Annonce
Horsens Posten

Torsdagens coronatal: Testcenter udvider åbningstiderne, mens smitten forstætter med at falde

Åbningstiderne forbliver de samme i testcentret ved Bytorv Horsens, hvor billedet her er fra, men på Hattingvej kan man snart komme ind flere timer i døgnet. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Antallet af PCR-testede er ligesom antallet af smittede faldet over de seneste par uger. I Falcks hurtigtestcentre er der dog pres på i ydertimerne, og nu udvides åbningstiden i et af centrene.

Horsens: Corona-smitten er raslet ned i Horsens Kommune de seneste uger og gør det fortsat i torsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut, hvor der er registreret ni nye covid-19-tilfælde i kommunen.

Incidenstallet er nu på 63,9 konstaterede tilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere, hvilket er et lille fald fra onsdagens 66,1 og et stort fald fra for tre uger siden, hvor det toppede i forårsperioden med 189,6.

Også antallet af PCR-testede er faldet i den seneste periode. For to uger siden lå det ugentlige antal på over 17.000, mens der i torsdagens opgørelse er PCR-testet 12.547 mennesker inden for den seneste uge.

Annonce

Forklaringen kan være, at flere bliver vaccineret og dermed får et langtidsholdbart gyldigt coronapas, ligesom coronapasset også er blevet gyldigt i perioden 14-42 dage efter det første af de to stik.

Det fjerner alt andet lige et behov for at blive testet forud for cafébesøget, træningstimen eller andre aktiviteter.

Falck udvider åbningstider

Det kan også forklares ved, at flere og flere vælger hurtigtestløsningen, hvor svaret er klar inden for en halv time - modsat PCR-testen, hvor der kan gå mere end et døgn.

Falcks hurtigtestcentre i Horsens har i hvert fald oplevet nogle tendenser i køerne, der får udbyderen til at udvide åbningstiderne for centret på Hattingvej. Det er det nye center, der åbnede i weekenden i stedet for centret på Sandøvej.

- Vi har valgt at udvide åbningstiden, fordi vi kunne se, at der holdt mange i kø både morgen og aften, så det er simpelthen for at få spredt det mere ud over dagen, siger Samim Shanin, der er daglig leder af centrene i blandt andet Horsens.

Åbningstiderne på Hattingvej bliver klokken 6-22 i hverdagene og 8-20 i weekenderne. Det er gældende fra på mandag.

På Falcks hjemmeside kan man løbende følge med i, hvor lang ventetiden er ved testcentrene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce