Annonce
Horsens Posten

Torsdagens coronatal: Smitten stiger igen i Horsens - men nu er hver femte færdigvaccineret

Hver femte i Horsens Kommune er nu færdigvaccineret. Arkivfoto: Morten Pape
14 nye covid-19-tilfælde er det højeste inden for et døgn siden midten af maj, og det giver den fjerde dag med stigende smittetal. 20,3 procent er nu færdigvaccineret.

Horsens: Der er torsdag registreret 14 nye tilfælde af covid-19 i Horsens Kommune ifølge Statens Serum Institut.

Det lyder måske ikke af så mange sammenlignet med smittetallene tidligere på året, men det er det højeste antal siden 16. maj, og det er medvirkende til, at smittetallene nu ser ud til at gå konsekvent opad igen.

For fjerde dag i træk stiger både incidenstal og positivprocenten. De er gået fra 54,0 og 0,40 i søndags til 67,2 og 0,57 torsdag.

Annonce

Tre ud af fire dage i denne uge er der registreret mindst 10 nye tilfælde efter en uge med under 10 nye smittede om dagen.

Smitten er stadig så lav, at der ikke er udsigter til automatisk nedlukning af hverken sogne eller hele Horsens Kommune.

Henter ind på vaccinefronten

Mens smitten går den forkerte vej, bevæger vaccineindsatsen sig i den rigtige.

Horsens Kommune haler igen ind på landsgennemsnittet, og i torsdagens opgørelse er 34,80 procent af kommunens indbyggere påbegyndt vaccinationen, og 20,29 procent er færdige. Sidstnævnte svarer til, at lidt mere end hver femte er færdigvaccineret.

Der er stadig et stykke til landsgennemsnittet, der lyder på 38,46 procent, som er påbegyndt vaccinationen, og 22,38 procent, som er færdigvaccinerede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce