Annonce
Horsens Posten

Tirsdagens coronatal: Markant fald i antallet af PCR-testede - og stadig få smittede

De lange køer til testcentret ved Casa Arena ser ud til at være fortid. Arkivfoto: Morten Pape
Færre og færre bliver PCR-testet i Horsens Kommune, og i testcentret ved Casa Arena har man en klar fornemmelse af hvorfor.

Horsens: Antallet af covid-19-smittede er raslet ned i Horsens Kommune de seneste uger, men det er ikke det eneste corona-relaterede område, der oplever faldende tal.

Også antallet af PCR-testede går samme vej. I løbet af april og første halvdel af maj er der ifølge Statens Serum Instituts opgørelser ugentligt blevet testet mindst 14.000 af kommunens borgere og som regel flere.

Det toppede 12. maj, hvor 17.254 var blevet testet i den forgangne uge.

Annonce

Siden er bilerne i køresporene ved Casa Arena blevet færre, og den gående kø er svundet ind.

I tirsdagens opgørelse fremgår det, at 11.423 er blevet PCR-testet den seneste uge. Det laveste, siden kravet om gyldigt coronapas begyndte at sende danskerne ind og ud af landets testcentre.


Vi kan helt klart mærke, at efterspørgslen på tests er gået ret meget ned den sidste halvanden uge.

Helene Freund, daglig leder af PCR-testcentret i Horsens


Netop coronapasset kan være forklaringen på, at færre smutter forbi Casa Arena for at få en vatpind i halsen.

- Vi kan helt klart mærke, at efterspørgslen på tests er gået ret meget ned den sidste halvanden uge, efter regeringen meldte ud, at man kan få et gyldigt coronapas 14 dage efter det første vaccinestik, siger Helene Freund, daglig leder af testcentret ved Casa Arena.

Siden 21. maj har man haft et gyldigt coronapas i perioden 14-42 dage efter det første vaccinestik - og med det samme efter det andet stik, hvis man vel at mærke har fået det inden for de 42 dage. Det har fjernet en del menneskers behov for at blive testet med henblik på et gyldigt coronapas.

Ikke flere ansættelser

Færre testede betyder mindre travlhed for poderne ved Casa Arena.

- Vi ansatte flere, da vi havde rigtig travlt tidligere, men nu ansætter vi ikke flere, og folk stopper løbende, når de skal tilbage i gamle job eller videre af andre årsager. Lige nu er vi flere, end vi har behov for, men det vil hurtigt udligne sig, siger Helene Freund.

Hvis testcentret skal nedjustere i størrelse, vil meldingen komme oppefra - fra Region Midtjylland - og sådan en besked er der ikke kommet endnu.

- Jeg tør snart ikke have forventninger til, hvordan fremtiden ser ud, men når vi er over to millioner, der har fået første vaccine, og der kommer flere til, så går vi nok mod en tid, hvor der bliver mindre at lave for testcentrene, siger hun.

Over 37 procent af danskerne har fået første stik, mens 21,8 procent er færdigvaccinerede. For Horsens Kommune lyder de to tal på 33 procent og 19,6 procent.

Der er tirsdag registreret seks nye covid-19-smittede i Horsens Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce