Annonce
Horsens

Travl dag for borgmesteren: To nye haller indviet

Borgmester Peter Sørensen var først med til at indvie hallen i Egebjerg, inden han senere samme dag indviede den i Stensballe. Foto: Egebjerg IF
Det var første gang med to spadestik på en dag, da borgmesteren for næsten et år siden satte spaden i jorden til den nye multihal i Stensballe og den nye hal i Egebjerg. Forleden var han med til at indvie dem begge to.
Annonce

Egebjerg/Stensballe: De har egentlig været i brug til en del sport efterhånden, men lørdag 22. februar blev de officielt indviet - de to nye haller i Egebjerg og Stensballe.

Først var det Egebjerg, der kunne byde en hal i fuld størrelse velkommen til byen. Fra klokken 10 til 12 var der boldleg, kaffe og kage samt tale fra blandt andre borgmester Peter Sørensen (S), der både bor i byen og er opvokset i den.

- I Egebjerg har de helt fra første møde om denne bevilling sagt, at de kun gik efter kvadratmeter halgulv og at få en hel hal i Egebjerg. Dette fokus har gjort, at de har fået maksimalt udbytte af de 10 milioner kroner i den bevilling, som er identisk til alle de nye multihaller i kommunen, lød det fra borgmesteren.

Formanden for Egebjerg Idrætsforening, Martin Thomsen, var ikke overraskende meget begejstret for endelig at kunne indvi den nye hal.

- Vi er både stolte af og glade for, at vi hele vejen igennem har fokuseret på at få en hel sportshal i Egebjerg. Hallen her åbner mange muligheder for klubben i forhold til at forbedre og udbygge vores tilbud til både eksisterende og nye medlemmer i foreningen, lød det.

Hallen er ganske enkelt godt tænkt, og den vil helt sikkert skabe glæde for alle brugere, herunder Stensballeskolen.
Annonce

Multihal med foyer

Klokken 14.30 blev det så borgerne i Stensballes tur til at indvie deres multihal med dertil hørende stor foyer, der skal forbinde nybyggeriet med den eksisterende hal.

Lokale Esben Kronborg stod for musikalsk underholdning, der var lidt til ganen, og som borgmester kan man jo ikke holde fri på en lørdag, så også her var Peter Sørensen en tur på talerstolen for at sige et par ord til de cirka 200 fremmødte.

- Jeg ved, mange allerede har været forbi og brugt faciliteterne. Det er en fantastisk sal, der er flot indrettet med god akustik og et godt lys i lokalet. Hallen er ganske enkelt godt tænkt, og den vil helt sikkert skabe glæde for alle brugere, herunder Stensballeskolen, lød det fra borgmesteren, der både takkede bygherre, lokale foreninger og ildsjæle.

Han kunne efter talen erklære salen for åben - dog uden den klassiske røde snor, der ikke var sat op til dagens indvielse - måske fordi hallen allerede har været i brug.

Annonce

Forskellige prioriteringer

Også første spadestik til de to byggerier i Egebjerg og Stensballe foregik mere eller mindre oven i hinanden, og dengang - i marts sidste år - nævnte borgmesteren, at det var hans første gang med to spadestik på samme dag.

De to byggerier minder på flere måder om hinanden, selv om resultatet er vidt forskelligt. Begge steder har Horsens Kommunen givet 10 millioner kroner til at bygge for, og så er den nærmere planlægning givet videre til de lokale kræfter i de to samfund.

I Stensballe handler det ikke kun om sport, men også om at skabe et samlingssted, hvor borgerne kan mødes om kultur og sociale arrangementer, og derfor er 500 kvadratmeter halgulv blevet kombineret med en 200 kvadratmeter stor foyer.

Efter talerne i Stensballes nye multihal blev der gjort plads til leg. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce

Fejret med åbningsfest

I Egebjerg har man prioriteret en hal i fuld størrelse. Mange tilflyttere til byen og stor tilgang til idrætsforeningen og skolen har betydet behov for flere kvadratmeter at boltre sig på for både børn og voksne.

Med forsamlingshus, sognegård og en skole, der gerne lejer lokalerne ud, valgte man her at fokusere på sportsaktiviteter frem for kulturelle arrangementer, men hallen bliver nu også brugt til sidstnævnte. Den officielle indvielse blev nemlig kombineret med en udsolgt åbningsfest lørdag aften med spisning samt musik fra Gasolin-kopierne i Gasoglim.

Menuen i Stensballe stod på pasta, salat og kødgryde i den ene ende af foyeren. I den anden var der kage. Foto: Nicolai Skovgård
Formanden for EIF, Martin Thomsen, holdt tale ved indvielsen af den nye hal i Egebjerg. Privatfoto.
Lokale Esben Kronborg stod for den musikalske underholdning i Stensballe. Foto: Nicolai Skovgård
Indtil videre har multisalen i Stensballe ikke et officielt navn, men det skal en konkurrence lave om på. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce