Annonce
Horsens Posten

Torsdagens coronatal: Horsens Kommune sætter vaccine-rekord

Der er blevet givet mange af dem her det seneste døgn. Arkivfoto: Morten Pape
Inden for det seneste døgn er der registreret 1576 vaccinestik mod covid-19 blandt indbyggere i Horsens Kommune, og det er det hidtil højeste antal inden for ét døgn. Der er konstateret 13 nye smittetilfælde.

Horsens: Andelen af corona-vaccinerede borgere er stadig lavere i Horsens Kommune end på landsplan, men inden for det seneste døgn er afstanden blevet en del mindre.

I torsdagens opgørelse er der registreret 1576 vaccinestik flere end i opgørelsen dagen før. Det er det hidtil højeste spring i kommunen, og det betyder, at 20,44 procent af kommunens befolkning er påbegyndt vaccinationen, mens 9,49 procent er færdigvaccinerede.

På landsplan lyder de to tal på 22,37 og 10,80 procent.

Annonce

Af de 1576 nye vaccinestik i seneste opgørelse er 1180 af dem førstegangsvacciner, og det var nok til, at mere end hver femte horsensianer nu er påbegyndt vaccinationen. Det er desuden tæt på, at hver 10. i kommunen er færdigvaccineret.

Avisen vil gerne have hørt leder af vaccinationscentret i Horsens Kirsten Lysdahl, om torsdagens mange vaccinerede skyldtes et efterslæb i registreringerne, eller om der ganske enkelt havde været mange horsensianere forbi centret. Det var torsdag eftermiddag ikke muligt at få fat på hende.

Sogn kan snart genåbne

I forhold til smitteudviklingen i Horsens Kommune er der torsdag registreret 13 nye tilfælde af covid-19, hvilket hverken sender smittekurverne op eller ned.

På sogneniveau er der heller ikke noget, der tyder på, at en lokal nedlukning er på vej.

Tæller man nabokommunerne Hedensted og Odder med, er det stadig kun Hvirring Sogn der er lukket ned, men det står til at åbne igen på lørdag, hvis der ikke sker noget drastisk i de kommende dages opgørelser.

For at lukke et sogn ned skal tre kriterier for smitte være opfyldt. Incidenstal over 500, mindst 20 smittede den seneste uge og en positivprocent over 2,5. For at åbne det op igen skal mindst et af kriterierne være brudt igen i syv dage i træk.

Uth Sogn har lige nu områdets højeste incidenstal på 522. Positivprocenten er med 3,1 også for høj, men sognet er med fire smittede den seneste uge langt fra at overskride det sidste kriterie for nedlukning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce