Annonce
Horsens Posten

Trøffelheltnyt: Romkuglerne sælger helt vildt i Horsens

Det er lidt af en personlig rekord, Karin Ramskov har præsteret i sin ostebutik. Hele første levering af romkugler blev udsolgt på under to dage. Foto: Jørgen Hasseriis
Salget af 2018-vinderen "Danmarks bedste romkugler" er stukket helt af for Juta Ost.
Annonce

Horsens: Juta Ost i Hospitalsgade fik sidste år bevis for at have lavet "Danmarks bedst rørte flødeost". Det drejede sig om ostebutikkens hvidløgsost, der i 2018 fik diplomet ved Foodexpo-messen i Herning.

Juta Ost tog ved den lejlighed en anden "mester" ind i sortimentet: Slagter Munchs spegepølse, der ved messen også blev kåret som den bedste i sin kategori.

De to vindere sælger fortsat som varmt brød, men intet har taget flere kegler end de trøfler, butikken netop har fået ind i sortimentet: Fynsk støbte romkugler fra Nørre Aaby Bageri.

Juta Ost fik nemlig udsolgt på under to døgn af første sending, og anden sending udvidede hun, men fik alligevel næsten udsolgt.

- Første leverance var på 225 kugler. De kom torsdag eftermiddag og var væk lørdag inden lukketid. Det gik godt nok stærkt, så vi øgede denne uges bestilling til 300. Her har jeg kun 10 tilbage, men der kommer nye forsyninger hver torsdag, og folk spørger allerede, hvornår der kommer nye, smiler Karin Ramskov.

Trøflerne blev i 2018 kåret som "Danmarks bedste romkugler" af smagerne ved Foodexpo-messen i Herning. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce

Ikke i nærheden af gulvopfej

De fynske romkugler har siden prisen sidste år taget såvel fynboer som det øvrige land med storm, og det er forklaringen på, at der er kommet en regn af romkugler over det ganske land.

- Folk er vilde med dem, og da jeg tilfældigt så et opslag fra en forhandler i Viborg, der igen og igen fik hurtigt udsolgt af dem, måtte jeg reagere hurtigt, forklarer Karin Ramskov.

Hun kontaktede Nørre Aaby Bageri for at høre, om hun kunne få eneforhandlingen på kuglerne, og det kunne hun, så nu er Juta Ost eneste butik i 30 kilometers omkreds, der forhandler Nørre Aaby Bageris mester-kugler.

- Kunderne kommer med mange fine bemærkninger som "Nu bliver konen glad" eller "Nu bliver jeg populær", siger Karin Ramskov om de aktuelle trøffelhelte i Horsens.

Selv kan hun også lide kuglen:

- Det er en kugle, som fylder godt i munden. Man kan sagtens dele den. Den mætter og er en ren masse af marcipan og nougat med nougat sprayet over og krymmel. Ikke i nærheden af gulvopfej, siger hun.

Romkuglerne ankommer fra Fyn i æggebakker. Juta Ost bestiller kun et begrænset udvalg af dem - én gang om ugen, da deres levetid kun er 14 dage. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce