Annonce
Horsens Posten

Torsdagens coronatal: 14 nye smittede de seneste 29 timer i Horsens Kommune

Lige nu skal der holdes endnu mere afstand, da smittetallene skal falde yderligere, så man er klar til, når den britiske covid-19-mutation får overtaget. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Tekniske udfordringer hos Statens Serum Institut gør, at torsdagens coronatal er baseret på 29 timer.

Horsens: Torsdag har Statens Serum Institut været ramt af tekniske udfordringer, og derfor har instituttet meldt ud, at der ikke offentliggøres opdaterede tal for covid-19-smitten det seneste døgn.

Den melding havde borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S) også hørt, men med en lille forsinkelse fik han torsdag eftermiddag tilsendt begrænsede informationer om smittetallene i Horsens Kommune.

Han kan således oplyse, at der har været 14 konstaterede tilfælde af covid-19 i løbet af en periode på 29 timer, som spænder fra onsdag til torsdag.

- Hver dag er et øjebliksbillede, men 14 tilfælde på 29 timer er relativt lavt, og det kan vi kun være tilfredse med. Samtidig forstår jeg på de centrale myndigheder, at tallet skal længere ned, fordi der er kraftigere smitte på vej, siger borgmesteren med henvisning til den britiske B117-variant, der er væsentlig mere smitsom.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Tal for Horsens Kommune torsdag 14. januar:

  • 14 nye tilfælde af covid-19 de seneste 29 timer
  • Gennemsnittet for de seneste 30 dage er 24,7 nye smittede om dagen
  • De resterende tal er ikke offentliggjort grundet tekniske problemer hos Statens Serum Institut.

Med torsdagens smittetal har Peter Sørensen grundet de tekniske udfordringer ikke fået oplysninger om, hvordan de smittede er fordelt i kommunen og i forhold til alder.


Hver dag er et øjebliksbillede, men 14 tilfælde på 29 timer er relativt lavt, og det kan vi kun være tilfredse med.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


Samtidig er der fra Statens Serum Institut ikke kommet opdaterede incidenstal, der viser den seneste uges antal smittede per 100.000 indbyggere. Umiddelbart bør tallet være faldet i Horsens Kommune baseret på de relativt få nye smittetilfælde torsdag.

OBS. Graferne herunder er ikke blevet opdateret torsdag grundet tekniske problemer hos Statens Serum Institut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Tirsdagens coronatal: Det går langsomt med både smitte og vacciner i Horsens Kommune

Horsens Posten

Nej tak til bearnaisesovs og brune kartofler - Winnie Rahbek kan ikke se sig selv andre steder end som ansat i Bog & idé

Annonce