfælde af covid-19 ifølge Statens Serum Institut.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 10,67 nye smittetilfælde om dagen.


Smittetal for de seneste syv dage:

  • 52 konstaterede tilfælde af covid-19. Antal testede er 15.267.
  • Incidenstal på 57,3 tilfælde per 100.000 indbyggere. Positivprocenten for de syv dage er på 0,34.


Status på vaccinationer:

  • 12,25 procent i Horsens Kommune har fået første stik. På landsplan er det 13,78 procent.
  • 6,34 procent er færdigvaccinerede. På landsplan er det 7,11 procent.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse. Tallene er baseret på PCR-tests og ikke længere på hurtigtests.

Siden 1. april er der ikke konstateret over 10 tilfælde på daglig basis, og det kommer nu til udtryk i de smittetal, som sundhedsmyndighederne navigerer efter.

Annonce

Lavt incidenstal

Incidenstallet, der dækker over antallet af smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere, ligger i Horsens Kommune på 57,3. Det er ikke set lavere siden 4. marts.

Positivprocenten, der viser antallet af konstaterede tilfælde blandt det samlede antal PCR-testede, ligger på 0,33, og her skal vi faktisk tilbage til 31. januar for at finde lige så lavt et tal, selv om det i løbet af marts har været tæt på at være lige så lavt.

En positiv start på næste skridt af genåbningen, som kommer på en dag, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke også kunne berette, at kontakttallet er faldet fra 1,1 til 1,0 hen over påskedagene.

Med andre ord vil 10 smittede nu kun smitte 10 nye mod 11 i sidste opgørelse. Det betyder, at smitteniveauet alt andet lige er stillestående, men med tirsdagens åbning af blandt andet frisører kan kontakttallet stige igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce