Annonce
Horsens Posten

Trampolinerne vender tilbage: Sådan skal Søndergades sidste tomme område indrettes

På Søndergade i Horsens bliver der i forbindelse med gågaderenoveringen lavet et legeområde. Illustrationen er vejledende, da det kan have været nødvendigt med ændringer efterfølgende. Illustration: Elverdal
Talerør og trampoliner er en del af det nye legeområde på Søndergade, som skal være en del af transformationen fra gågade til væregade.
Annonce

Horsens: Renoveringen af Søndergade er ved at nå sin ende, og det er efterhånden kun Torvet, der mangler at få ny belægning og udsmykning, inden Horsens kan indvie en helt ny gågade.

Midt på Søndergade har der dog længe været et grusbelagt, firkantet område, hvor der manglede at blive udført et stykke arbejde. Her er man nu i fuld gang med at lave legeområde, der skal indeholde forskellige legeredskaber, interaktivt lys og muligheder for ophold.


Gågaden skal være et sted med oplevelser, aktiviteter, byliv og handelsliv. Der skal være noget for alle - også børnene, så derfor anlægges et mindre legeområde på Søndergade og på Torvet.

Lene Holmgaard, arkitekt ved Horsens Kommune


- Gågaden skal være et sted med oplevelser, aktiviteter, byliv og handelsliv. Der skal være noget for alle - også børnene, forklarer Lene Holmgaard, arkitekt ved Horsens Kommune.

Annonce

Trampoliner og talerør

Legepladsen kommer blandt andet til at indeholde nogle talerør, hvor man kan stå i hver sin ende og tale med hinanden, mens rørene og dermed lyden føres ned under belægningen.

Trampolinerne vender tilbage til det nye legeområde. Foto: Nicolai Skovgård

Interaktivt lys vil også blive en del af det element, og i det hele taget vil lyset - uden at blive for "tivoli-agtigt" - være en vigtig del af området.

Også i forhold til det sikkerhedsmæssige. Det gælder blandt andet ved trampolinerne, der vender tilbage til Søndergade.

- Vi havde trampoliner på den gamle gågade, og de var rigtig populære, så de skulle også med på den nye væregade. Trampolinerne får indlagt lys, så de også er synlige om aftenen og de opsættes i legeområdet på Søndergade med faldgummi omkring, fortæller Lene Holmgaard.

Annonce

Plads til pauser

Gummibelægningen kommer også til at indeholde et hævet labyrintisk mønster, man kan balancere på, og så vil der være nogle små vippende sæder samt en rundbænk i flere niveauer omkring et kirsebærtræ, der både kan bruges til leg og til ophold.

Området bliver med faldgummi som underlag. I løbet af processen med at udforme legeområdet blev reglerne for sikkerheden skærpet, og derfor er der blandt andet også kommet yderligere afstand mellem trampolinerne. Illustrationen er vejledende, da det kan have været nødvendigt med ændringer efterfølgende. Illustration: Elverdal

Sidstnævnte er en væsentlig del af legeområdet - og en væsentlig del af hele gågadeprojektet. Der skal være mulighed for at sætte sig og nyde livet i den nye væregade, og siddepladserne skal tænkes aktivt ind i gågadens udtryk.

- Der er også mange andre steder i gågaden, hvor man kan sætte sig og betragte bylivet. Der er bænke med armlæn, drejestole, plinte med beplantning og kanten på vandelementet med lyden af vand, som indbyder til en pause og hygge, siger Lene Holmgaard.

Legeområderne er udtænkt af Elverdal, der designer og bygger legepladser, og de har måttet rette lidt til undervejs i ideerne, da der midt i udbuddet til gågadens legeområde kom skærpede krav til sikkerheden, og de skulle selvfølgelig overholdes.

Talerørene kommer til at kunne skabe lys ved hjælp af sensorer i rørene. Illustrationen er vejledende, da det kan have været nødvendigt med ændringer efterfølgende. Illustration: Elverdal


Talerørene er begyndt at stikke op af jorden, men der mangler stadig en del, før legeområdet er klar til brug. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Årets bogfest udsat

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Tre haver byder indenfor

Horsens Posten

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Horsens Posten

Se kortfilm i campingvogn

Horsens Posten

Horsens Kommune melder ud: Herfra gælder kravet om mundbind i busserne

Horsens Posten

Bronzealder Battle for to

Horsens Posten

Mundbind er blevet et krav: Mange havde dem allerede på fra morgenstunden - andre var gået forgæves

Horsens Posten

Mini med maxi køreglæde

Annonce